Denna session presenterades på 2018 års fotbollsmästare Coaches' Clinic av Mario Prata. Registrera dig idag för 2019 års fotbollsmästare Coaches' Clinic.

Mål: Förbättra uppbyggnaden på motståndarens planhalva för att skapa chanser

Spelaråtgärder: Sprid ut, skapa en 2v1 och 1v1, pass eller dribbla framåt

Nyckelegenskaper: Läs spelet/fatta beslut, ta initiativ/vara proaktiv, tekniskt utförande

1:a fasspel: Avsiktligt gratisspel

Mål: Att passa eller dribbla fram och göra mål

Organisation: Markera två fält på 32 x 20 yards, vardera med två minimål. Spela 3v3, Gratis lek, inspark. Spela i 30 minuter med två pauser.

Guidade frågor:

1. Hur hittar du en öppning?

2. Vad kan du göra om du ser en öppning?

Svar:

1. Titta på motståndarens position

2. Passera eller dribbla genom den

Anmärkningar:

1:a rasten:Coach ställer frågor, spelare fortsätter att spela för att upptäcka svar.

2:a pausen:Spelare delar svar med tränaren och varandra.

Den blå linjen är utbyggnadslinjen enligt PDI:erna och är inte relevant vid denna 1:a uppspelningsfas.

Övning (kärnaktivitet) :3v2

Mål :För att skapa 2v1 och 1v1, pass eller dribbla framåt

Organisation: Spela 3v2+GK på 24 x 24 yards med ett vanligt mål och två små mål. Blå spelare dribblar eller passar in. Försvarare börjar överst i rutan, försök att vinna boll och göra mål i små mål. Spela 2-3 minuters reps. Röd (inklusive GK) roterar varje rep. Blå roterar också varje rep. Spela i 30 minuter med två pauser.

Nyckelord :Öppning, ta på honom/henne, huvudet upp, Gå!, passning/dribbling

3. Hur kan du skapa en öppning?

Svar:

3. Få motståndaren att röra sig

Anmärkningar: Börja här vid kärnaktiviteten efter den första spelfasen. Om utmaningen är för svår, flytta till den mindre utmanande aktiviteten. Om det är för lätt, flytta till den mer utmanande aktiviteten. Tillbringa totalt 30 minuter i övningsfasen.

Öva (mindre utmanande): 2v1

Mål: För att skapa en 2v1 och 1v1, pass eller dribbla framåt

Organisation: Samma som kärnaktivitet, förutom lag spelar 2v1+GK, Röd (inklusive GK) roterar varje rep. Blå roterar också varje rep. Blå roterar sina två spelare varje gång.

Nyckelord: Öppning, ta på honom/henne, Se upp, gå!, passning/dribbling

Svar:

Anmärkningar: Börja med kärnaktiviteten och bestäm om utmaningsnivån är lämplig för spelarna. Flytta till denna mindre utmanande aktivitet om kärnaktiviteten är för svår. Tillbringa totalt 30 minuter i övningsfasen.

Övning (mer utmanande): 4v3

Mål: För att skapa 2v1 och 1v1, pass eller dribbla framåt

Organisation: Samma som kärnaktivitet, förutom att lag spelar 4v3+GK på halva planen. Röd (inklusive GK) roterar varje rep. Blå roterar också varje rep. Blå roterar sina två spelare varje gång.

Nyckelord: Öppning, Ta på honom/henne, huvudet upp, gå!, passning/dribbling

Svar:

Anmärkningar: Börja med kärnaktiviteten och bestäm om utmaningsnivån är lämplig för spelarna. Flytta till denna mer utmanande aktivitet om kärnaktiviteten är för enkel. Tillbringa totalt 30 minuter i övningsfasen.

2:a spelfasen: Spelet

Mål: För att spela framåt, skapa chanser och göra mål

Organisation: Spela 6v6-spel på 65 x 45 yards med utbyggda linjer och vanliga mål med målvakter. Båda lagen spelar en 1-2-1-2-uppställning. LOTG. Spela i 30 minuter inklusive en "halvtid" (max 5 minuter).

Nyckelord: Öppning, ta på honom/henne, huvudet upp, gå!, passning/dribbling

Svar:

Anmärkningar: Spela använder spelets lagar (LOTG) och enligt de spelstandarder som finns i U.S. Soccer Player Development Initiatives (PDIs)

Fem delar av en träningsaktivitet

1. Organiserad:Är aktiviteten organiserad på rätt sätt?

2. Spelliknande:Är aktiviteten spellik?

3. Upprepning:Finns det upprepning, när man tittar på det övergripande målet för sessionen?

4. Utmanande:Utmanas spelarna? (Finns det rätt balans mellan att vara framgångsrik och misslyckad?)

5. Coaching:Finns det effektiv coachning, baserat på spelarnas ålder och nivå?