Leicester 2-0 Liverpool spelarbetyg:Okazaki nyckel

Shinji Okazaki – mirror.co.uk

Leicester tog sig in i den fjärde omgången av EFL Cup med en 2-0 vinst över Liverpool, tack vare en förbättrad prestation i andra halvlek och mål från nyckelersättaren Shinji Okazaki och Islam Slimani. Här är våra spelarbetyg för båda lagen.

Leicester City

Ben Hamer – nekade Oxlade-Chamberlain tidigt och mötte bara två andra skott på mål hela kvällen. En gedigen prestation, men Schmeichel kommer sannolikt att förbli nummer ett. 7

Daniel Amartey – kunde ha fått ut mer i första halvlek men aldrig låtit sina motståndare komma in bakom och gjorde några avlyssningar i rätt tid. En bra defensiv uppvisning. 6
Wes Morgan – hans bristande tempo avslöjades vid tillfällen under första halvlek. Men han förbättrade sig markant efter paus, blockerar Solankes insats tidigt. 7
Aleksander Dragovic – en befallande prestation. Det såg mer troligt ut att attackera bollar tidigt än Morgan. 8
Ben Chilwell – fångade inte blicken i attackerande bemärkelse lika mycket som han gjorde i förra omgången, men spelade ändå sin roll. Gjorde ett bra block för att neka Chamberlain tidigt. 6

Marc Albrighton – kom inte tillräckligt nära Robertson i första halvlek, kanske vill neka Coutinho plats i centrala områden. Kom alltid tillbaka när det behövdes, men ibland ledde detta till bristande press på bollen och inget anfallsuttag till höger. 4
Wilfred Ndidi – Med frontmännen som behöver stöd men backlinjen för djup, han var orättvist fångad mellan sten och sten i första halvlek. När systemet såg bättre ut, det gjorde han också. 7
Vincent Iborra – hans bortgång var dålig, speciellt i den första halvleken och ett misstag mitt i den andra ledde till en chans för Chamberlain. Han försökte åtminstone sätta in en fot, dock. 4
Demarai Gray – en dålig första halvlek där han inte spårade tillbaka, hans två snabba löpningar ledde bara till ett tamt skott och ett dåligt kryss. Blev dock mer involverad i andra halvlek, när han hade friheten att skära in i centrala områden, tvingade fram en bra räddning från Ward sent. 6

Islam Slimani – i första halvlek, laget spelade inte till hans styrkor, som inte sprang in bakom eller pressade försvar. När de gjorde det i andra halvlek, vi kunde se att de var hans fysiska närvaro med män omkring sig och hans skottlossning, med ett fantastiskt taget andra mål. 6
Leanardo Ulloa – för lik i stilen Slimani för att duon ska fungera, varken framåt ger rörlighet. Det var inte nödvändigtvis hans fel att Leicester var bättre utan honom, bara att en annan forwards egenskaper komplimenterade Slimani. 4

Shinji Okazaki (på 53) – stal bollen inom några sekunder efter att han kom på, symboliserar hans inverkan. Tvingade sidledspassningar innan Liverpool hade spelat ut med lätthet. 10
Hamza Choudhry (84) – såg ut som en av de bästa defensiva mittfältarna i League One i Burton och förtjänade sitt stora ögonblick – ett första framträdande för sin hemstadsklubb. 6

Liverpool

Danny Ward – såg bekväm ut att komma för korsningar och behärskade sitt område väl. Kunde inte ha gjort för mycket åt Okazakis öppnare och blev slagen av ett super Slimani-anfall. 6

Jon Flanagan – behövde inte blanda sig i anfallsmässigt. Inte fel på något av målen men hans plats i truppen beror till stor del på bristande investeringar och den politiska vikten av att ha en akademiutexaminerad i truppen. 4
Joe Gomez – hyfsad i första halvlek, några bra korta pass utan att testas för mycket i sin defensiva tredje. Tappade helt självförtroendet efter första målet. 4
Ragnar Klavan – några bra interceptions i första halvlek, men blev frustrerad i den andra när han tappade sitt positionssinne och fick en varning för en dålig utmaning på Okazaki. 3
Andrew Robertson – hamnade i några utmärkta positioner, speciellt i första halvlek och hans anfallsspel var nyckeln till Liverpools bättre öppningar. 7

Jordan Henderson – körde showen i den första halvleken men hade mindre tid på bollen i den andra och kämpade därför för att tvinga på sig. Lämnade Okazaki omarkerad för det första målet. 5
Marko Grujic – lagom snygg första halvlek men såg långbent ut i andra. Behöver fler minuter, men han måste spela bättre än så här för att få dem. 4
Georginio Wijnaldum – ett utmärkt kontringslopp tidigt ledde till en av Liverpools bättre chanser för Oxlade-Chamberlain. Det bevisade bara en blixt i en annars oinspirerande natt från ex-Newcastle-mannen, som togs av med över en kvart att spela. 3

Alex Oxlade-Chamberlain – såg ljus ut i första halvlek men hans skott kunde ha varit bättre. Bleknade i de senare stadierna. 4
Dominic Solanke – hans rörelse var bra men hans avslutning var lite slösaktig. Förnekade av en stark blockering av Morgan tidigt i andra halvlek. 5
Phillipe Coutinho – nyckeln till Liverpools anfallsspel, locka män till sig. Hans uttag i halvtid påverkade prestationerna i andra halvlek. 8

Ben Woodburn (på 45) – rullade bredvid på 71 minuter efter att ha klippt in från vänster. Ingen brist på lust men ger inte samma aura som Coutinho. 4
Danny Ings (på 72) – kom till närmaste stolpen för Woodburns inlägg men kunde inte få rätt kontakt med sin nick. Försökte hårt efter en lång period vid sidan av. 5