Rochdale 2-0 Peterborough United Spelarbetyg:imponerande Rathbone

I Keith Hills 500:e match ansvarig för Rochdale, hans lag slog välförtjänt Peterborough United med 2-0 på lördagseftermiddagen tack vare mål från Calvin Andrew och Callum Camps. Här är våra spelarbetyg.

Rochdale

Josh Lillis – arbetade inte för hårt för sin nollan, även om han förnekade Maddison på 25 minuter, stoppa sedan Millers tama insats i början av andra halvlek. 7

Harrison McGahey – en aggressiv prestation där han sällan tvekade att stänga ner sin man tidigt. På detta bevis, vi ser det bästa av honom i ett tremannaförsvar. 8
Donervan Daniels – även om han inte gjorde några öppna eller kostsamma misstag, han tappade bort den udda nicken och hans passning var ibland lite överambitiös, vilket tyder på att det finns saker att jobba på. 6
Jim McNulty – negerade hotet från Lloyd ibland i första halvlek och lät aldrig forwards komma bortom honom i den andra. Visade extra uppskattning för fansen på heltid. 7

Joe Rafferty – satte in några utmärkta kryss tidigt och gick framåt efter behag, även i det senare skedet av andra halvlek då Dale hade en tvåmålsledning att skydda. 8
Callum Camps – gav balansen i första halvlek som gjorde att backarna kunde pressa upp sig, även om hans ögonblick kom efter 37 minuter när han tog det andra målet med en imponerande frispark. Njöt av ett och annat avbrottsögonblick i andra halvlek. 8
Oliver Rathbone – fantastiskt engagerad prestation. Alltid täckte den vänstra kanalen när Bunney tryckte upp och var aldrig blyg för att engagera sig i den fysiska sidan av spelet, även om det innebar att ge bort den udda frisparken i andra halvlek. Rochdale kommer att behöva uppvisningar som den från honom om de ska komma ur problem. 9
Joe Bunney – visade enorm energi för att ta sig framåt och kunde ha gjort fler av en eller två öppningar på bakre stolpen. Skyldig för att ha lämnat för mycket utrymme bakom sig i första halvlek. 7

Ian Henderson – inte nödvändigtvis en huvudarkitekt bakom tvåmålsledningen i paus. Hade Dales bättre öppningar i den andra halvleken men kunde inte riktigt få tag i sina skjutstövlar. 5
Matt Done – visade några bra rörelser i breda områden tidigt men hans dag avbröts sju minuter på grund av skada. 5
Calvin Andrew – har mindre tempo än Peterboroughs forwards, men han kompenserade för det genom att hålla upp bollen osjälviskt och jobba hårt för laget. Producerade ett ögonblick av sublim teknisk kvalitet med en imponerande första touch innan han sköt i öppnaren på 33 minuter. Bleknade lite i de senare stadierna eftersom karaktären på Dales framträdande inte riktigt passade honom. 7

Jordan Slew (på 7) – vann ett antal frisparkar på grund av sin närvaro och goda nära kontroll. Inte precis långsam men hade inte en explosiv fart i sitt skåp, vilket kan förklara varför han togs av när matchen blev utdragen. 7
Matty Gillam (på 60) – villig löpare men lite rå när det gäller hans bortgång, vilket är förståeligt med tanke på hans relativa oerfarenhet på denna nivå. 5
Kgosi Ntlhe (på 74) – lade till mycket fart och energi mot sin gamla klubb i de senare stadierna – liknande egenskaper som Bunney, mannen som han ersatte som back. 6

Peterborough United

Conor O’Malley – en dålig match. Kanske delvis fel på det första målet, men definitivt felet för den andra, med Camps fasta frispark rakt mot honom. 2

Leo Da Silva Lopes – gjorde ett par bra löpningar i andra halvlek och satte in krysset för Millers chans, utan tvekan den bästa öppningen som någon besökande spelare skapat hela spelet. 5
Steven Taylor – han hade inget hemskt spel, men man kan ifrågasätta hans förmåga att släcka ut fara vid källan. Inte riktigt lika atletisk som han brukade vara. 5
Jack Baldwin – för långsam för att stänga ner, speciellt när Rochdales forwards kom in bakom ytterbacken. Behöver fylla på och vara mer mottaglig för fara. 3
Andrew Hughes – kämpade för att hantera Rafferty och Andrews kombinationsspel tidigt och erbjöd inte den nödvändiga bredden för att kompensera. 3

Jermaine Anderson – den udda anständiga löpningen men i slutändan, smickrade han för att lura. Grant McCann var inte glad, med mittfältaren en av tre män som drogs av i paus. 4
Anthony Grant – anständigt nog under den första halvtimmen, men kämpade för att stoppa hemmalagets utbrytningar i de senare stadierna. Verkade något av en sidledes passera köpman. 4
Michael Doughty – tog av efter en mycket dålig första halvlek där han tappade för djupt. Inte en match han vill minnas. 2

Marcus Maddison – visade blixtar på vad han kan göra i första halvlek, men han kunde inte riktigt gifta sig med sin utmärkta dribbling med en förståelse för vad hans lagkamrater gjorde. 5
Jack Marriott – hade snabbhet på benen men inte tankehastighet. Ofta på olika våglängder till spelaren som passar bollen. 3
Danny Lloyd – hade några livliga stunder och har gott om tempo men testade aldrig målvakten. Sällan kopplat effektivt till Marriott och Maddison. 4

Ricky Miller (45) – får sällan utrymme att visa vad han kan, men sköt ofta från orealistiska positioner och försökte göra för mycket på egen hand. Framtvingade en räddning från Lillis vid närmaste stolpen tidigt i andra halvlek. 4
Idris Kanu (45) – gav inga kvalitetsleveranser och misslyckades med att testa målvakten. På detta bevis, de flesta skulle hellre ha en motorbåt än Kanu... 3
Chris Forrester (på 45) – några anständiga beröringar i början av andra halvlek och hade en sen insats från håll, vilket tvingade fram en räddning från Lillis. Behöver eventuellt användas längre fram. 5