Bournemouth 2-1 Brighton spelarbetyg:Stephens imponerar

Deadly Defoe vinner vinnaren – skysports.com

Ersättaren Jordan Ibe inspirerade Bournemouth att plocka sina första tre poäng för säsongen på fredagskvällen. Solly Marchs nick såg dem hamna bakom till Brighton men mål från Andrew Surman och Jermain Defoe gav Eddie Howes lag en 2-1-seger. Här är våra betyg för spelare i båda lagen.

AFC Bournemouth

Asmir Begovic – inte mycket han kunde göra åt målet, men testades inte tillräckligt under andra perioder för att visa vad han kan. 5

Adam Smith – gott om tempo och energi som gjorde att han kunde återställa sin position vid tillfällen men hans korsning var dålig. Täckte inte sin man vid den bakre stolpen för målet. 4
Simon Francis – återvunnen ägobrunn, men hans begränsningar avslöjades i andra halvlek. Låt sin man komma ifrån honom vid två hörnor och utmanade inte i luften för målet. 3
Nathan Ake – bra på att flytta bollen men inte så effektiv på att vara stark i luften, vilket är huvudprioriteringen för en mittback. 4
Charlie Daniels – några bra framåtlöpningar men saknade lite defensivt hjärta för målet. 6

Ryan Fraser – kunde inte komma på bollen och när han gjorde sitt kryss lämnade han mycket övrigt att önska. Med rätta avstängd mitt i andra halvlek. 4
Harry Arter – Hade ett bra passningsförhållande vilket nekade Brighton möjligheter att starta attacker. Ibland men du skulle vilja att han skulle vara lite mer ambitiös. 6
Andrew Surman – kontrollerade förloppet i första halvlek med sitt lugn i besittning. Normalt inte känd för sina tredje man målskyttar, men han visade snygg bedrift för ett felfritt avslut för att kvittera. 7
Marc Pugh – inte tillräckligt snabb för Premier League. Kunde inte träffa byline när möjligheter dök upp och var därför alltför beroende av stödet från sin ytterback, vilket saktade upp spelet i den sista tredjedelen. 3

Josh King – stal bollen i mitten ett par gånger för att skapa en eller två öppningar, men måste göra tidigare körningar från bollen för att skapa utrymme för Defoe. 5
Jermain Defoe – han är den typen av spelare som bara kommer till liv när bollarna är i rutan. Bournemouth skördade frukterna av det för vinnaren, men hans bristande rörelse begränsade dem i första halvlek. 6

Jordan Ibe (65) – hade en transformativ inverkan på laget. Spelade en smart snärt för att släppa Surman för equalizern, sedan en utmärkt omvänd passning för Defoes vinnare. Hans vilja att ta risker i den sista tredjedelen var vad Bournemouth hade missat. 10
Benik Afobe (på 78) – körde kanalerna bra i slutskedet. Möjligen en bättre partner för King än Defoe. 8

Brighton &Hove Albion

Maty Ryan – en eller två bra sparkar hittade Gross i rymden. Stannade på fötterna för det första målet men blev slagen av ett utmärkt avslut för det andra. 5

Liam Rosenior – skyldig till att ge bort bollen i farliga områden och kämpade för att hantera Daniels. Erbjöd inget framöver. 4
Shane Duffy – hårt, man kan säga att han bidrog mer till Bournemouths första halvlek än vissa Bournemouth-spelare! Fastän, hans dominans i luften i motståndarrutan var nyckeln till en period av press i andra halvlek. 3
Lewis Dunk – gjorde en rad viktiga sena block och hade otur att vara på den förlorande sidan. 8
Markus Suttner – tillräckligt sammansatt i första halvlek men hans placering för målen såg misstänkt ut. Lite negativt att ha två defensivt sinnade ytterbackar. 4

Anthony Knockaert – kombinerade bra med Gross för målet men kämpade annars för att få den typ av inflytande som du förväntar dig att han skulle ha i Championship. 3
Dale Stephens – var avgörande för att hålla Bournemouth borta i första halvlek med några starka utmaningar i den defensiva tredje. Kom nära med en blickande nick strax efter pausvilan. 7
Davy Propper – tillräckligt stabil och tvingade Duffy att heada bollen utanför linjen med sitt skott tidigt i andra halvlek. Slarvig i besittning ibland dock. 4
Solly March – anonym i första halvlek. Växte in i matchen i början av andra halvlek och gjorde en utmärkt nick, men drev sedan ut. 5

Pascal Gross – satte in en imponerande boll för öppningsmålet och var en av få spelare som behöll bollinnehavet bra i bra ytor. 7
Tomer Hemed – saknar rörlighet att bära Brightons attacker på egen hand. Chris Hughton måste antingen släppa Hemed till förmån för en snabbare forward, eller ändra systemet för att ge honom mer stöd. 3

Izquierdo Mena (på 76) – kämpade för att komma in i matchen. 4
Glenn Murray (på 77) – gapet mellan mittfältet och anfallet blev större när han ersatte Gross. 4