Crystal Palace 3-0 Arsenal spelarbetyg:Lagspelare Townsend

Milivojevic firar med Benteke – mirror.co.uk

Mål från Andros Townsend, Yohan Cabaye och Luka Milivojevic gav Crystal Palace en fantastisk 3-0-seger över Arsenal – men vad har vi lärt oss av matchen?

Crystal Palace

Wayne Hennessey – räddade Elnenys insats och Gabriels nick i första halvlek. Bra distribution. 7

Joel Ward – lät Monreal komma bortom honom ett par gånger i första halvlek men var annars stabil. 7
Martin Kelly – en utmärkt rensning i sex-yard boxen från Bellerins första halvlek. Några bra defensiva nickmål. 8
Mamadou Sakho – visade stor tapperhet för att blockera Sanchez första halvlek i en imponerande uppvisning. 9
Jeffrey Schlupp – höll Walcott tyst i en disciplinerad uppvisning. Gav bort bollen i farligt område vid ett tillfälle före halvtid. 7

Jason Puncheon – assisterade Townsend till premiären. Spelade djupare än normalt förväntat men gjorde ett jobb för laget. 7
Luka Milivojevic – gjorde några bra avlyssningar och nekade utrymme framför försvaret, tvingar bort Özil från de farliga områden han gillar att ockupera. Tog straffen bra. 9
Yohan Cabaye – han har alltid varit kapabel till den där supertekniken för Palaces andra, men Cabaye kämpade också obevekligt utan boll. 9

Wilfried Zaha – njöt av en underbar andra halvlek där han slog Monreal för skojs skull. Träffade Cabaye för andra. 8
Christian Benteke – använde sin styrka och smarta positionering för att vinna luftbollar från Hennesseys sparkar, gör honom till en bra kontaktpunkt. Betyget kunde ha varit högre med mer tempo och bättre fotografering. 7
Andros Townsend – hade en hand i alla tre målen, inklusive poäng första och hjälpte Schlupp hålla Walcott tyst. En underbart komplett föreställning. 10

James McArthur (74)
Mathieu Flamini (82)
Damien Delaney (på 88)

Arsenal

Emiliano Martinez – en bra första 10 minuter, sparkade sedan bollen ur spel i onödan och tappade allt självförtroende. Gav bort en straff för det tredje målet. 2

Hector Bellerín – ett par av hans kryss krävde rensningar i sista diket och han misshandlade en back-post volley. Dålig prestation men förtjänade inte att bli utbuad efter att ha frontat bortafansen. 4
Shkodran Mustafi – kunde inte vinna någon av de tacklingar han gick för. Tappade allt självförtroende när han försvarade han tidigare under säsongen. 2
Gabriel Paulista – hans obeslutsamhet kostade Arsenal i inledningen. En nick i första halvlek krävde en enkel räddning från Hennessey. 3
Nacho Monreal – några anständiga första halvlekskörningar när man länkar till Sanchez, men han blev konsekvent slagen av Zaha i andra halvlek. 3

Granit Xhaka – hans enda bra passning var en crossfield-boll för Welbecks skott. Tillhandahöll inte den aggression som krävdes. 2
Mohamed Elneny – med två sittande mittfältare, Arsenal hade inga tredjemanslöpare som var villiga att köra in i den sista tredjedelen. Elnenys skott i åttonde minuten tvingade fram en bra räddning från Hennessey. 2

Theo Walcott – anonym under hela sin 69-minutersvisning. 1
Mesut Özil – såg helt enkelt inte intresserad ut. Arsenal behöver lägga till mer fart i centrala områden. 1
Alexis Sánchez – tre rimliga skott från första halvlek, ett par bra bollar till Monreal och en andra halvlek till Bellerin. Inte i närheten av hans vanliga standarder men fortfarande Arsenals bästa spelare. 5

Danny Welbeck – hungrig på tjänst, hans enda ögonblick kommer i ett improviserat, snäv insats i första halvlek. 2

Aaron Ramsey (på 59) – McLintock, Adams, Vieira... Aaron Ramsey? Det faktum att en ersättare var bäst placerad för att ta över kaptenen under de senaste 20 minuterna är ganska avslöjande. 4
Olivier Giroud (på 60) – Vann några nick, men ingen av hans lagkamrater spelade på utrymmet. 6
Alex Oxlade-Chamberlain (på 69) – såg ljus ut i sin korta period och borde utan tvekan ha börjat. 6