Leeds v Sheffield Wednesday:första målnyckeln

Fessi tillbaka i form?

Leeds 2-0 seger mot Yorkshire rivalerna Sheffield Wednesday var deras första seger för säsongen och utan tvekan en som skapade en viss tro på en knepig start på kampanjen.

Efter en jämn första halvlek Garry Monks lag fick det första målet efter paus och kastade sig sedan på kontra. Den typen av prestanda är symbolisk för deras kampanj hittills. Endast sex lag har gjort färre mål i första halvlek – inget har släppt in färre – och det första målet är normalt avgörande för lagets självförtroende.

När deras sätt att starta reserverat slår tillbaka, Leeds kan sakna inspirationen att återhämta sig, efter att ha undvikit nederlag i bara tre av de 13 matcherna där de släppte först.

Sheffield Wednesday släppte in premiären mot Brentford och förlorade med 2-1. Nyligen, ugglorna hade inte skapat för många chanser och vunnit matcher genom klinisk avslutning men mitt i veckan, det var tvärtom. De hade gott om öppningar och mållinjeförluster men förlorade till två fasta fall och gjorde mål, det tog ett ögonblick av skadetidsmagi från Fernando Forestieri.

Tecknen är att "Fessi" är tillbaka till sitt bästa med två mål på lika många matcher, den andra vid Nottingham Forest som såg argentinaren dyka in i bortapubliken. Det firandet verkade meningsfullt, med tanke på frågetecknen som omger honom den här säsongen.

Förra säsongen, han hade spelat vecka efter vecka i sin favorit roll nummer 10 och var oumbärlig vid sidan av. Efter kontraktssagan i augusti, sedan ankomsten i januari av två beprövade forwards i Sam Winnall och Jordan Rhodes, han har shuntats ut brett och hans betydelse har avtagit. Tvivel över hans attityd har förvärrats av Carlos Carvalhals beslut att släppa honom till bänken mot Blackburn. Denna utveckling har väckt en viss osäkerhet inom Forestieri. Om han fortsätter sin nuvarande form, att osäkerhet kan vara grejen för att sparka tillbaka hans karriär i livet.

Den här gången, den gåtfulla magikern står inför Robert Green, som efter en skakig start har blivit en nyckelman för Leeds. Hans arbete har bevarat segrar över de lägre sidorna samt en poäng förra veckan i Ipswich och värdarna får ett lyft av Pontus Janssons återkomst nyligen. svensken, Monk hävdade denna vecka, har bildat det bästa mittbacksparet i Championship med Kyle Bartley. Duon kommer att skyddas av mittfältaren Liam Bridcutt, som förväntas starta efter att ha imponerat när han kom in för andra halvlek på Portman Road.

Leeds kämpar dock för mål med sex på sina sex senaste och tre raka förluster mot motstånd i övre halvan. Hjälpt av en egen hård man i Sam Hutchinson, Sheffield Wednesday har hållit fyra nollan på sina senaste nio matcher och hoppas på en femte seger på sex.

Fotbollslabbets dom: 0-1
Bettingstips: Sheffield Wednesday drar ingen satsning på jämnar