Wigan 0-1 Sheffield Wednesday:Fem saker vi lärde oss

Wallace vinner vinnaren – mirror.co.uk

I en cagey affär i West Lancashire, bra försvar från Sheffield Wednesday och en första halvlek från Ross Wallace gav dem en 1-0-seger över Wigan. Men vad har vi lärt oss av spelet?

Frontmän isolerades

I första halvlek, forwards på planen var Will Grigg för Wigan medan Fernando Forestieri och debutanten Jordan Rhodes startade för Sheffield Wednesday. Grigg och Forestieri har gjort mål i anfallssystem medan många av Rhodes mål för Blackburn kom tillsammans med målmannen Rudy Gestede. Dock, ingen av dem har extremt tempo eller styrka som gör att de kan leda en linje på egen hand. Sam Morsys framskjutningar och det udda anständiga krysset från Michael Jacobs var omfattningen av Griggs stöd, medan Forestieri och Rhodos matade av rester till besökarna.

Försvaret var på topp

Onsdagens slående duo ombads ofta att kontrollera Keiren Westwoods poäng på uppfältet, som bevisade mat och dryck för Dan Burn och Jake Buxton, trots den senares höjdnackdel. Glenn Loovens var stark i luften under onsdagen medan hans mittbackspartner, högersidiga Vincent Sasso gjorde mer attack än högerbacken Jack Hunt.

Onsdagen hade sin bästa period före paus

Sassos plundrande lopp och ett-två med Ross Wallace inledde Sheffield Wednesdays bästa trollformel i spelet, strax före halvtid. Deras spel under den tiden kom ner till vänster när Adam Reach och Barry Bannan växte in i spelet, Daniel Pudils kors som leder till en rad hörnor, varav en satte upp Reachs avledda insats som flög brett. De hade stora bokstäver när Sassos diagonala boll slogs på av Rhodos och Wallace gjorde en improviserad avslutning vid den närmaste stolpen.

Wigan förkastade chanser i andra halvlek

Sheffield Wednesday skapade lite, ändå gjorde mål medan de var på topp. Morsys snäva insats tvingade fram en reflexräddning från Westwood, som sedan behövde behandling tidigt under andra halvåret, innan inhopparen James Weir nickade över Michael Jacobs fantastiska inlägg. Bränna, en av de bästa spelarna på planen, hade två hoppfulla men fruktlösa försök mitt i halvleken medan högerbacken Callum Connolly såg sin kvittering kontroversiellt flaggad för offside.

Bra försvar nog för onsdag

Latics skapade marginellt mer än sina motståndare och såg några territoriella fördelar, ändå gjorde de inte kapital. Med en ovilja att få män i rutan och brist på kvalitet när de gjorde det, en poäng skulle ha varit det maximala de förtjänade. I ett spel där ingendera sidan borde ta för många beröm, Sheffield Wednesdays bra försvarsspel räckte för att ge dem en seger.