Man City 1-1 Liverpool Five Things:underhållning

Firmino tar sig an Fernandinho och Sterling – goal.com

I ett spel fyllt med chanser och action i mål, det är svårt att tro att det slutade med bara två mål. De kom när James Milner slog en straff i andra halvlek och Sergio Aguero svarade sent – ​​men vad har vi lärt oss av matchen?

City pressar tidigt

Manchester City har ofta kritiserats för att vara för passivt när de tappade bollinnehavet, men Peps pressande ideologi hade sipprat in i deras första halvlek. Nyfunnen aggression gav dem ett starkt grepp om mittfältet, varifrån de attackerade de breda områdena i takt. Raheem Sterlings tidiga leveranser tvingade fram desperata tillstånd från Ragnar Klavan och Joel Matip, innan yttern i kombination med Leroy Sane i paus. Tyskens skott i den 20:e minuten räddades innan David Silva, som också såg mer disciplinerad ut än tidigare säsonger, sköt över.

Liverpools sporadiska ögonblick

Liverpool visade blixtar av fara i första halvlek. Den snabba Sadio Mane höll fast vid John Stones dåliga backpassning och slog en trög Nicolas Otamendi men kvävdes av Willy Caballero. Mane vann frisparkar som Philippe Coutinho utförde dåligt, men brasilianaren rullade bredvid på 34 minuter efter att ha kombinerat med landsmannen Roberto Firmino för första gången.

Liverpools avhopp

Dessa ögonblick för Liverpool var isolerade under en första halvlek som till stor del bestod av press från staden. Värdarna kom närmast när Kevin De Bruyne spelade genom Sane som klarade det men varken Sterling eller Fernandinho kunde konvertera under press. Liverpool använde sin tur som en språngbräda för en förbättrad avslutning på första halvlek, som såg Firmino och Lallana komma nära, och en positiv start på tvåan.

Clichys fel

Gael Clichy halkade vid en dålig tidpunkt så när Emre Can spelade en smart boll till forwarden över toppen, han fick panik och slog ner mottagaren Firmino. Mot sin gamla klubb, Milner gjorde om målspark för att ge Liverpool ledningen under deras bästa period i matchen. Ser kompakt ut efter målet, de kunde ha fått en andra i pausen men Firmino nekades en-mot-en av Willy Caballero.

Citys sena tryck

Guardiolas switchar gynnade City. Starthögerbacken Fernandinho flyttade till en mer central roll, erbjuder mer energi än den avgående Yaya Toure, som ersattes av Bacary Sagna. De Bruyne var utmärkt efter att ha flyttat till högerkanten och hans suveräna leverans ledde till kvitteringen i den 68:e minuten, Aguero rörande hem från nära håll. Han och De Bruyne kombinerade vid ytterligare två tillfällen, den förre tappade fotfästet innan den senare slog stolpen, innan Aguero okaraktäristiskt sköt över ytterligare ett bra kryss från sin belgiska lagkamrat. Liverpool själva missade en sittare genom Lallana efter Firminos tillbakadragning, men oavgjort var ett rättvist resultat från en fängslande match.