Birmingham 0-1 Reading Spelarbetyg:Imponerande Williams

Swift firar den sena vinnaren – bbc.co.uk

John Swifts sena mål gav Reading en 1-0 vinst på St Andrew's – men vilka spelare stack ut?

Birmingham City

Tomasz Kuzczak – mötte bara två skott på mål. Tippade McClearys skott utanför fyra minuter in och kunde inte ha gjort för mycket för målet. 5

Josh Dacres-Cogley – mycket energi och attackerade mycket nere till höger under de sista 10 minuterna. Kämpade defensivt i andra halvlek när Reading riktade in sig på vänstern. 4
Ryan Shotton – trög i första halvlek och togs av med paus, även om Blues inte hade medgett. 5
Paul Robinson – en stark första halvlek utmaning som lyfte fansen. Solid prestanda. 7
Jonathan Grounds – kämpade för att hantera McClearys kraftfulla första halvlek och bidrog inte tillräckligt i anfallet för att kompensera. 3

David Davis – någorlunda välpositionerad ur besittning, men erbjöd lite i attackerande bemärkelse. 4
Stephen Gleeson – anonym, inte för första gången den här säsongen. Erbjöd varken fysisk eller teknisk förmåga. 2
Craig Gardner – överkörd under den första halvtimmen. Nyckeln till Birminghams anständiga 20-minutersperiod i början av andra halvlek och sedan sved Al-Habsis handflator med en långdistansdrivning. 5
Kerim Frei – hans tempo och skicklighet gav honom den officiella utmärkelsen man-of-the-match. Slutprodukten lämnade lite att önska men satte upp Jutkiewiczs chans tidigt i andra halvlek. 6

Che Adams – hade en dålig första halvlek. Livligare efter paus men saknar alltid lite extra teknisk finess. 4
Lukasz Jutkiewicz – hans uppehållsspel var bra, men han hade lite stöd mot tre mittbackar. Gled vid det avgörande ögonblicket för en andra halvlek chans. 5

Michael Morrison (på 45) – såg solid ut till en början, men kämpade för att hantera kraften i sin Meite sent. 4
Greg Stewart (83)

Läsning

Ali Al-Habsi – inte sträckt till sin fulla kapacitet som skottstoppare, men imponerande distribution och smart spelhantering sent. 7

Chris Gunter – utan tvekan passar honom att spela till höger om en bakre trea mer än om en back fyra. Mindre skyldighet för honom att attackera flanken i takt. 7
Liam Moore – skrotade bra med Jutkiewicz och var ledare på planen. 8
Tyler Blackett – en touch skakig i de tidiga byten men växte i självförtroende och spelade några bra passningar in i motståndarnas territorium. 7

Daniel Williams – hans invändiga nick från höga bollar från baksidan började många av Readings första halvlek. Visade en enorm motor. 8
George Evans – mer disciplinerad än Kelly och Swift, men hans kloka positionering spelade sin roll i nollan. 6
Liam Kelly – i mitten av Readings alla bra första halvleksrörelser till höger och spelade i Obita för att hjälpa andra halvlekens vinnare. En levande föreställning. 8
John Swift – i andra halvlek, han spelade en liknande roll som den Kelly hade gjort i den första, men mer på vänster sida av planen. Länkade spel bra och förtjänade sitt mål. 7
Jordan Obita – livlig överallt, men hittade mer utrymme att gå framåt i andra halvlek. 6

Garath McCleary – orsakade problem för Grounds med sitt tempo under den första halvtimmen, men bleknade innan sitt byte i andra halvlek. 6
Roy Beerens – till vänster var han mer involverad i andra halvlek. Några fina vändningar men en begränsad slutprodukt. 6

Yakou Meite (på 71) – gav Reading den kontaktpunkt som de hade saknat tidigare. 7