Man City 1-1 Liverpool spelarbetyg:De Bruyne imponerar

Firmino tar sig an Fernandinho och Sterling – goal.com

I ett spel fyllt med chanser och action i mål, det är svårt att tro att det slutade med bara två mål. De kom när James Milner konverterade en straff i andra halvlek och Sergio Aguero svarade sent – ​​men hur bedömde spelarna i båda lagen?

Manchester City

Willy Caballero – en stark prestation i andra halvlek. Ingen slump har City bara släppt in fyra mål på de åtta Premier League-matcher han har spelat. 7

Fernandinho – utmärkt när han flyttade in på det centrala mittfältet. City behövde hans energi längre upp på planen. 7
John Stones – en dålig bakåtpassning som ledde till en öppning för Sane, men annars gick det bra. 6
Nicolas Otamendi – komponerad visning. Fångade för bristande tempo vid ett eller två tillfällen, men försvarade sig bättre än han har gjort. 7
Gael Clichy – halkade och fick sedan panik, smutskasta Firmino för straffen. Har inte samma tempo som han gjorde för några år sedan. 4

Yaya Toure – såg bort från tempot. En spelare i hans ålder och natur är helt klart olämplig för stora spel. 3
Kevin De Bruyne – utmärkt under den sista halvtimmen när han flyttade till högerkanten, träffade stolpen och skapade två bra chanser för Aguero. 8
David Silva – ett bra spel, även om han behöver mer skydd mot de dåliga tacklingar han får. 7

Raheem Sterling – såg ljus ut i första halvlek men var tystare när han flyttade till en mer central roll efter pausen. 5
Leroy Sane – använde sitt tempo effektivt i första halvlek, skapa två av Citys bättre chanser. Bleknade i andra halvlek. 6
Sergio Aguero – tog sitt mål hänsynslöst, men var dålig i första halvlek och missade en eller två mycket bra chanser i den andra. 5

Bacary Sagna (på 69) – gav bort bollen för ofta och kunde få problem med ljumsken. 4
Fernando (83)

Liverpool

Simon Mignolet – oprövad i första halvlek men gjorde ett par bra räddningar efter paus och kunde göra lite åt målet. 7

Nathaniel Clyne – det finns en oroväckande tydlig försämring i hans prestationer 2017. 4
Joel Matip – en stadig prestation som mittback där han använde sina fysiska egenskaper på ett bra sätt. 7
Ragnar Klavan – klippte inte ut kryssen tillräckligt snabbt. Det var flera tillfällen då han gled in för att fånga ett lågt kors och missade det, inklusive Agueros mål. 4
James Milner – en blandad prestation. Briljant ibland och tog straffen med lugn, men hade turen att inte få en mot honom under hans försvarskamp. 5

Emre Can – visade defensiv disciplin och hans utmärkta looping pass ledde till straff. 7
Adam Lallana – växte sakta in i matchen och var nyckeln till Liverpools bättre öppningar i andra halvlek, även om han lätt borde ha gjort ett av dem. 6
Georginio Wijnaldum – slug och hänsynslös när det behövs, men bjöd inte mycket i besittning. 5

Sadio Mane – Liverpools mest hotfulla spelare under deras tidiga tidiga speltid och var ibland utplacerad som ett centralt motanfallsalternativ. Kunde ha vunnit en straff. 7
Roberto Firmino – växte in i matchen efter en lugn första timme. Vann straffen och ställde upp Lallana för en barnvakt. 6
Philippe Coutinho – gjorde lite för att dämpa frågetecken om han utgör tillräckligt målhot för den position han spelar i. 3

Divock Origi (på 73) – saknade det tempo som krävs för att spela på högerkanten. 3