Burnley 1-0 Newcastle spelarbetyg:Magnificent Mee

Hendrick firar vinnaren – bbc.co.uk

I ett möte högt på defensiv flit men låg på attackerande chutzpah, Burnley slog Newcastle United med 1-0 på måndagskvällen tack vare Jeff Hendricks mål i andra halvlek. Här är våra spelarbetyg från spelet.

Burnley

Nick Pope – räddade Shelveys stickande insats i den 17:e minuten som slogs rakt mot honom i en första halvlek där han annars var oprövad. Han var inte upptagen efter paus men gjorde två bra räddningar, en från en curling Perez-insats strax efter paus och höll sig alert för att neka Hayden i övertid. 8

Matthew Lowton – en stabil första halvlek där han nekade Atsu chanser att komma in bakom. Växte in i matchen och blev central i Burnleys perioder av andra halvlek på högerkanten. 7
James Tarkowski – såg tyst effektiv ut i första halvlek och sopade upp många lösa bollar efter paus. Den enda fläcken i hans spel var ett nickmål bakifrån från Bradys frispark som han riktade rakt mot Elliott. 9
Ben Mee – stark i luften hela tiden och spelade några bra framåtpassningar också. Inte hans första imponerande säsong på den här nivån. 10
Stephen Ward – gick framåt mer än Lowton i första halvlek och överlappade ofta Brady. Svängde in många kors men kunde inte riktigt få träffsäkerheten rätt, med så många män i lådan. Han visade alltid defensiv medvetenhet, spåra en eller två av Ritchies pilar i lådan. 6

Jack Cork – täckte de breda områdena väl och hjälpte Lowton villigt, även om hans bortgång kan ha varit mer positivt. 6
Steven Defour – det fanns förslag förra säsongen att belgaren saknar disciplinen för att spela på ett tvåmanna mittfält, men han visade mycket av det ikväll. 7

Johann Berg Gudmundsson – pressade Manquillo effektivt men blev inte ett nämnvärt anfallsutlopp förrän i andra halvlek, när han satte Hendricks vinnare. 6
Jeff Hendrick – hade ett par sikte på mål under de första fem minuterna, så det var liten överraskning att han fick Burnleys sena vinnare. Ibland försökte han trycka på tillsammans med Barnes men vid andra tillfällen hade han intelligensen att komma in och hjälpa mittfältet. 7
Robbie Brady – i första halvlek var han för angelägen om att skära insidan, vilket begränsade utrymmet för honom att använda sin vänstra fot i öppet spel. Han tog nästan tag i Elliott med en snäv vinklad dricka och var ett hot från fasta mål. 5

Ashley Barnes – vann den udda frisparken men hade svårt att slå igenom i boxen, dels på grund av bristen på stöd och dels på grund av Lejeunes dominans. Skyldig för att bromsa Burnleys sista tredje spel ibland. 4

Ashley Westwood (på 76) – faktumet att han var Burnleys enda byte visar hur bekväma de var och hur förtroendefull Sean Dyche var mot sina spelare. 5

Newcastle United

Rob Elliott – var tvungen att oroa sig för det udda besvärliga korset med Barnes som gjorde sin närvaro påmind, men hans hantering var bra och han behövde inte stoppa så många skott som han kanske hade förväntat sig. Kunde inte göra för mycket åt målet, även om hans sparkar lämnar lite övrigt att önska. 4

DeAndre Yedlin – kanske hade gjort mer för att skära bort det vänstersidiga hotet från Ward och Brady. Ett eller två kraftfulla löpningar efter att Newcastle tappat ett mål, som vissa kanske hade velat se när poängen var helt fyrkantig. 5
Florian Lejeune – dominerade Barnes för det mesta och var befallande i luften, men tappade sin position för målet och blev straffad. 8
Jamaal Lascelles – hans agression från luften var nyckeln till en överväldigande prestation, men han var kanske för modig för det insläppta målet. Han gav sig ut för att stänga ner Gudmundsson, på så sätt lämnar det centrala området av sex-yard boxen för att tillåta Hendrick en tap-in. 7
Javier Manquillo – hans ovilja att använda vänsterfoten saktade ner tempot i Newcastles spel i första halvlek. Såg piggare ut efter paus men kan delvis skyllas för målet. 3

Matt Ritchie – kunde ha stängt Ward mer aggressivt ibland och var in och ut ur spelet. Visade inte tillräckligt med kvalitet på bollen när han var inblandad. 3
Jonjo Shelvey – när Newcastle fick honom på bollen, han spelade några effektiva framåtpassningar, men tävlingens snäva karaktär gjorde att han inte alltid kunde påverka förfarandet. 7
Mohamed Diame – arbetade hårdare än vad som har varit känt och återställde sin defensiva position väl. Hans användning av bollen kunde ha varit bättre, ibland skyldig till att tvinga fram spel snarare än att vänta tålmodigt på de rätta ögonblicken. Toon saknade också Mikel Merinos tekniska skicklighet tillsammans med Shelvey. 6
Christian Atsu – livlig nog, utan den mest övertygande slutprodukten, vilket sammanfattar hans tid på Tyneside hittills. Lade av bollen för Shelveys skott i första halvlek. 4

Ayoze Perez – kunde ha pressat med mer kraft men fann livet hårt på grund av utrymmesbristen i centrala områden. Tvingade fram en bra räddning från Pope med sin curlinginsats två minuter in i andra halvlek. 3
Joselu – blev inte hjälpt av bristen på stöd, men hans oförmåga att hålla i bollen gjorde att Newcastle inte hittade möjligheter att ta sig längre upp på planen. Ett snyggt uppehåll för Perez insats och ett anständigt skott sent utanför straffområdet som fizzled snävt bredvid, men mer förväntades av honom. 4

Isaac Hayden (på 76) – hans låga drive behövde ett bra stopp från Pope i skadetid. 6
Jacob Murphy (på 79) – injicerade lite fart i Newcastles spel nere till höger, hjälpt av Yedlins ökade frihet. 6
Dwight Gayle (83) – han är en naturlig målskytt och borde utan tvekan ha kommit in tidigare – även innan Burnleys mål. 5