Crewe 2-0 Colchester Spelarbetyg:Ljusstråle

Chris Dagnall

Crewe Alexandra sänkte Colchester Uniteds hopp om slutspel i League Two med en 2-0 vinst, som kom tack vare Chris Dagnalls stöd – men hur bedömde spelarna i båda lagen?

Crewe Alexandra

Ben Garratt – medan han kallades till handling i andra halvlek, det var inte förrän matchen var över i skadetid som han tvingades till stretchiga räddningar. 6

Oliver Turton – kämpade defensivt mot Dickenson, speciellt i andra halvlek när Briggs gjorde överlappande löpningar. 4
George Ray – markerade Porter ur spelet och försvarade den närmaste stolpen rejält. 9
Ben Nugent – ​​stoppade Colchesters attacker snabbt. Lugnt effektivt. 8
Zoumana Bakayogo – spelade sin roll i lagets positiva start och använde sina fysiska egenskaper väl. Mindre inflytelserik i andra halvlek och togs av. 6

Billy Bingham – inte precis ett kraftpaket men fyllde innehavarrollen väl. Avskärmade de fyra bakre, moppade andrabollar och startade attacker. 8
James Jones – gjorde de enkla sakerna bra utan att vara explosiv i besittning. 6
George Cooper – kämpade i trånga utrymmen i första halvlek, men levererade frisparken till Dagnalls öppnare och bröt in i rymden för ett skott efter paus. 5
Callum Cooke – såg bekvämare ut i trånga områden än Cooper. Visade snabba fötter och var hans sidas mest uppfinningsrika spelare i bollinnehav. 7

Chris Dagnall – hög arbetstakt, smart rörelse och två tjuvskytteavslut. Kunde ha haft ett hattrick 9
Jordan Bowery – slösaktig avslutning tidigt och kunde ha jagat bollen med mer grymhet. Kom inte in i matchen förrän de sista 10 minuterna, när han var starkt involverad i allt. 5

Perry Ng (på 59) – höll sig väl mot Fosu-Henry. Ngs ankomst hjälpte Crewe att stoppa Colchesters andra halvlek. 7
Ryan Wintle (på 77) – involverad i kombinationsspel för Dagnalls andra mål. 6

Colchester United

Sam Walker – kunde ha behärskat sitt område bättre. Hans bästa stopp från Bowery och Dagnall gjordes när matchen var över vid 2-0. 3

Drey Wright – såg ljus ut när han gick fram, men gjorde det inte tillräckligt. 4
Cameron James – dominerade i de inledande och avslutande perioderna. Stor fråga för en 19-åring att tävla mot beprövade målskyttar. 3
George Elokobi – har haft bättre spel men var en av de mer komponerade artisterna. Visade ledarskap när han pratade med fansen på slutet. 5
Matthew Briggs – försvarade sig bra i första halvlek och gjorde några bra överlappande löpningar efter paus. 7

Sammie Szmodics – ådrog sig en skada efter bara 14 minuter. Man hoppas att han återhämtar sig snabbt. (N/A)
Tom Lapslie – en ytter till sitt slag och det visade, i sin centrala mittfältsroll. Saknade de defensiva egenskaperna för att fylla rollen som ankare. 4
Sean Murray – trots att han är en sittande mittfältare, hans bättre ögonblick kom när han attackerade. Ledde en andra halvlek utbrytning och såg ett anständigt skott avböjas bakom. 4
Brennan Dickenson – kom inte tillräckligt långt upp på planen i första halvlek, men satte in några retsamma leveranser efter pausen. 5

Rekeil Pyke – kämpade med den fysiska sidan av spelet i första halvlek. Kraftigare i andra men tog av halvvägs i andra halvlek. 4
Chris Porter – mycket förtalad men långt ifrån den enda anledningen till Colchesters sura första halvlek där han inte hade något stöd. Om något, han var mer skyldig till misslyckanden i andra halvlek när han inte utgjorde tillräckligt hot i boxen. 5

Tariq Fosu-Henry (på 14) – gott om tempo och rörelse men hans beslutsfattande och slutprodukt var begränsad, bevisas av hans frispark rakt på Garratt. 5