Crewe 5-0 Grimsby Spelarbetyg:Cooper får 10

Dagnall lyste för Järnvägsmännen – men vem mer?

Första halvlek från George Cooper och Chris Dagnall, tillsammans med ett sent mål från Callum Cooke såg Crewe Alexandra spela in en 5-0 demolering av Grimsby Town. Men hur bedömde spelarna i båda lagen?

Crewe Alexandra

Ben Garrett – behövde inte jobba hårt för sin nollan. Motverkade Osborne ett par gånger i första halvlek och räddade bra från Asante. 7

Oliver Turton – testade sällan defensivt på grund av Grimsbys brist på bredd och spelade en relativt blygsam roll i Crewes prestation. 6
George Ray – om hans kondition hade varit ifrågasatt före lördag, det visades inte på dagen. 8
Ben Nugent – ​​solid prestanda. Ofta krånglade av Jones och Asante under andra halvlek, men höll självsäkert någon av dem en-mot-en. 7
Jon Guthrie – tenderade att lägga sig nära Nugent. Han var rejäl i första halvlek men gav också för mycket utrymme till Bolarinwa under en 15 minuters period efter paus. 6

James Jones – steg fram när de rätta ögonblicken dök upp, men gjorde det från djupet. Snabba andra bollar i en osjälvisk, energisk display. 7
Danny Hollands – patrullerade mittfältet utmärkt, nekar Grimsby utrymme framför försvaret. Om motståndarna hade en spelare av hans taktiska disciplin, de kanske hade klarat sig bättre. 8
George Cooper – juvelen i en hårt arbetande krona. Hittade tunnland utrymme nere till vänster i första halvlek men utnyttjade det till maximal effekt. Nyckeln till allt bra Crewe gjorde och gjorde två mål, inklusive en sublim frispark. 10
Callum Cooke – hans galna dribbling på två minuter satte upp Coopers öppnare, innan han fick sitt mål på 87. Under de mellanliggande 85 minuterna, det var svårt att tro att han bara gjorde sin proffsdebut förra veckan. 8

Chris Dagnall – bra rörelse i första halvlek och tog sina mål bra. Hans erfarenhet och kunnande i sista tredjedelen lyste igenom. 9
Jordan Bowery – kopplat ihop spelet utmärkt i första halvlek. Tystare i andra halvlek men kunde ändå ha gjort en raspande volley och jobbat hårt hela tiden. 8

Zoumana Bakayogo (på 77) – använde sin fysik med gott resultat under sin korta tid på planen. 6
Alex Kiwomya (83) – satte fart och fick ett entusiastiskt mottagande av supportrarna när han kom in. 6
Callum Ainley (84) – inte för första gången i sin korta karriär hittills, Ainley imponerade från bänken. Han tog sig an försvarare, vann frisparkar och satte upp Cookes sena mål. 7

Grimsby stad

James McKeown – täckte sig inte i ära under första halvlek, speciellt för öppningsmålet. Gjorde ett par bra räddningar efter paus inklusive Coopers volley från mittcirkeln. Det skulle ha varit killens hattrick, förstöra sporten... 4

Ben Davies – vid 35 kräver det mycket för honom att spela som en offensiv ytterback och snabbt återställa en defensiv position. Fick ur plats alldeles för ofta i första halvlek. 2
Shaun Pearson – gjorde ett bra jobb på Bowery efter pausen, men skadan var redan skedd. 4
Danny Collins – gav bort bollen för det femte målet och var rädd hela tiden. 2
Gavin Gunning – kostar Grimsby för många mål för närvarande och begick ett onödigt regelbrott på Ainley sent. 2
Danny Andrew – ett inlägg från bylinjen som ledde till Osbornes skott var vänsterbackens ena ljusa ögonblick på dåliga 45 minuter, som såg honom lyfta i pausen. 3

Chris Clements – starkt involverad i en anständig trollformel i början av andra halvlek, men genom resten av spelet, hans fysiska och mentala bräcklighet avslöjades. 3
Brandon Comley – anonym genomgående – när andra halvlek startade, man kunde ha fått förlåtelse för att kontrollera om han var en av de tre ersättaren... 1
Jamey Osborne – som Clements, anständigt i besittning under Grimsbys bättre perioder och tvingade Garrett till två första halvlek. Utan bollen, hans bidrag var tveksamt. 4

Adi Yusuff – ibland under första halvlek, han skulle hålla i bollen ett par ögonblick innan han lider av brist på stöd. Arbetsmoralen kunde ha varit bättre. 4
Callum Dyson – såg vilsen ut i första halvlek. Verkade rädd för att utmana om bollen och kunde inte hålla i den när han fick en passning. Med rätta avtagen i paus. 1

Tom Bolarinwa (på 45) – ingen slutprodukt men det faktum att han sprang efter bollen och försökte få saker att hända gjorde honom till en av Grimsbys bästa spelare på dagen. 6
Akwasi Asante – jobbade hårt och kunde ha gjort det bättre med två chanser inom loppet av 30 sekunder. 6
Sam Jones (på 45) – krånglade Crewes försvar under andra halvlek. Hans prestation kanske inte förtjänade en sjua under normala omständigheter, men han visade viljan att fortsätta kämpa för bollen ända till slutet, till skillnad från sina lagkamrater. 7