Chesterfield 1-2 Stanley Spelarbetyg:Super Sean

Efter en pulserande eftermiddag, Accrington Stanley slog 10-manna Chesterfield med 2-1 tack vare mål från Billy Kee och Mallik Wilks. Här är sex viktiga samtalspunkter från ett fängslande spel.

Chesterfield

Joe Anyon – gjorde några bra reflexräddningar i första halvlek, nekade McConville vid ett par tillfällen. Slås av två bra tillslag i andra halvlek. 7

Scott Wiseman – gjorde ett eller två plundrande lopp, höll det enkelt i besittning. Gjorde inte för mycket fel för något av målen. Fick en het konfrontation med fans på slutet som åtminstone visar ett inslag av passion. 7
Sam Hird – gjorde en sista utmaning för att förneka Jackson och spelade generellt sett på en säkerhet först. 6
Zak Jules – räddade ofta Kellett ur problem defensivt i första halvlek. Att vara ultrakritisk, han kanske hade stängt lite snabbare för målen. 6

Bradley Barry – överlappade bra under de första 60 minuterna och var Chesterfields bästa spelare fram till hans utvisning. Hans utmaning var utan tvekan fast men rättvis och förtjänade kanske inte ett rött kort. 7
Louis Reed – hade sina lugna trollformler men när han var som bäst visade han bra rörelser i breda områden och plockade några fina passningar. 6
Robbie Weir – något av en sidledspasseringshandlare. Chesterfield såg mer dynamisk ut när han ersattes av Sinnott. 4
Andy Kellett – misstänkt defensivt i första halvlek och gav ingen bredd för att kompensera för det. Mer av ett hot tidigt i andra halvlek och satte in några retande bollar, men erbjöd inte tillräckligt bortsett från den 15-minutersperioden. 4

Jordan Flores – hamnade i några målpositioner i första halvlek, men gjorde inte det bästa av sina halvchanser, han gav inte heller den kreativitet man kunde ha hoppats på. 4
Diego De Girolamo – bar fram bollen med några vindlande löpningar, men hans beslutsfattande kunde ha varit bättre. 5
Krystian Dennis – vann och gjorde straffen och var en villig löpare, men gav inte Chesterfield det hot de behövde på toppen förrän O’Grady kom in. Kämpade för att ockupera båda mittbackarna. 4

Chris O’Grady (på 73) – orsakade problem med sin fysiska närvaro och gjorde en markant skillnad för lagets sätt att spela trots mannens underläge. 8
Jordan Sinnott (på 73) – såg full av energi. Förtjänar kanske mer speltid. 7

Accrington Stanley

Aaron Chapman – hans distribution var lite långsam, speciellt när Chesterfields ytterbackar var långt upp på planen missade han möjligheter att starta utbrytningar. Bara slagen av en straff dock. 5

Janoi Donacien – hade en utmärkt första halvlek där han tog sig fram effektivt, men kämpade för att hantera Kelletts löpningar kort efter pausen. 5
Farrend Rawson – gjorde ett bra sista ingripande för att neka Dennis tidigt och såg stabil ut hela matchen. 8
Mark Hughes – gjorde några bra klaringar bakom stolpen och gjorde de enkla sakerna bra. Lugnt effektivt. 9
Jordan Thornily – hade en tuff första timme, kämpar för att hantera Barry. Togs av i de senare stadierna. 3

Jordan Clark – kom inte på bollen konsekvent, men när han gjorde det såg han ljus ut, skicklighet och uppfinningsrik. Nyckel till trycket under de första 10 minuterna. 7
Seamus Conneely – slog skotten tidigt men avtog i inflytande mitt i matchen, ger bort straffen för kvitteringen. 5
Liam Nolan – erbjöd inte för mycket framåt på grund av antalet attackerande spelare på planen, men ställ in några bra utmaningar. 5
Sean McConville – involverad i allt bra Accrington gjorde, satte upp Kees mål och hade otur att inte komma med på målprotokollet själv, har nekats av Anyon vid mer än ett tillfälle. 8

Kayden Jackson – en villig löpare, men allt blev inte av för honom, skjuter ett skott utanför och ser ett annat avböjas. Han har haft bättre matcher hittills i år. 4
Billy Kee – vann mycket i luften trots sin låga längd. Bleknade tidigt i andra halvlek men tog sitt mål utmärkt, ta en touch för att kontrollera bollen och en annan för att avsluta beslutsamt. 7
Tyler Hornby-Forbes (på 67) – såg hungrig ut att ta sig fram och vara med i attacken. Vid ett tillfälle sköt han när han kunde ha spelat i Clark, men kom ganska nära. 6
Mallik Wilks (82) – såg livlig ut under sin korta tid på planen, vilket räckte för honom att göra en överdådig vinnare inrullad i det nedre hörnet. 9