Regler för Boxning

Boxning som en tävlingssport kan spåras tillbaka till 688 f.Kr. Olympiska spelen . År 1866 , markis av Queensberry godkända av sanktionerade regler för sporten , föra den in i modern tid . Regler har utvecklats genom boxning historia att uppmuntra säkerheten för boxare och rättvisa i att döma . Avrundar

För professionella anfall , rundor är 3 minuter lång med 1 minut vila mellanrum . Antalet omgångar bestäms av expertis av boxarna : nybörjare anfall är fyra rundor , utmanare nivå anfall är 10 omgångar och mästerskap anfall är 12 omgångar
utrustning
< . p > Enligt IBF /USBA regelbok , handskar för anfall involverar boxare som väger 154 pounds eller mindre måste väga 8 oz . För boxare som väger mer än 155 pounds , måste handskar väger 10 oz . Hand wraps är begränsade till 10 meter 2 - tums gasbinda och 6 meter av kirurgtejp för varje hand . Språkrör behövs hela tiden. Addera Striking

boxare kan bara slå med knuten näve med hjälp av front knoge delen av handsken . Dunka med en öppen hand eller slå med handleden eller spetsområdeär olagligt . Tummen ska hållas hårt i näven för att undvika ögon mejsling .

Regelbrott

blåser som mark under bältet , skallningar , överdriven clinching och slå på sönder ( när domaren separerar fighters från en clinch ) är bland de regelbrott som kan resultera i poäng som dras från en boxare poäng . Addera Scoring

Enligt Uniform Boxning regler , är de flesta anfall poängsätts av tre domare på en 10 - punkten måste systemet . I detta system , vinnaren av rundan får 10 poäng och motståndaren får 9 poäng eller färre . En fighter förlorar en punkt för att slås ner . En enda knockdown kan leda till en 10-8 runda.
Olympiska Skillnader

i OS , anfall är fyra 2 - minuters ronder . Fem domare poäng matchen med hjälp av elektroniska knappar som man trycker när de ser en ren punch . När tre av domarna samtidigt signalerar en poäng , får boxaren en punkt . Boxers är skyldiga att bära skjortor och huvudbonader . Alla viktklasser bära 10 - oz handskar med en vit rand som betecknar slående området . Addera