Preston v Brentford:mål utan Hogan

Förtjänar Smith och O'Kelly nya erbjudanden?

När dessa lag senast möttes på Griffin Park i september, Brentford vann med 5-0 men det ska inte användas som en måttstock för vad man kan förvänta sig.

Till en början, alla som deltog i den matchen kommer att säga att resultatlinjen var en orättvis reflektion av balansen i spelet. Preston dominerade i början av båda halvlekarna och fyra av Brentfords mål kom under de sista 16 minuterna, när deras motståndare jagade spelet.

The Bees tog 23 poäng från följande 20 matcher, medan Preston har samlat ihop 35 från 22. Lilywhites kämpar inte utan mittbacken Bailey Wright så mycket som man kunde förvänta sig, höll nollan mot Barnsley senast. Den alltid pålitliga Tommy Clarke samarbetade framgångsrikt med Paul Huntington på Oakwell, men det mållösa oavgjort gjorde lite för att hjälpa deras svaga slutspelsförhoppningar.

Brentfords sex bästa strävanden slutade för några veckor sedan, så positiva senaste prestationer har långsiktiga konsekvenser. Deras nya värvningar – Florian Jozefzoon tillsammans med återvändande Sergi Canos och Jota, den senare nyckeln till slutspelet 14/15 – lägg till tempo i attacken. Laget slog Aston Villa med 3-0, en match som såg några fina individuella uppvisningar med Ryan Woods som dikterade spelet från mitten av parken.

Scott Hogan har flyttat till Villa sedan han gjorde ett hattrick mot North End, men Lasse Vibe har begränsat det slaget genom att leda linjen bra på senare tid. En stark prestation mot ledarna Brighton har förbättrat moralen, även om en kvittering i sista minuten nekade dem tre poäng kvar med ytterligare tre mål. Den uppvisningen räckte för att övertyga styrelsen att förlänga Dean Smiths och Richard O'Kellys kontrakt till 2019.

Duon har klarat sig hyfsat bra inom sina budgetmässiga begränsningar och detsamma kan sägas om Simon Grayson. Hans lag har kämpat tillbaka för att ta osannolika poäng mot Ipswich, tack vare Jordan Hugills kvittering i den 89:e minuten och på Villa Park, där anfallaren nätade en andra halvlek.

Och ändå, medan den allt mer sannolika placeringen på plats 12–9 skulle representera en bra säsong för Preston, det kan också vara färgat av besvikelse. Det har funnits tillfällen då hans lag har åkt på ett minilopp och sett ut att kunna besvära de sex bästa, visade sedan en brist på attackuppsåt från början av efterföljande matcher. Det hände i november med de två oavgjorda hemmamatcherna mot Wolves och Burton, ett liknande mönster som inträffade under de senaste fyra veckorna som efter en imponerande 2-0-seger över Brighton.

Lancashire-laget behöver minst 10 poäng från sina nästa fyra över februari för att ha en chans att komma in bland de sex bästa. Medan deras försvar är mer robust än det som spelade de sista 16 minuterna på Griffin Park förra gången, de kanske inte har spetsen för att få de resultat de behöver.

Fotbollslabbets dom: 1-1