Arsenal 3-3 Liverpool spelarbetyg:Underbara Wilshere

Firmino skjuter Reds nivå – bbc.co.uk

Arsenal gjorde oavgjort 3-3 mot Liverpool på fredagskvällen i en fängslande match i norra London. Här är våra spelarbetyg.

Arsenal

Petr Cech – möjligen fel på öppnaren och definitivt fel på andra målet, båda loopar över honom. Inte i närheten av nivån på toppmålvakterna i England. 1

Hector Bellerin – kämpar för att bekämpa Robertsons första halvlek. Hade mer av sitt eget sätt mot skotten i andra halvlek, när han gjorde otaliga skjutningar framåt, göra ett välbedömt inlägg till bakre stolpen för Sanchez mål. 6
Laurent Koscielny – dominerade Firmino tidigt, men halkade för att tillåta en breakaway-öppning mitt i första halvlek och verkade tappa förtroendet därifrån. Avledde bollen till Coutinho för öppnaren och hade fel vid ett flertal tillfällen. 1
Nacho Monreal – ådrog sig en skada efter 35 minuter och togs sedan av i paus, men etablerade sig inte som en dominerande mittback. Kanske inte passar honom som spelar i en central duo. 2
Ainsley Maitland-Niles – tappade Firmino vid den bakre stolpen ett par gånger i första halvlek och hamnade för långt upp i planen för att öppnare. Hade dock gott om energi och kan kanske användas bättre längre upp på planen. 3

Granit Xhaka – hade en tendens att stänga av defensivt vid viktiga ögonblick och erbjöd inte tillräckligt med kvalitet i besittning för att kompensera för detta. Belönad för att ha fräckheten att ha ett skott med sitt mål men det var inte precis en perfekt träff. 3
Jack Wilshere – såg full av energi, kopplade ihop spelet bra och var en av få spelare som gjorde täckande löpningar. Allt bra som hände på Arsenals mittfält kom genom Wilshere. 8

Alex Iwobi – en villig pressare, byter ofta plats med Sanchez. Osjälvisk i besittning och lade av bollen för Xhakas mål, utan att nödvändigtvis tända världen. 5
Mesut Özil – kom in på några bra områden tidigt innan han gick in i en djupare roll där han drog i trådarna, har visat sig kapabel i den rollen för Tyskland. Kombinerade utmärkt med Lacazette för tredje. 7
Alexis Sanchez – kämpade för att ta över Gomez i första halvlek. Gjorde så för det första målet med sin bakre stolpepil, men var inte ett primärt inflytande bakom Arsenals tremålstagning. 6

Alexandre Lacazette – kämpade i första halvlek men tappade aldrig aptiten och spelade en utmärkt backheel till Özil för det tredje målet. Man får en känsla av att han vill vara i klubben som inte riktigt är där med Sanchez. 7

Shkodran Mustafi (45) – ser ut som en annan spelare än mittbacken som dominerade i North London Derby. 2
Danny Welbeck (på 78) – erbjöd inte för mycket när han kom in. 4
Theo Walcott (på 87) – var inte på planen tillräckligt länge för att påverka. 5

Liverpool

Simon Mignolet – gjorde en rejäl hash av tillslaget från Granit Xhaka och gick ner för snabbt för det tredje målet. Liverpool behöver verkligen en målvakt som kan rädda dem under de klibbiga perioderna. 1

Joe Gomez – fick till stor del bättre av Alexis Sanchez i första halvlek, men naiv defensiv positionering efter paus såg honom slagen för chilenarens mål. 4
Ragnar Klavan – föll isär för den där 10-minutersperioden efter det andra målet, tycks tappa fattningen. Svårt att föreställa sig att han spelar i ett försvar som på allvar utmanar om titeln. 3
Dejan Lovren – har kommit in för kritik efter den här matchen och man kan förstå varför – han har en vana att självförbränna sig när han behövs som mest. 3
Andrew Robertson – gjorde några kraftfulla löpningar i första halvlek, men blev tillbakatryckt mer efter pausen. Utan tvekan den bästa spelaren i fyran. 5

Jordan Henderson – lyfte skadad efter 10 minuter, men hade kämpat med intensiteten i spelet under sin korta tid på planen. 4
Emre Can – hade inte det största inflytandet på spelet. Liverpools bättre ögonblick kom genom förenklade bollar längs kanalerna, snarare än precisionsspel från Can. Som sagt, tysken hjälpte Firminos kvittering. 4
Philippe Coutinho – tyst tidigt men verkade förbättras när han bytte till höger efter Hendersons skada. Gjorde en slingrig nick för inledningen och spelade några fina passningar i första halvlek. 8

Sadio Mane – alltid ett hot på disken men lite egoistisk ibland och saknar något i produkt. Ballongerade en saxspark över ribban strax före paus och det är tveksamt att han var direkt inblandad i något av målen. 6
Roberto Firmino – visade stor arbetshastighet, assisterade Salahs andra och gjorde det tredje. På pappret en falsk nio men föll ofta djupare än Salah och Mane, på grund av duons kontraattacksegenskaper. 8
Mohamed Salah – den bästa anfallsspelaren på planen. Inte bara var hans rörelse anmärkningsvärt snabb, det var också väldigt smart, dra bort markörer. Fullt förtjänade sina två mål. 9

James Milner (på 13) – spelade några bra bollar över toppen som ledde till det första och andra målet och gav mittfältet lite fin balans när han kom in. 7
Georginio Wijnaldum (på 80) – mer defensivt medveten än Mane. Gjorde bra ifrån sig. 6
Alex Oxlade-Chamberlain (på 84) – fick verkligen sin beskärda del av klubban från Arsenal-fansen. 5