Walsall 3-3 Bradford Spelarbetyg:saknas McArdle?

10 av 10 för Roberts – expressandstar.com

En anmärkningsvärd comeback från tre mål under fick Walsall att tjäna en poäng mot Bradford. Hur gick det för spelarna i båda lagen? Här är våra betyg.

Walsall

Gillespie – gjorde inga uppenbara misstag utan släppte in tre mål från ett litet urval av skott på mål. Kunde ha behärskat sitt område bättre. 4

James Wilson – dämpade Bradfords hot på sin sida och gjorde några bra defensiva nickar. Kan ha gjort det bättre för det andra målet. 5
Shaun Donnellan – stoppade Wyke från att ta sig förbi honom men kunde inte hindra honom från att lägga bollen. Led av bristande defensivt skydd strax före halvtid. 4
Jon Guthrie – kämpade för att komma ut till Gilliead i första halvlek. Såg lite blyg ut ibland. 3

Nicky Devlin – gjorde inte för många överlappande löpningar i första halvlek, men visade mycket mer självförtroende efter paus. Sätt in ett utmärkt kryss för Leahys mål. 7
Adam Chambers – kan ha erbjudit bättre skydd för Bradfords två första mål men kämpade tappert i andra halvlek, när hans ledaregenskaper kom i förgrunden. 6
Kieron Morris – kommer att känna sig besviken över att inte göra sin stora chans. Tillförde energi men inte mycket mer. 4
Joe Edwards – hans förmåga att springa snabbt från djupa områden gör honom till en svår spelare att plocka upp och det såg vi med hans tredjemanskörningar. Lite trevligt länkspel med Bakayoko. 7
Luke Leahy – om han missade en bra chans i första halvlek och sedan gjorde ett självmål, det visade sig inte under resten av matchen. Gjorde en vältajmad nick och korsade sedan för Roberts mål och var ett viktigt hot längs vänster. 7

Amadou Bakayoko – hans finish saknades i första halvlek men hans uthållighet gav resultat. Såg alltid ut att stretcha med sina löpningar och förtjänade att göra den där sena kvitteringen. 7
Erhun Oztumer – kom in i några bra områden i första halvlek men gjorde sig skyldig till att passa i sidled. Hans kreativa färdigheter användes bättre i andra halvlek när han hade två anfallare att välja ut. 6

Tyler Roberts (på 53) – förändrade spelets hy med sin takt, rörelse, kreativitet och öga för mål, vilket han visade genom att rubriken i Leahys kors. På detta bevis, han kommer inte stanna i League One länge. 10

Bradford City

Colin Doyle – En dålig prestation. Om Rouven Sattelmaier spelar bra medan irländaren är borta på landskamp, det kan ta ett tag innan han kommer tillbaka i laget. 3

Tony McMahon - erbjöd inte mycket anfallsbredd. Han kompenserade åtminstone för det genom att vara stabil i första halvlek, men efter pausen han gav Leahy för mycket utrymme. 3
Matt Kilgallon – var bland Bradfords bästa spelare i första halvlek och hans nick tidigt i andra ledde till det tredje målet. Han kunde dock inte applicera den luftmässiga dominansen på sin egen box. 5
Nathaniel Percival-Knight – räddad av Kilgallon ett par gånger under första halvlek, men hans svagheter avslöjades snart. Inte tillräckligt modig defensivt och missbedömde nästan varje kryss som kom i hans väg. 2
Tom Field – gjorde ett rimligt bidrag till det andra målet, men hans försök att stoppa Devlins korsningar från höger var nästan obefintliga. 3

Nicky Law – förblir mobil trots sin höga ålder och ibland, när Bradford var under press, han bar laget upp på planen med sina framåtlöpningar. Skapat ett par chanser även i andra halvlek, när ingen annan uppträdde. 7
Jake Reeves – några bra passningar i första halvlek, men försvann efter pausen. Kanske mer lämpad för situationer där Bradford har kontroll, snarare än att behöva kämpa för kontroll. 4

Alex Gilliead – Sprang med fart varje gång han fick bollen, orsakar problem för Leahy och Guthrie. Borde inte ha tagits av. 7
Shay McCartan – vann en frispark i ett bra område i första halvlek och gjorde inledningen från nära håll. Lite lätt ibland men som med Gilliead, Bradford missade hans tempo när han kom av. 7
Dominic Poleon – gjorde det andra målet, men gjorde inte så mycket annat. Behövde spåra tillbaka oftare för att hjälpa McMahon att hålla tillbaka Leahy. 4

Charlie Wyke – assisterade öppnaren och höll i bollen tillräckligt länge för att få lite kredit. Bradford borde dock inte ha spelat så många långa bollar mot honom, eftersom de såg bättre ut när de attackerade de breda områdena i takt. 7

Daniel Pybus (på 55) – gav bort bollen alldeles för enkelt och ersatte inte McCartans rörlighet. 3
Luke Hendrie (på 59) – har begränsad erfarenhet på den här nivån och det visade sig. 4
Lachlan Barr (på 77) – knappast den erfarne mittbacken du vill ha för att stänga ute en viktig tre poäng. Skulle Bradford ha förlorat den här matchen om de fortfarande hade Rory McArdle? 4