Följande träningspass kommer från Ian Mulliner, Teknisk chef för Massachusetts Youth Soccer Association och en presentatör vid 2015 Soccer Champions Coaches' Clinic. Registreringen till 2016 års fotbollsmästare Coaches' Clinic är nu öppen.

Syfte:Att förbättra den tekniska förmågan hos spelaren i besittning av bollen, speciellt dribbling, godkänd, ta emot och skjuta.

I ett 20W x 30L galler, varje spelare har en boll. Spelare arbetar på följande drag som bestäms av tränaren:

• Insidan och utsidan av foten
  • 1-2 Roll Touch (inuti, invändigt tårulle över kroppen)
  • Touch Circle Drag (snören snörning med samma fot och rita sedan en cirkel runt bollen med samma fot)
  • Tryck bakom och ta (dra bollen bakåt med fotsulan, rör det bakom det stående benet med insidan av samma fot, ta bort bollen med motsatt fot)

Inkorporera alla 4 drag tillsammans. Spela rundor på 10 x 1 minut med 30 sekunders vila mellan varven.

Variation:Efter att dragen har utförts pass till en spelare som är redo att ta emot.

Coaching Points:Korrekt yta på bollen och ytan på foten. Huvudet upp, ögonkontakt, passets noggrannhet och passets tempo. Ta emot med rätt fot och rätt yta.

Aktivitet 1

I ett 20W x 30L rutnät med ett mål i varje ände, spela 2 anfallare (mållaget) mot 1 försvarare till mål. Offsideregeln är i kraft. Spela tills det försvarande laget har gjort 3 mål eller i 4 minuters spel med 1 minuts vila mellan omgångarna. Spela 3 omgångar.

Coaching Points:Anfallshastighet av spelaren med bollen, val av yta för att springa med bollen, bollens avstånd från spelaren i besittning. Användning av drag för att slå försvararen. Passerande noggrannhet, tempo och vikt. Ta emot - första beröring, riktning och avstånd. Skjutnoggrannhet och mentalitet.

Tekniker:Dribbling, Godkänd, Ta emot och skjuta

Taktik:Penetration - Hur? Dribblingar, Passning eller skjutning

Aktivitet 2

På en 50L x 60W halvplan med ett vanligt mål i ena änden och 3 kontringsmål, vid halvvägslinjen spelar 5 anfallare (mållag) mot 4 försvarare (3 fält + GK). De 4 försvararna gör på vilket sätt som helst av de 3 kontramålen. Mållaget gör mål i det ordinarie målet. Spela 2 omgångar på 8 minuter med 2 minuters vila mellan varven.

Coaching Points:Vem är inblandad? Vad är uppdelningen? Var på planen händer det? När i spelet inträffar det? Varför försöker du fixa det?

Taktik:Penetration - Hur? Dribbla, Passera, Skott / Spelhastighet och utförande

Registrera dig idag för 2016 års fotbollsmästare Coaches' Clinic på Mohegan Sun Convention Center i Uncasville, CT, 3-5 mars.

Få fler träningsaktiviteter som denna från tidigare Soccer Champions Coaches' Clinics.