Norwich 2-0 Brighton Fem saker vi lärde oss:Lethargic Seagulls

En olycklig kväll för Stockdale – bbc.co.uk

Två galna självmål från Brighton-målvakten David Stockdale såg Seagulls missa att säkra mästerskapstiteln, i en 2-0-förlust mot Norwich – men vad har vi lärt oss av matchen?

Norwichs ljusa start

Norwich började matchen bra och attackerade nere till höger. Ivo Pinto och Steven Naismith arbetade tillsammans, skickligt stödd av de inflytelserika Alex Pritchard och Jonny Howson. Med tanke på friheten att surra runt planen av den mer disciplinerade Graham Dorrans, Howson gick över till bakre stolpen men Nelson Oliveira kunde inte få rätt kontakt på fem minuter.

Stockdale brinner

Även om Norwich såg ut att ha kontroll under stora delar av första halvlek, de registrerade inte ett skott på mål. Hårt, man kan antyda att deras bästa målskytt var Brightons Stockdale. På 18 och 39 minuter, skott från Pritchard kanonerade från Stockdales högra respektive vänstra stolpar, innan han ramlade på målvaktens rygg och i nätet. Ett mer sympatiskt förslag skulle vara att Stockdale hade lite otur, efter att ha täckt de inledande ansträngningarna, att båda skotten studsade in i fel områden vid fel tidpunkter.

Besökare av farten

Stockdale kanske tycker att Naismith och Pritchard kunde ha stängts bättre av mittfältarna Steve Sidwell och Oliver Norwood, som var långsamma att engagera sig med bollen hela kvällen. Glenn Murray kunde inte hålla i bollen tillräckligt länge för att hjälpa mittfältet upp på planen medan partnern Jamie Murphy inte såg bekväm ut i en central roll. Chris Hughtons lag hade tappat sina standarder en bråkdel efter befordran och producerade en platt prestation.

Brightons ögonblick

Lika slö och passiv som Brighton var, de skapade fortfarande några rimliga öppningar. I första halvlek, Knockaert fick ett skott utanför och John Ruddy var tvungen att rädda två nicks från Uwe Hunemeier. Murphy, som själv gick utanför målet vid bortre stolpen tidigt, kunde ha vunnit en straff för en resa av Dorrans. Sydkusten hade en kort period av press under andra halvlek, under vilken Murray fick en nick väl rensat från linjen av Howson, även om anfallarens andra ansträngningar misslyckades med att besvära Ruddy.

Vad det betyder... ehm...

Långt ifrån befordran-avgörande denna match hotade att bli sex månader sedan, matchen tjänade bara till att försena Brightons titelfirande. Det gjorde också Norwich till divisionens delade bästa målskyttar, med 13 mål och tre segrar på sina fyra senaste matcher. Deras uppvisning var kontrollerad snarare än stökig, seger hjälpt av tur såväl som omdöme. Hade denna föreställning kommit på AMEX i oktober dock, när Kanarieöarna istället höll på med en 5-0-förlust, betydelsen av den omvända matchen kunde ha haft en större inverkan på mästerskapens uppflyttning.