Gillingham 0-1 Portsmouth Fem saker:passiva Gills

Kennedy vinner vinnaren – bbc.co.uk

Portsmouth förtjänade sin 1-0 vinst på Gillingham i söndags, som kom tack vare Matty Kennedys mål i andra halvlek. Dock, de fick enormt hjälp av motståndarnas tydliga brister. Här är fem saker från spelet.

Gillar brist på intensitet

Det var för många gånger när Portsmouth hade bollinnehav i den sista tredjedelen och Gillingham hade åtta eller nio utespelare tillbaka, men ingen av dem satte press på bollen. I första halvlek, värdarna räddades av bra försvar från sina mittbackar, Finn O'Mara, Max Ehmer och Ben Nugent, samt Portsmouths dåliga slutprodukt.

Chanser till en premie

Gästerna kunde inte skjuta rätt tidigt:Matty Kennedy krökte ett skott med höger fot rakt mot Tomas Holy i den 17:e minuten, kort innan Jamal Lowes skott blockerades och Ben Closes uppföljande försök räddades. Gillingham hade ett strafföverklagande viftade bort när Sean Clare påstods snubblas av Oliver Hawkins, det enda skakiga ögonblicket i den målvända mittbackens prestation. Hemmalagets bästa chans kom när Lee Martin hittade Josh Parker vid den bakre stolpen strax före halvtid, men ytterbacken snedställde sitt skott utanför bortre stolpen.

Kontrollerad andra halvlek

Kennedy var spelets mest produktiva spelare i en attackerande mening, så det var passande att han slog vinnaren inom en minut efter omstarten. Curtis Main nickade Nathan Thompsons inlägg mot stolpen och vänsterkanten slog in den lösa bollen, att göra plats för en kontrollerad andra halvlek från Portsmouth. De behöll innehavet bra med Stuart O'Keefe som höll saker enkelt, även om anfallarna saknade hänsynslösheten att döda matchen.

Parker tog offside

O'Maras kors hittade Parker, som hade bollen i nätet efter ytterligare en löpning till bakre stolpen, men han blev i offside. Gillingham hade perioder av press efter att Elliott List och Darren Oldaker kom in, men Portsmouth hanterade Connor Ogilvies långa kast bekvämt och värdarna saknade annars uppfinningsrikedomen för att skära isär dem.

Sammanfattningsvis

Slutsignalen innebar att Portsmouth klättrade till inom tre poäng från slutspelsplatserna, men hindras av skador, de ser ännu inte ut som en sida som kan utmana om ytterligare en befordran. Gillingham ligger kvar på 23:e plats och har misslyckats med att göra mål i åtta av sina 12 matcher den här säsongen. Vem de än utser mellan nu och lördagens resa till Peterborough måste uppmuntra dem att ta sig längre upp på planen och spela med högre intensitet. Annat, luckan till League Two kommer att börja öppnas.