Arsenal 2-0 West Brom spelarbetyg:Super Sanchez

Lacazette firar sitt andra – bbc.co.uk

En fin prestation från Alexis Sanchez och en ställning från Alexandre Lacazette gjorde att Arsenal vann 2-0 över West Bromwich Albion, även om de fick hjälp av ett inslag av förmögenhet i första halvlek. Här är våra spelarbetyg för båda lagen.

Arsenal

Petr Cech – till stor del oprövad, men hittades i ingenmansland för Rodriguezs nick som krävde ett avstånd från Monreal. 6

Laurent Koscielny – hans bortgång från baksidan tidigt kunde ha varit bättre, men fransmannen befallde i luften, vilket var viktigt med tanke på motståndarens spelstil. 8
Shkodran Mustafi – en utmärkt crossfield-boll till Kolasinac i första halvlek, men han kunde ha gett bort en straff för ett påstått regelbrott på Rodriguez. Lite utslag ibland. 5
Nacho Monreal – en viktig rensning utanför linjen under första halvlek. Ökade i självförtroende i andra halvlek, Bär bollen in i motsatt territorium mer fritt när Baggies föll djupare. 8

Hector Bellerin – kom till bakre stolpen ett par gånger under första halvlek, en gång skapade en halvchans för Ramsey. Hans kramar om sidlinjen var nyckeln till Arsenals kontroll över andra halvlek, alltid ge sina lagkamrater ett alternativ när när West Brom förtätade centrala områden. 8
Mohamed Elneny – gav bort bollen i ett farligt område en gång men var marginellt bättre än sin partner, med en bra boll till Bellerin som ledde till Ramseys chans. Han kunde ha spelat fler av de där försvarsdelande passningarna, men det betydde inte så mycket i andra halvlek när kontroll var namnet på spelet. 6
Granit Xhaka – tappade bollen vid fyra tillfällen, även om i andra halvlek, han kom under lite press i besittning. Han måste visa ett bättre passningsintervall och göra fler tredjemanskörningar, speciellt när spelet är i balans. 5
Sead Kolasinac – några bra löpningar tidigt men förlorade några av sina dueller med Nyom, speciellt i den senare delen av första halvlek. Använde sin fysiska skicklighet med gott resultat efter pausen. 7

Aaron Ramsey – kämpade med den fysiska sidan av spelet ibland och gick lätt över, även om han därmed vann straffen. Växte i inflytande i de senare stadierna. 6
Alexandre Lacazette – trängdes ut vid tillfällen och hade svårt att bidra i uppbyggnadsspelet, men var uppmärksam på sitt första mål och tog sin straff självsäkert. 7
Alexis Sanchez – har en aura om sig och närhelst han tar upp bollen, det finns en förväntan på att han ska skapa något. Träffade ribban med frisparken som ledde till mål och spelade några suveränt viktade passningar. Bortsett från fasta spel, Arsenal förlitade sig mycket på honom för lite magi. 9

Mesut Özil (på 83) – med tanke på att Arsenal saknade lite kreativitet i öppet spel, Özil kanske tycker att han borde ha börjat före Elneny eller Xhaka, med Ramsey fallande djupare. 6
Olivier Giroud (på 83) – kom rakt in i händelsernas centrum och kunde ha tagit ett mål efter att ha vänt Evans. Felplacerad passning i pausen dock. 6
Ainsley Maitland-Niles (90+3) – ett avgörande byte – den obestridda matchens man... 5

West Bromwich Albion

Ben Foster – kunde ha rest sig lite snabbare för det första målet. Han kunde dock inte klandras för straffen – han gick åt rätt håll men tillslaget var alldeles för starkt. 5

Allan Nyom – gav bort straffen och hans positionering var stundtals föga övertygande. Hans framåtlöpningar var dock nyckeln till en period av press strax före halvtid. 4
Craig Dawson – hade det kämpigt i första halvlek, ger bort många frisparkar, kanske cyniskt för att stoppa Arsenals fart. Blandade över till högerback när Nyom tryckte på för bollen. 4
Ahmed Hegazi – njöt av en positiv kväll med några utmärkta avlyssningar, inklusive en som ledde till Albions bästa ögonblick i matchen. Han har fått en positiv start på sin Premier League-karriär. 7
Jonny Evans – gav bort ett par regelbrott i farliga områden, inklusive frisparken för öppnaren. Kanske inte har återhämtat sig helt från sin dåliga rygg. 3
Kieran Gibbs – ser mer lämpad ut för ett försiktigt setup där defensiv aggression är viktigare än att ge bredd. En gedigen prestation. 6

Jake Livermore – överkörd halvvägs ibland i första halvlek och verkar inte vara helt i form efter en nyligen uppsägning. Behövde någon mer atletisk vid sidan av honom, kan pressa i 90 minuter, låter honom göra en mer reserverad, moppande roll. 3
Gareth Barry – såg utmärkt ut under de första 20 minuterna med några bra pressningar och bollen över toppen för Rodriguez första chans. Började gradvis tröttna, som vi kan förvänta oss av någon som just har spelat flest matcher i Premier League-eran. 4
Grzegorz Krychowiak – defensivt medveten och täckte mittbackspositioner när Evans blandade sig. Han såg också mer bollplanerad ut än sina lagkamrater och spelade ett par bra passningar ut i breda ytor. 6

Hal Robson-Kanu – en snärt över målet för en Rodriguez-chans men var annars anonym. Man kan ifrågasätta om han skulle vara en Premier League-anfallare utan ett bra EM förra året. 2
Jay Rodriguez – kunde ha haft ett hattrick i första halvlek, slå i stolpen, att få en nick bortrensad från linjen och knappt missa bollen för en back-post-chans. Trött i andra halvlek dock och kunde inte bära sin sida upp på planen. 5

James Morrison (på 63) – kom till under tuffa omständigheter, men gjorde lite för att dämpa kritiker som tyder på att han inte längre har egenskapen att ta West Brom upp ytterligare en nivå. 4
Solomon Rondon (på 64) – hungrig på tjänst, inte för första gången. Med så lite stöd verkar han ha tappat sin målinstinkt på Hawthorns. 5
Matt Phillips (73) – svårt att döma honom i attackerande bemärkelse med skadebegränsning som syfte, men han kanske anser sig ha otur att inte starta på grund av sitt extra tempo. 5