Preston 0-0 Bolton Spelarbetyg:Underbart Wheater

Mavididi, börjar sin 5:e EFL-match, bråkar med Henry, som är inne på sin 18:e säsong – skysports.com

Med Preston som kantar den första halvan av detta Lancashire-derby och Bolton som kantar den andra, det slutliga 0-0 oavgjort var en rättvis återspegling av balansen i spelet. Här är sex saker från spelet.

Preston North End

Chris Maxwell – behärskade sitt område bra i första halvlek och gjorde en eller två enkla räddningar med minimalt krångel, innan ett imponerande stopp från Armstrong efter pausen. 7

Calum Woods – höll sig bra mot Armstrong för det mesta, även om han vänds ut och in av forwarden vid ett tillfälle i andra halvlek. Bjöd inte så mycket framöver. 4
Paul Huntington – några bra fältpassningar från baksidan i första halvlek och var kolossala i luften, även om han inte kunde vända hem Gallaghers tidiga leverans från en snäv vinkel. Förutsatt den typ av erfarenhet Preston kommer att behöva längst bak med några många etablerade förstalagsspelare ute. 9
Andy Boyle – hans passning tidigt kunde ha varit bättre och han kunde ha gjort mål från en skicklig nick från Gallaghers boll in, men han gjorde ett och annat bra nick och inhopp mot slutet av första halvlek och växte stadigt i självförtroende därifrån. 7
Kevin O’Connor – satte in ett bra inlägg efter 30 minuter som nickades utanför av Mavididi men var mindre äventyrlig efter paus, delvis på grund av hans mindre skada i andra halvlek som tvingade honom att spela inom sig själv. 5

Ben Pearson – han var ett kontrollerande inflytande under den första halvtimmen, när han alltid plockade upp andra bollar. Medan han tvingades tillbaka lite mer när spelet fortsatte, han förlorade aldrig sin uthållighet och var alltid engagerad i saken. 7
Paul Gallagher – den lågintensiva karaktären i Boltons spel passade honom i första halvlek eftersom han hade tid att välja sina passningar, samt utgör ett hot från fasta spel. Efter rasten, tempot ökade och spelet gick förbi honom, innan han togs av med en kvart att spela. 6

Tom Barkhuizen – enormt imponerande under den första halvtimmen och visade bra tempo och rörelse, orsakar problem för motståndarvänsterbacken. avtog i inflytande därpå, se mindre av bollen i den sista tredjedelen. 5
Alan Browne – visade gränslös energi. Ibland pressade han på den sista tredjedelen för att vinna en hörna, vid andra tillfällen gjorde han ett täckande lopp i den defensiva tredjedelen för att släppa in en. Ville vara där handlingen var. 6
Callum Robinson – bytte ibland över till högerkanten för att ge överbelastning och visade några fina detaljer, men andra spelare var mer inflytelserika i Prestons positiva första halvlek och det är talande att han var den första man som togs av. 4

Stephy Mavididi – en villig löpare under första halvlek, när han antingen tryckte på Beevers eller försökte köra förbi honom efter att ha plockat upp bollen på halvsvängen. Denna all-go-mentalitet kanske hindrade honom i andra halvlek, när han inte hade något kvar i tanken. 4

Daryl Horgan (på 68) – en eller två fina detaljer, men saknade den explosiva farten som skulle ha varit idealisk i tävlingens helter-skelter karaktär. 5
Daniel Johnson (på 75) – kunde inte riktigt anpassa sig till tempot i spelet. 4
Josh Harrop (82) – ingen brist på energi men verkade ovillig att använda sin vänstra fot, vilket ibland bromsade upp saker och ting. 5

Bolton Wanderers

Ben Alnwick – hans försök att hitta Madine med nästan varje målspark i första halvlek hjälpte inte Boltons spel, men han återhämtade sig från ett tidigt slag för att rädda från Gallagher, Robinson och Browne. 6

Mark Little – i den första halvleken var han ibland den enda spelaren som ville pressa bollen – i den andra gjorde han ett par kraftfulla löpningar som inte blev belönade. Hade han fått friheten att komma fram oftare, Vandrare hade kanske haft mer glädje. 6
David Wheater – gjorde några bra defensiva nickningar som hjälpte Bolton att stanna kvar i matchen när de var under cosh och var befallande hela tiden. Inte en frisparkstagare dock! 9
Mark Beevers – kämpade för att klara Mavididis tempo under första halvlek, men blev mer bekväm med den Arsenal-lånade efter uppehållet. 7
Antonee Robinson – kunde inte komma nära Barkhuizen under den första halvtimmen och såg blyg defensiv ut. Sätt in några fina kryss i efter pausen, men utan tillräckligt skydd, Preston kanske känner att de kunde ha testat honom mer. 4

Darren Pratley – engagerade sig inte med bollen tillräckligt tidigt i första halvlek, men påtvingade sig mycket mer efter pausen, när han gjorde ett antal knasande utmaningar. 5
Karl Henry – fick ett gult kort inom de första två minuterna och från resten av första halvlek, han spelade inom sig själv. Blev modigare efter paus och hade en raspande långdistansdrift som flög strax över. 5

Sammy Ameobi – Boltons livligaste spelare, även i första halvlek när han satte en öppning för Vela. Slutförde massor av dribblingar och kunde hålla nyckeln till sin sidas överlevnadschanser. 6
Josh Vela – hans fasta spel var inte de bästa. Hade första halvlekens närmaste insats, skjuter över med vänsterfoten, men kan ha varit mer inflytelserik från en djupare roll. 3
Adam Armstrong – kämpade för att undkomma Woods uppmärksamhet, med ett tamt skott i första halvlek på målvakten. Kom till liv för att ge kvällens största test för Maxwell i andra halvlek, men det var ett ögonblick på 90 minuter – att spela brett, han måste vara piggare utanför besittning. 3

Gary Madine – fick inte den bästa servicen. Inte den typen av anfallare som gillar att springa in bakom och bara under korta perioder fick han in bollar från bra ytor. Vann ofta den första bollen, som han gjorde tre gånger under de första 60 sekunderna, bara för att trängas ut på grund av bristande stöd. Det är inte hans fel att Bolton inte gjorde mål. 5

Will Buckley (på 72) – såg livlig ut och satte in ett par retsamma kryss, hjälper hans sida att avsluta på den främre foten. 7