Wigan 0-1 Sheffield Wednesday Spelarbetyg:mittbackar imponerar

Wallace nät vinnare – mirror.co.uk

I en cagey affär i West Lancashire, bra försvar från Sheffield Wednesday och en första halvlek från Ross Wallace gav dem en 1-0-seger över Wigan. Men hur bedömde spelarna i båda lagen?

Wigan Athletic

Jakob Haugaard – hade inget att göra på någon sida av Wallaces mål strax före halvtid, som han kanske hade lyckats bättre med. 4

Callum Connolly – några bra framåtlöpningar i första halvlek och hade en kvittering som kontroversiellt dömdes för offside. Lite lätt. 6
Dan Burn – ett fantastiskt defensivt arbete för att stoppa Sassos löpning. Befallande hela tiden. 9
Jake Buxton – släppte in två billiga hörnor som gav onsdagen lite uppmuntran precis innan deras mål. Annars en stadig display. 7
Stephen Warnock – saknade tempo vid 35 för att ge ett anfallshot med begränsad passningsförmåga. Inte testat så mycket defensivt men lagt in ett skift. 5

David Perkins – försökte arbeta hårdare än hans kropp lät honom ibland. Tekniskt begränsad och kämpade för att stänga ute Reach och Pudil i de senare skeden av första halvlek. 3
Max Power – tyst första halvlek. Blev mer involverad i andra halvlek, utan att producera för mycket. 4
Shaun MacDonald – kämpade hårt och gjorde ett bra täckarbete, men gav bort bollen för billigt. 5
Sam Morsy – hans lugn och bollhållning på den motsatta planhalvan var nyckeln till Wigans kontrollerade första 35 minuter. Pressade längre upp i planen än Grigg vid enstaka tillfällen och tvingade fram en räddning från Haugaard tidigt i andra halvlek. 7
Michael Jacobs – jobbade hårt och tvingade Hunt både till dålig distribution och bakåt på planen. Sätt i några bra kryss, inklusive en för Weirs header. 6

Will Grigg – oskyldig arbetstakt men fick lite stöd och saknade tempo eller kraft att kompensera. 4

Omar Bogle (på 67) – såg ut att sträcka onsdagens försvar mer än Grigg. Om Wigan spelar fler skarpa bollar bakom Bogle än vad de gjorde ikväll, han skulle kunna göra en stor insats. 7
James Weir (på 67) – lade till rå energi och pressade högt upp på planen. På väg över från Jakobs kors. 7

Sheffield onsdag

Keiren Westwood – oprövad, spärrade en räddning från Morsy tidigt i andra halvlek som såg honom kräva behandling. Hovade ofta bollen, inte en taktik som spelade till Rhodos och Forestieris styrkor. 6

Jack Hunt – kom inte upp på planen och gav bort bollen under mindre press. 3
Vincent Sasso – gjorde mer attackerande än Hunt. Inledde onsdagens första hotfulla ögonblick med ett plundrande lopp in i boxen och klev ofta in på motståndarhalvan. Vid ett eller två tillfällen då han gav bort bollen, han höll sin position väl och mildrade faran. 8
Glenn Loovens – det fanns ett ögonblick då han kunde ha gjort mer för att stoppa Morsys löpning och skott från nära håll. Annars imponerande hela tiden. 8
Daniel Pudil – satte in ett eller två bra kryss i de senare skeden av första halvlek. Kunde försvara med mer flit men eventuella svagheter avslöjades sällan. 5

Ross Wallace – spelade in Sasso i boxen och höll fast vid Rhodes flick-on för målet. Bortsett från den där 15 minuters perioden före halvtid, han var i lekens periferi. 4
Barry Bannan – tyst första halvtimmen växte sedan sakta in i matchen, orkestrerande spel till vänster. En hyfsad andra halvlek men förtjänade inte man-of-the-match över fyra starka mittbackar. 6
David Jones – dålig passning och några överhastade utmaningar, vilket han hade turen att inte straffas av domaren. Hutchinson borde återta sin plats i dessa bevis. 4
Adam Reach – onsdagens livligaste anfallsspelare i första halvlek och hans spel nere till vänster var nyckeln till deras bästa spel. Reachs slutprodukt var blandad, skjuter väl över efter McManamans uppehåll i andra halvlek. 5

Jordan Rhodes – under stora delar av första halvlek, han blev mobbad av Buxton och misslyckades med att kontrollera långa bollar. Fastän, han slog på Sassos diagonala passning för Wallaces mål. 4
Fernando Forestieri – anonym genomgående. Westwoods största test kom när Fessie gav bort bollen till Morsy i ett farligt område. En dålig match under en tråkig säsong. 2

Callum McManaman (på 56) – en anständig löpning innan han lade av bollen för Reachs skott. Andra positiva saker... han var man-of-the-match i en FA-cupfinal, vet du inte. 5