Sheffield Wednesday 3-0 Birmingham:Fem saker vi lärde oss

Kan Rhodos bygga vidare på sitt första mål för Owls? – themarshalltown.com

Sheffield Wednesday befäster sin plats bland de sex bästa efter en 3-0-seger mot Birmingham – men vad har vi lärt oss av matchen?

Onsdagen var mer klinisk

Sheffield Wednesdays bästa perioder i matchen kom i de första och avslutande 10 minuterna av matchen. Det är en ära till målskyttarna Jordan Rhodes och Sam Winnall att de gjorde två mål och laget gjorde tre tillsammans under dessa 20 minuter. Den senare tenderade att falla djupt och länka spel medan Rhodes spelade på sista axeln, mötte Ross Wallaces leverans i den 9:e minuten för att vända hem bollen omarkerad. Varje gång bollen gick in i Birminghams box, en flaxande Tomasz Kuszczak, en skakig Jonathan Grounds och ett utslag Paul Robinson såg nervös ut över vad duon kunde göra.

Birmingham förbättrades snabbt

Inom loppet av tre första halvminuter, Birmingham träffade träverket två gånger. Sheffield Wednesdays Sam Hutchinson nickade mot sin egen stolpe medan högerbacken Emilio Nsue, som imponerade framåt, träffade ribban efter ett inlägg från David Davis. Den energiske mittfältaren, bland andra, satte in massor av utsvingande kryss i första halvlek, hjälpt av ett onsdagsmittfält som ibland föll tillbaka för lätt.

Birmingham behövde en pricken över i:et

Det blev en jämn start på andra halvlek. Värdarna hotade flyktigt från Wallaces uppsättningar medan Craig Gardner hade många försök, slår i sidnätet med en frispark och senare ribban med ett fast driv från öppet spel. Det försöket kom dock bara när Gianfranco Zola lade till den anfallande mittfältaren Kerim Frei, som kombinerade utmärkt med den överlappande vänsterbacken Cheick Keita. Den senare gick över till närmaste stolpen men, inte för första gången i år, Lukasz Jutkiewicz halkade i det avgörande ögonblicket. Om Blues hade en underfundig målskytt som Winnall eller Rhodes som attackerade bollen i det ögonblicket, eller faktiskt under hela spelet, det kunde ha varit en annan historia.

Ytterbackar imponerar

Utan ut-och-ut-ytter som startar, alla fyra ytterbackarna hade extra anfallsansvar. Nsue i första halvlek och Keita i andra utmärkte sig för Birmingham, även om de lämnade luckor bakom ibland. Owls vänsterback Morgan Fox var närmare den "långsamma och stadiga" sidan av spektrumet, men lagkamraten Jack Hunt på andra sidan svarade några av hans kritiker. Han var nyckeln till hemmalagets bästa trollformler och producerade ett underbart kryss för Winnalls lutande nick, vilket satte spelet utom tvivel.

Nå ut efter "stjärnan"

Efter en glittrande 15/16-kampanj där han lät mästerskapsexperter spinna efter sin kontroll och stil, Fernando Forestieri har till synes låtit berömmelsen komma till huvudet. Efter att ha blivit shuntad till vänster för att hysa de utmärkta Winnall och Rhodos, argentinaren flyttades för att ge plats åt Adam Reach. Den ex-Middlesbrough-mannen visade sig vara en mer naturlig ockupant av vänsterkantens roll, ger både defensiv balans och förmågan att bära bollen upp på planen. Reach gjorde det för det sista målet när Blues lämnade luckor på baksidan, trycker högt upp på planen, den breda mannen avslutar lugnt bortom Kuszczak.

Detta var inte en felfri prestation från Sheffield Wednesday, men de var bättre i båda lådorna.