Coventry 0-2 Millwall:Sex saker vi lärde oss

Morison är nu Millwalls delade 10:e målskytt genom tiderna – bbc.co.uk

Mål från Jake Cooper och Steve Morison gav Millwall en 2-0-seger på bottensidan Coventry – men vad har vi lärt oss av matchen?

Coventrys konkurrensstart

Under den första halvtimmen, Coventry fick en tuff match. Mittfältarna Callum Reilly och Andy Rose jobbade hårt, Ryan Haynes tvingade fram den första räddningen från Jordan Archer med en insats på lång håll. Farrend Rawson såg befallande ut som mittback och det var några anständiga spelstycken mellan George Thomas och Marcus Tudgay nere till höger, den senare får ett par skott bort.

Coventry behövde mer rörelse uppåt

Problemet var att när mittfältare gjorde ett bra jobb för att komma till kanten av den sista tredjedelen, mer avancerade spelare tog inte upp öppningarna. De bröt sig inte in i farliga områden och gjorde den typen av löpningar som trycker tillbaka försvaret. Kortfattat, de förväntade sig inte att bra saker skulle hända, vilket är en olycklig biprodukt av loppet Coventry är på och den allmänna känslan av pessimism som omger klubben.

Millwalls försvar håller på att förbättras

Coventrys sista tredje misslyckande måste delvis tillskrivas Millwalls starka backlinje. Tidigare under säsongen, det skulle vara svårt att föreställa sig att Lions skulle hålla fem nollan på sju matcher, genom att de nu ser ut som en mycket mer enhetlig outfit än den som läckte ut mål i höstas. De har fått hjälp av Byron Websters återkomst till formen och lånevärvningen av Jake Cooper från Reading, båda mittbackarna enorma på Ricoh. Den sistnämnde nickade hem på bakre stolpen från Shaun Williams hörna efter 33 minuter.

Öppnaren ändrade spelmönstret

Fram till målet, Steve Morrison och Lee Gregory hade varit för långt ifrån varandra för att utgöra ett hot. Dock, Coventry såg sårbar ut för utbrytningar kort efter Coopers öppnande och därmed blev anfallsduon farligare. Aiden O’Brien avslutade en bra individuell första halvlek genom att sätta upp Gregory för en nick som räddades av Lee Burge.

Oregelbunden Burge

Den unge stopperen gjorde lite för att skingra rädslan över Coventrys problematiska målvaktsposition, ett eller två anständiga stopp i skuggan av en oberäknelig prestation. Han skickade bollen till en blyg Nathan Clarke i första halvlek med två motsatta forwards på lur, sedan i andra halvlek, han sprang ut ur sitt mål i förtid innan Morisons skott avleddes utanför.

Morison ledde linjen bra

Målmannen var vanligtvis arbetsam hela tiden, fortsätter att slåss även när de är isolerade, egenskaper som saknar karaktäristiskt hos motparten Stuart Beavon. Morison förtjänade sitt 82:a Millwall-mål, vilket placerade honom bland klubbens 10 bästa målskyttar genom tiderna. Han knackade hem bollen vid returen, efter att lysande ersättare Fred Onyedinma såg sitt skott pareras.

I den mellersta tredjedelen, det var inte så stor skillnad mellan dessa lag, men överlägset förtroende på nyckelområden var avgörande för Millwalls seger.