Malta 0-4 England spelarbetyg:Vardys inverkan

Malta 0-4 England – skysports.com

Ett sent överflöd av mål gjorde att England vann med 4-0 över Malta i Ta’ Qali, även om deras prestation var ofullkomlig i trollformler mot motståndskraftig opposition. Här är sex diskussionspunkter från matchen.

Malta

Andrew Hogg – gjorde en bra spretig räddning för att neka Sterling under de första två minuterna, gick sedan ner bra för att stoppa Kanes nick. Hans prestationsnivåer sjönk dock i en dålig andra halvlek och han kunde ha gjort bättre för Bertrands mål. 4

Steve Borg – kämpade utmärkt under stora delar av spelet. Kunde ha kommit närmare Kane för det första målet, men direkt fel på någon av de andra. 6
Sam Magri – gjorde några snabba avlyssningar i första halvlek och i andra, han tog ett sällsynt ögonblick för att uttrycka sina bollspelande egenskaper med ett anständigt skott från håll. Gjorde dock en tam defensiv nick för det första målet och lät Welbeck få målsidan av honom för det tredje. 4
Andrei Agius – några bra nick i första halvlek men var fel på tre av de fyra målen. Överklagade för offside för första, fångad i ingenmansland för tredje och fjärde. 3
Zack Muscat – räddade Zerafa ett par gånger i första halvlek med några starka utmaningar. Visade lite obeslutsamhet inför det första målet, men var annars klanderfri. 5
Joseph Zerafa – kämpade för att hantera Oxlade-Chamberlain i första halvlek. Förbättrade sig i den andra när han gjorde några bra block och satte in Schembri för ett skott. Otur att bli avtagen. 5

Björn Kristensen – pressade Bertrand bra i första halvlek, hjälpa till att förneka Englands hot till vänster och neka dem utrymme. Erbjöd dock inget i besittning och var mindre effektiv i en central roll när Ryan Fenech gick av. 4
Ryan Fenech – kunde ha stängt Alli snabbare för det första målet, men gav Malta lite defensiv stabilitet som de missade när han gick av. 6
Steve Pisani – ibland överkörd av Alli, Chamberlain och Walker. En eller två bra långdistanspassningar till Farrugia, men de flesta av dem saknade noggrannhet. 3

Andre Schembri – arbetade hårt ur bollinnehavet och Malta missade hans pressning efter att han åkt av. Men hans disciplin innebar att han inte kunde komma nära Farrugia eller attackera, blottade en ögonblicksbild tidigt i andra halvlek. 5
Jean Paul Farrugia – hade begränsade möjligheter att visa vad han kunde göra med bollen. Han saknade inte ansträngning, men han kanske saknade tron ​​på att hans ansträngning kunde leda till något kreativt. 3

Ryan Camilleri (på 75) – spårade inte tillbaka tillräckligt snabbt när det fanns en omsättning i besittning. 3
Paul Fenech (på 83) – saknade de defensiva egenskaperna som hans namne gav. 4
Michael Mifsud (på 86) – en beprövad målskytt, men vid 36 års ålder hade han inte de ben som denna typ av tävling krävde. 4

England

Joe Hart – snabbt av linjen när det behövs, men mötte inga skott på mål. 5

Kyle Walker – gjorde några bra anfallslöpningar för att stödja Chamberlain, sedan Rashford i det senare skedet. 7
Gary Cahill – torkade upp höga bollar med minimalt krångel, men en bollspelande mittback som John Stones hade kanske varit mer lämpad för tillfället. 6
Phil Jones – hans bästa framträdanden har kommit i smash-and-grab-möten, så det kanske inte var naturligt att sätta tempot bakifrån. 5
Ryan Bertrand – erbjöd inte bredd för att stödja Sterling i första halvlek. Belönad för att ha fräckheten att skjuta från håll med lite förmögenhet för det andra målet. 5

Jake Livermore – saknade dynamiken för att ändra spelriktningen, vilket blev ett problem i första halvlek. Utvalda av nödvändighet, snarare än lämplighet. 4
Jordan Henderson – skyldig till att ha spelat en för många sidledsbollar i första halvlek, men han kom i förgrunden i de senare stadierna. Avbröt Bertrands mål. 6

Alex Oxlade-Chamberlain – fick stryk av Zerafa i första halvlek och såg livlig ut i bollinnehav. Borde kanske ha använts oftare. 6
Dele Alli – kopplade ihop sig bra med Kane i blixtar, men gjorde sig också skyldig till att bo på bollen i trånga områden. England såg mer flytande ut utan honom. 5
Raheem Sterling – tog fel beslut en-mot-en tidigt i matchen och tappade sitt självförtroende. Försökte alltid skära insidan på hans högra fot när utrymmet var någon annanstans. 4

Harry Kane – fick kritik i halvtid, men hade gett det största testet för Hogg i första halvlek, gjorde sedan sina två chanser efter paus. En klinisk prestation. 8

Marcus Rashford (på 45) – visade skicklighet och såg livlig ut under hela andra halvlek. Spelade en imponerande passning till Kane för det fjärde målet. 8
Jamie Vardy (på 70) – hans aggressiva, direkta avlopp från bollen sträckte upp spelet och öppnade vägar för mittfältet. 9
Danny Welbeck (på 76) – injicerade ytterligare energi i Englands anfall och gjorde ett smart lopp för att göra det tredje målet. 8