Blackpool 2-1 Exeter Spelarbetyg:beröm för Potts

Taylor och Aldred lyfter trofén – bbc.co.uk

Blackpool är tillbaka i League One efter en 2-1 slutspelsfinalseger över Exeter, med Mark Cullen och Brad Potts som kombinerar för båda målen. Hur bedömde spelarna i båda lagen.

Blackpool

Sam Slocombe – testades inte så mycket som han borde ha blivit, bara möta två skott på mål, men kom ner bra för att stoppa Watkins tidigt. Tre befordran på hans tre första klubbar nu. 5

Will Aimson – lite blyg i första halvlek men var mycket förbättrad efter paus. 6
Tom Aldred – ovillig att attackera bollen i sin box och det stod tidigt klart att hans kväll skulle avbrytas. 4
Clark Robertson – lämnade ingen mark bakom sig, men detta tillät honom ibland att domineras i luften av Wheeler. 5

Kelvin Mellor – hade inte många chanser att visa sina välkända anfallsegenskaper men gjorde några bra interceptions. 5
Jack Payne – föll för djupt ibland under första halvlek, men några av hans långdistanspassningar var utmärkta. 6
Neil Danns – steg upp en nivå efter att ha tagit kaptensbindeln från den skadade Aldred och styrde mittfältet i andra halvlek. 8
Brad Potts – Gjorde inledningen och assisterade vinnaren. Hade en lugn period i första halvlek men när han spelade bra, det gjorde Blackpool också. 8
Colin Daniel – inte en naturlig vänsterback, han hade obekväma ögonblick när Blackpool gick över till ett fyramannaförsvar och var delvis fel på målet. Såg mer bekväm ut i andra halvlek. 5

Mark Cullen – bra uppehåll för Potts mål och visade bra rörelser för sitt eget. Ungefär som i semifinalen, han kom över trumf vid viktiga ögonblick. 8
Kyle Vassell – kunde inte alltid upprätthålla sitt tidiga press men gav ett bra utlopp i andra halvlek och hade en hand i vinnaren. 6

Bright Osavi-Samuel (på 31) – var nyckeln till Blackpools spelledning under andra halvlek. Han bar upp bollen på planen och vann frisparkar. 8
Ian Black (på 62) – gjorde ett superjobb med att göra i ordning saker på mittfältet och tvinga Exeter i sidled. 8
Jordan Flores (på 75) N/A

Exeter City

Christy Pym – det första målet var välplacerat men hade lite kraft och han gjorde kanske för tidigt för det andra. Motverkade Vassell sent. 3

Jack Stacey – några svallande löpningar men blev lite utslag ibland och Exeter såg bräcklig ut till höger. Fler hemma längre upp på planen. 4
Troy Brown – distributionen kunde ha varit bättre i första halvlek och kämpade för att hantera Cullen vid viktiga ögonblick. 4
Jordan Moore-Taylor – ingen brist på passion men drogs bort från sin zon av Vassell för vinnaren. 5
Craig Woodman – några utmärkta crossfield-bollar till Wheeler, varav två leder till Exeters bättre öppningar inklusive equalizern. Otur att bli avtagen. 7

Jake Taylor – Såg balanserad ut på bollen och imponerad i första halvlek. Behövde vara mer uppfinningsrik efter pausen. 5
Lloyd James – erbjöd balans men spelade en för många passningar i sidled och baklänges vilket störde rytmen. 4
Ryan Harley – hamnade i bra ytor i första halvlek och hade några anständiga insatser. Avtog senare i inflytande men var en av de bättre spelarna. 6

David Wheeler – stark i luften trots att han är 5’11”. Gjorde kvitteringen och var kärnan i Exeters bästa anfallsspel. 7
Ollie Watkins – utgjorde ett hot i första halvlek med sina smarta löpningar och tvingade fram en bra räddning från Slocombe. Svälta på tjänst i andra halvlek. 6
Joel Grant – drog sig tillbaka tidigt i andra halvlek och var anonym under de 57 minuter han hade varit på planen. 3

Reuben Reid (på 57) – erbjöd inte den fysiska förmågan att göra det möjligt för Exeter att gå direkt.
Pierce Sweeney (på 58) – gjorde inte så mycket fel. En del av effektivt en backtvåa när Exeter var tvungen att jaga matchen.
Lee Holmes (71) – gav inte inspirationen Exeter letade efter.