7-mot-5-övning ger zonförsvar en nödvändig boost Från Chris Kusnerick, tidigare på Rock Falls High School, Illinois

7-mot-5-övningen är en mycket bra övning som vårt team använde under hela året för att hjälpa spelare att förbättra sin förmåga att spela fast, lagorienterat zonförsvar.

Denna mycket konkurrenskraftiga övning tar bara fem till sju minuter att köra och det finns en offensiv eller defensiv vinnare i slutet av övningen. Det förlorande laget kör en sprint för varje poängskillnad mellan de två sidorna.

7-på-5-uppriktning

Även om denna övning kan köras i alla zonförsvar, det visas här med en 1-2-2-zon. Det är vad vårt team främst använde.

DIAGRAM 1: Börja med fem spelare i försvaret med ett 1-2-2-set (eller vilket zonförsvar ditt lag i första hand använder). Rikta in sju offensiva spelare på de visade platserna. Börja med fem offensiva spelare på perimetern och en på varje block.

Övningen börjar med en kontrollerad besittning överst på nyckeln.

Poängsystem

Det enda sättet försvaret kan göra mål på är om det tvingar fram en omsättning eller avvisar bollen utanför spelfältet. Försvaret får en poäng för varje forcerad omsättning eller en avböjning utanför spelfältet.

Offensiva spelare kan inte röra sig på insidan eller på perimetern förrän ett skott har tagits. De får inte heller dribbla, men kan skjuta när som helst.

Förseelsen får en poäng för varje gjord korg och får gå till de offensiva brädorna efter ett skottförsök.

»RELATERAT:Fotarbete, konditionsövningar för försvarare

Spelet fortsätter tills försvaret kommer i besittning av bollen. Sätt en tidsgräns och håll poängen.

DIAGRAM 2: Defensiva spelare följer de korrekta defensiva rotationsprinciperna baserat på var offensiven svingar bollen. Kom ihåg, förseelsen kan inte dribbla för att bryta ner zonen, så försvarare måste reagera och rotera för att täcka bollens passningar och rörelser.

Detta diagram visar rätt rotation av försvararna när bollen passeras in i hörnet.

DIAGRAM 3: På grund av det faktum att de är underlägsna på perimetern och även måste stå för två offensiva spelare på blocken, försvarare måste reagera snabbt på alla överhoppningspassningar.

Detta diagram visar de rätta rotationerna när bollen skickas till motsatt sida.

Uppmuntra aggressivitet

Denna övning tvingar försvaret att spela mycket hårt, som alla tränare vill ha i försvaret. Eftersom det enda sättet försvaret kan göra mål på är genom en påtvingad omsättning eller avböjning, övningen uppmuntrar dina zonförsvarare att spela aggressivt och ta chanser. De måste också prata och kommunicera i försvar hela tiden.

Tränare måste syna regelbrott. Vart tredje regelbrott på försvaret räknas som en poäng för anfallslaget. Försvarare måste hela tiden pressa bollen, fånga hörnen och bekämpa alla skott.

Mångsidig borr

Även om denna övning visas mot ett 1-2-2 defensivt set, den kan också anpassas för lag som spelar 2-3 zoner eller ett platt 3-2 zonförsvar. Grunden är om ditt försvar kan skydda sju offensiva spelare i den här övningen, de kommer att vara mer beredda att skydda fem spelare i live-game-situationer.

[7-mot-5-övning ger zonförsvar en nödvändig boost Från Chris Kusnerick, tidigare på Rock Falls High School, Illinois: https://sv.sportsfitness.win/Sport/Basket/1012042396.html ]