Liverpool 2-1 Everton spelarbetyg:Chamberlain assisterande

Perfekt start för Van Dijk – metro.co.uk

Virgil Van Dijk kunde inte ha drömt om en bättre Liverpool-debut, efter hans megapengarflytt från Southampton:han gjorde en sen vinnare mot rivalerna Everton framför Kop för att skicka sin nya lag till omgång fyra av FA-cupen med en 2-1-seger. Här är våra spelarbetyg från spelet.

De röda

Loris Karius – släppte efter det enda skottet på mål han mötte, även om han inte kunde skyllas för mycket för målet. Behöver vara mer befallande om han ska tvinga ut Mignolet. 4

Joe Gomez – bra boll till bakre stolpen för Milner i första halvlek men missriktade sin nick från Chamberlains hörna i andra halvlek. Saknade det råa tempot för att stretcha spelet ner till höger. 5
Virgil Van Dijk – kunde inte ha drömt om ett bättre sätt att presentera sig för Liverpools fans än att göra en sen vinnare framför Kop i ett Merseyside Derby. Om det ska finnas en kritik, hans första halvlek kunde ha varit mer ambitiös. 8
Joel Matip – imponerande distribution i den första perioden och hjälpte till att hålla den isolerade Calvert-Lewin tyst, även om han kanske hade gjort det bättre för kvitteringen. 7
Andrew Robertson – i den första halvleken behövde han försvar i sista hålet för att förneka Bolasies hot och saknade sitt vanliga driv i sina löpningar från bollen, även om vi såg mer av det efter pausen. 6

James Milner – letade alltid efter passningar inuti, ofta till Lallana, vilket gjorde honom lite lättläst. Skyddade dock Robertson väl ur besittning och hittade utrymme till vänster om boxen för att fullfölja med Liverpools utan tvekan bästa insats den första halvtimmen, innan han lugnt omvandlar straffen. 5
Emre Can – behövde visa mer självförtroende på bollen, speciellt när Everton tappade in i sin defensiva tredje. Skulle inte vara den största förlusten om han flyttade till Juventus den här månaden. 4
Alex Oxlade-Chamberlain – tog sig tid att delta i tävlingen, men var enormt imponerande i andra halvlek. Spelade en smart genomboll för att skapa en en-mot-en-chans, innan du levererar två pin-point hörn, varav en utgjorde vinnaren. 8

Adam Lallana – kämpade med den fysiska sidan av spelet, även om det i en mening gynnade honom när han vann straffen då han gick över för lätt. Kom i bra lägen i den senare delen av första halvlek. 5
Sadio Mane – spelar mer centralt än vanligt, den senegalesiske forwarden var lite girig i besittning med ett spekulativt skott från håll som gick bra över. Sprang inte in bakom så mycket förrän utrymmet öppnade sig efter paus. 6
Roberto Firmino – föll för djupt in i centrala områden, ibland närmare Joel Matip än någon av Evertons mittbackar. Bättre i andra halvlek men har haft mer givande matcher. 5

Georginio Wijnaldum (på 70) – fick Bolasie i fickan och gav Liverpool en viss försäkran i besittning att de hade saknats i förväg. 7
Dominic Solanke (på 77) – gav inte riktigt de uppehållsegenskaper man kunde ha förväntat sig av en stor man. 5
Trent Alexander-Arnold (på 77) – erbjöd lite mer attackbredd än Gomez. 6

Karamellerna

Jordan Pickford – kunde inte ha gjort något åt ​​Milners straff, men var annars oprövad i första halvlek. Försökte halvhjärtat slå hörnan som ledde till vinnaren och lämnade istället sitt nät obevakat. 3

Jonjoe Kenny – tävlade tappert i första halvlek och gick en och annan inverterad löpning. Kämpade för att hantera Mane och andra efter pausen, när han hade mer utrymme att täcka. 5
Phil Jagielka – "säkerhet först" skulle korrekt beskriva hans första halvlek, men inte hans springande 67:e minut för att sätta in Sigurdssons kvittering. Delvis skyldig för vinnaren men en rimlig uppvisning på det hela taget. 6
Mason Holgate – otur att släppa in straffen för öppnaren men hade turen att slippa straff efter att ha knuffat Firmino kort därefter. Gjorde inte för mycket fel, annat. 5
Cuco Martina – att vara högerfotad, extravänsterbacken behövde alltid passera invändigt och ibland hindrade det tjänsten som gavs till vänsterkanten. Everton ropar efter en långsiktig ersättare för Leighton Baines. 3

James McCarthy – hamnade i många utmaningar tidigt och täckte mer mark än sin partner i första halvlek. Fitness är fortfarande ett problem men han kan vara en tillgång för Blues när han återvänder till sin topp. 5
Morgan Schneiderlin – visade några fina detaljer och ser ut att bli mer av en lyxspelare än all action-mannen vi såg i Southampton. Behöver återfå sinnets närvaro för att komma in och skydda mittbackarna, vilket vi inte såg under övergångsfaserna av spelet i andra halvlek. 4

Yannick Bolasie – kom in till höger ett par gånger i första halvlek men kunde inte alltid komma på rätt sida om Robertson. Behöver andra snabba spelare i närheten för att dra iväg markörer:idén om honom och Lookman på båda sidor kan vara lockande. 4
Wayne Rooney – ställde in en sen utmaning mot Can i första halvlek men bidrog inte framåt så mycket som förväntat. Hans lagkamrater förbättrades i hans frånvaro. 3
Gylfi Sigurdsson – spårade tillbaka för att skydda Martina men kämpade sig till stor del ut brett på grund av bristen på inbjudande korsningsmöjligheter. Bättre i slutskedet när han flyttade centralt, från vilken position han placerade utjämnaren. 6

Dominic Calvert-Lewin – bad om att jaga borttappade saker under stora delar av första halvlek och fick till några lösa bollar. Visade smarta rörelser i andra halvlek för att välja luftdueller med ytterbackarna, snarare än mittbackar, men sista handen övergav honom. 4

Ademola Lookman (52) – såg ljus ut och gick på en imponerande, slingrande körning för att ställa in equalizern. 7
Oumar Niasse (på 82) – kan falla längre ner i Everton-anfallarens hackordning efter Cenk Tosuns ankomst. 5