Konstruerar ett träningspass från My Days med Jose Mourinho

Den här sessionen presenterades på 2017 års fotbollsmästare Coaches' Clinic av Dave Hancock. Ta reda på mer om Soccer Champions Coaches' Clinic.

Dave Hancock är en Performance Director, Styrkecoach och sjukgymnast som har arbetat med några av de bästa idrottarna och tränarna från hela idrottsvärlden, både i Europa och USA. Under 2006, Dave gick med Chelsea FC för att bli deras huvudfysioterapeut efter att ha sett en ny träningsanläggning för 60 miljoner dollar och ansvarig för alla aspekter av behandlingen, rehabilitering och skadeförebyggande program för a-laget truppen. Han vann Premier League-titeln med Chelsea 2007, tillsammans med FA-cupen och Carling Cup och gick vidare till Champions League-finalen 2008.

Allmän uppvärmning (10 minuter)

Använd stjärnkörningen utan boll för att låta spelarna förstå mönstret.

Värm upp med bollen (20 minuter)

STAR RUN SET UP:

• 15 meter gånger 15 meter rutor x 4 - Full storlek delad i 4 lika stora rutor
  • 3 minuter varje låda.
  • 2 min aktiv återhämtning.
  • Spelare går in på varje Circuit-station som är byggd på planens fyra delar.

RUTA 1: 1 spelare dribblar bollen in i mitten i takt, han/hon måste byta bollen mot en annan boll utan att slå ut de andra bollarna ur pyramidområdet. Han dribblar sedan i stjärnriktningen och spelar en 1:2 med lagkamraten på varje stolpe. Löpningen är klar när han gör alla fyra kurvorna och hamnar tillbaka där han/hon började. Varje gång han/hon går in i mitten, bollen måste bytas över.

Mål:

• Detta är bollkontroll, beröra och springa med bollen
  • En mycket explosiv uppvärmning i max 30 sekunders löpning.

RUTA 2: Spelarens stjärnor med bollen, springer in i mitten, skär ut åt sidan mot en stolpe och spelar en etta:tvåa med lagkamraten på stolpen, för bollen tillbaka in i triangeln och utför en Cruyff, igen sedan kommer ut spelar en etta:två och så vidare. Varje gång han/hon går in i mittenpyramiden måste en Cruyff utföras. Han avslutade med att utföra en:två vid alla fyra stolparna och avslutade tillbaka där han började.

Mål:

• Bollkontroll
  • Vänd med bollen
  • Exakt passning
  • Framför en Cruyff

RUTA 3: Startspelaren med bollen rör sig ut till mitten och skär sedan ut till en av sina lagkamrater på en stolpe. Han spelar mot en lagkamrat på stolpen, följer passet, springer runt stolpen och hämtar sedan bollen från sin lagkamrat på vägen tillbaka. Han/hon slår sedan första gången på något mål. Han samlar sedan ihop en boll från en annan lagkamrat på en stolpe och upprepar övningen på en av de andra stolparna. Han gör alla 4 stavarna och avslutar där han började. Spelare kommer att rotera.

Mål:

• Exakt passning och en gång skjuta av en rörlig boll
  • Kontroll på ett litet område
  • Snabbhet och kontroll med bollen

RUTA 4: En spelare börjar med bollen och skär runt två av de tre skyltdockor. Han vinklar sedan ut på sin Star-run och spelar en:tvåa med sin lagkamrat på staven. Han drar tillbaka bollen in i mitten och utför övningen igen. Spelaren arbetar med alla fyra polerna och avslutar där han började.

Mål:

• Vänd och skär i takt med bollen.
  • Exakt beröring på en:två pass med betoning på att vända snabbt när bollen tas emot.
  • Hastighet med bollen. Styr med bollen.

Övergångsövningar:

x4 små mål

Forma en 40-50 yards fyrkant runt mittcirkeln. Denna fyrkant är uppdelad i två sidor, vardera sidan av mittcirkeln. 3 v 2 övergång. 3 spelare attackerar 2 försvarare. De har en möjlighet att göra mål på båda målen. När de väl gör mål eller bollen går ut måste de dra sig tillbaka snabbt in i mittcirkeln innan de kan försvara de två försvararna som kommer ut och som nu blir anfallare. De nya anfallarna behöver mata bollen till sina tre lagkamrater på andra sidan av mittcirkeln och därmed blir de 3 mot 2 på andra sidan. Övningen fortsätter och tonvikten ligger på den snabba förändringen och formen på attacken att försvara. Målet här är att få alla spelare bakom bollen, att snabbt reagera på en förändring av anfall till försvar. Borrningen är 6-8 minuter med 2 minuter aktiv återhämtning.

Forma en 20x20 gårdslåda runt mittcirkeln.

3 v 3 innehav med betoning på fast break. Den här övningen är hur snabbt en försvarande mittfältstrea kan överföras till ett anfallande mittfält. Målet är att det försvarande laget ska få bollen från 3 mittfältsspelare vars syfte är att behålla bollinnehavet. När det försvarande laget har vunnit bollen måste de spela upp den till en ensam centerforward. Den ena försvararen som skickar bollen till mittforsvararen måste stanna och de andra två försvararna måste spurta för att stödja mittforsvararen. Två av spelarna från laget som nu höll bollen måste falla tillbaka för att försvara mål och målvakt, skapa en 2 mot 2 situation på mål. En halv plan i full storlek används för övergångsattacken mot mål. Drill är 4 minuter med 2 minuter aktiv återhämtning x 4.

Övergång (offensiv till försvar) på en storskalig pitch

Formatet introduceras sedan på en större full tonhöjd, full storlek mål på 18 yards box till 18 yards box med 9 mot 9 spelare. Formation 4-3-1 för varje lag. Två målvakter.

Spelet nu kommer att betona övergången att snabbt komma tillbaka och försvara sig från när det anfallande laget tappar bollen. Form/position, reaktion från anfall till försvar är nyckelkomponenter i denna session. spel är 10 minuter med 2 minuters aktiv återhämtning x 2/3.