Arsenal 2-1 Chelsea spelarbetyg:Super Sanchez

Glory for the Gunners – bbc.co.uk

Efter en turbulent kampanj, Arsenal vann sin tredje FA-cup på fyra år tack vare en 2-1-seger över Premier League Champions Chelsea. Men hur bedömde spelarna i båda lagen?

Arsenal

David Ospina – gjorde ett par bra stopp i andra halvlek och en tapper blockering på Costa innan paus. Borde ha reagerat snabbare på brasilianarens kvittering, som långsamt förbi honom. 5

Rob Holding – låt Costa få målsidan av honom för en chans i första halvlek, fick varning för en utmaning mot honom och kanske hade gjort bättre mål. Har spelat bättre på sistone. 5
Per Mertesacker – För en man som inte hade startat ett tävlingsspel på 13 månader, detta var en anmärkningsvärd uppvisning. Tyskens sista blockering var nyckeln till att Arsenal slog tillbaka Chelsea tidigt i andra halvlek. 9
Nacho Monreal – gjorde några snabba avlyssningar. Den vänstersidiga mittbacksrollen passar honom mer än en ytterbacksroll, där han måste täcka mer mark. 8

Hector Bellerin – arbetade hårt för att neka Hazard-utrymme. Testade Courtois en gång och sköt snävt utanför på pausen sent. 6
Granit Xhaka – plockade upp andrabollar för skojs skull under de första 20 minuterna och tävlade bra. Fick ett gult kort. 7
Aaron Ramsey – slog i träverket, gjorde vinnaren och stöttade attacker bra. En del av hans positionering i andra halvlek kunde ha varit bättre. 7
Alex Oxlade-Chamberlain – såg ljus ut tidigt. Ville skära insidan istället för att attackera bylinjen, men var stabil defensivt och anpassade sig beundransvärt till en obekant vänsterbacksroll. 6

Mesut Özil – visade bra rörelse tillsammans med sin vanliga kreativitet. Kunde ha gjort mål en-mot-en, träffade stolpen och gjorde också lumpen. 8
Danny Welbeck – drev kanalerna, vann fouls och gav Arsenal utlopp. Slutprodukten kunde ha varit bättre och han borde ha lagt en snäv chans till Ramsey. 7
Alexis Sanchez – gjorde premiären, gjorde smarta inhopp från vänster och orsakade problem för Moses. Drivde alltid Arsenal framåt. 9

Olivier Giroud (på 78) – gjorde ett härligt kryss för Ramseys vinnare. 7
Francis Coquelin (83)
Mohamed Elneny (på 90+3)

Chelsea

Thibaut Courtois – Var inte skyldig till något av målen och gjorde bra för att trycka bort Xhakas slag. 6

Cesar Azpilicueta – hade inte sitt vanliga självförtroende i bollinnehavet i första halvlek. Kämpade för att hantera Arsenals tempo. 3
David Luiz – dålig distribution i första halvlek och kämpade för att hantera tempot hos Welbeck. 2
Gary Cahill – två gånger räddade Chelsea med rensningar från mållinjen, stoppade Ozils första halvlek på ett imponerande sätt. En av de bättre spelarna. 6

Victor Moses – kämpade för att hantera Sanchez. Bra kombinerat med Pedro för en period i början av andra halvlek, innan du skickas iväg för en andra bokning på grund av ett dyk. 4
N’Golo Kante – okarakteristiskt passiv, bar 15 minuter i början av andra halvlek. Gav ofta bort bollen och misslyckades med att spåra Ramseys lopp för vinnaren. 3
Nemanja Matic – exponerad under de första 20 minuterna på grund av bristande medvetenhet. Även om han kom längre upp på planen i senare trollformler, hans teknik var begränsad. 4
Marcos Alonso – sköt en frispark över ribban. Ett par hyfsade kryss men kämpade defensivt. 4

Pedro – En av de livligare spelarna. Ett och annat försök innan halvtid och kort anknöt bra till Moses efter paus, men saknade precision. 6
Diego Costa – i första halvlek saknade han tapperhet när inlägg kom in i boxen. Engagerade mittbackarna mer efter paus och förtjänade därmed sitt kvitteringsmål. 6
Eden Hazard – inte på sitt bästa. Spelade genom Pedro i första halvlek men var omgiven av röda tröjor och hade svårt att släppa bollen. 4

Cesc Fabregas (på 61) – hade en positiv inverkan och visade kanske varför han borde ha startat. 7