Birmingham City 0-2 Norwich City spelarbetyg:Imponerande Pritchard

Murphy och Tettey firar den andra – edp24.co.uk

Birmingham Citys 2-0-förlust mot Norwich City på lördagseftermiddagen var en match där blod och mod överträffades av skicklighet och finess, tack vare mål från Alex Pritchard och Josh Murphy. Här är våra spelarbetyg från spelet.

Birmingham City

David Stockdale – gjorde en bra dubbelräddning för att neka Oliveira och Pritchard strax före paus och var delvis att tacka för att den senare inte tog ett hattrick. Borde dock inte ha blivit slagen från en så snäv vinkel vid sin närmaste stolpe för det första målet och för det andra, han visade obeslutsamhet när han övergav sin sexyards. 3

Maxime Colin – tog sig fram hyfsat bra första halvtimmen och försökte knyta an till Jota. Verkade tappa lite självförtroende när Blues hamnade på efterkälken. 4
Michael Morrison – dominerade Oliveira under stora delar av den första halvleken och klippte bort ett eller två kryss vid den närmaste stolpen. Befallande i luften. 6
Harlee Dean – bättre distribution än Morrison, vilket kan bero på hans skolgång i Brentford, men stängde av i förtid inför det andra målet. 4
Jonathan Grounds – gav Gunns största test genom hela matchen med en imponerande curlinginsats på 26 minuter. Gick framåt bra och hans energinivåer sjönk aldrig, gör honom till den bästa i gänget. 7

Maikel Kieftenbeld – på 49 minuter hade han Blues närmaste andra halvlek, ett svidande skott på lång håll som flög strax över ribban. Låt den första passningen in i Pritchard för det andra målet. komma bortom honom dock. 4
Craig Gardner – hemmalagets mest uppfinningsrika spelare i första halvlek, alltid villig att försöka genom bollar. Hade cirka 500 skott under de första 15 minuterna av andra halvlek, varav noggrannheten lämnade mycket att önska. 5
Cheikh N’Doye – pressade högt upp på planen bredvid anfallaren, men erbjöd inte tillräckligt med besittning för att vara ett hot i dessa områden. Borttagen i halvtid. 3

Jota – ibland för smart för sitt eget bästa. Provade en eller två snärtar som kan ha fungerat på tidigare klubbar, men här fann han att hans lagkamrater inte var riktigt på hans våglängd. Hans avslappnade reaktion på att förlora bollen älskade inte hemmafansen eller Cotterill, som tog av honom i pausen. 2
Jeremie Boga – visade ögonblick av takt och skicklighet men inte så ofta som han kunde ha gjort. En man som är kapabel till det mål han gjorde på Bramall Lane förra månaden borde ha levererat fler kvalitetsslutbollar och skott som testade målvakten. 4
Lukasz Jutkiewicz – vann den udda luftbollen men behövde bättre service för att verkligen maximera målmannens styrkor. Hotade på 10 minuter men sköt i sidnätet. 4

Jacques Maghoma (på 45) – har en förmåga att förbättra tempot i spel från bänken och gjorde det igen kort med mycket energi och ett par anständiga löpningar längs vänster. Erbjudit mer än Jota, mannen han ersatte. 6
David Davis (på 45) – det fanns tillfällen då han försökte pressa Lewis men fick inte tillräckligt med stöd från sina lagkamrater. Cotterill visste att han kunde lita på att han skulle ge allt, men problemet är att han inte gav mycket kvalitet från vingen. 5

Norwich City

Angus Gunn – nekad Grounds med en underbar, flygstopp på 26 minuter. Det var den enda räddningen han behövde göra men hade han inte klarat det, Pritchard kanske inte hade gjort målöppnaren och hans lagkamrater kanske inte hade kunnat spela matchen på deras villkor. 7

Ivo Pinto – skyldig till att ha backat Boga vid ett eller två tillfällen, men var en tillgång framöver. Håller tålmodigt på bredden, väntar på passningen som byter spel på hans sida innan han hänsynslöst attackerar bylinjen, som vi såg i uppbyggnaden till Pritchards första chans på 29 minuter. 7
Christoph Zimmerman – såg glad ut att låta Jutkiewicz vinna de första nickarna, tillåta honom att hålla fast och neka utrymme bakom. En disciplinerad prestation. 8
Timm Klose – en eller två nerviga nickmål i början av andra halvlek åt sidan, det här var en bra prestation från Klose. Snabbare att tappa bollar än sin partner. 8
Jamal Lewis – mer taktiskt återhållsam än Pinto och lät gärna Murphy göra det mesta av anfallsarbetet nere till vänster. För en spelare som gör sin första professionella ligastart, han såg lugn ut under press i en felfri display. 6

Alex Tettey – det kanske inte är den största slumpen att Kanarieöarna bara har tappat två poäng på de sex matcher som Tettey har startat den här säsongen. Han ger närvarobalansen som inte riktigt är där när Vrancic och Reed startar i samma position. 7
Tom Trybull – täckte lite mer mark än sin partner och var inte blyg för att engagera sig i utmaningar när han blev ombedd att göra det. Hans energi och envishet gav Norwich en bas från de byggda anfallsspelarna. 8

Alex Pritchard – på pappret en höger ytter men såg ut att klippa insidan för att komma in i målpositioner. Det gjorde att han kunde göra första halvleksöppningen med ett räfsat avslut innanför den närmaste stolpen, innan han spelade en imponerande omvänd passning för sekunden efter paus. Kunde ha haft ett hattrick en annan dag. 9
James Maddison – levererade Pritchard till premiären efter en skickligt arbetad frispark på 34 minuter, efter att han nästan hade satt upp ex-Brentford-mannen fem minuter tidigare. Tog aldrig för lång tid på bollen men orkestrerade sitt spel i den sista tredjedelen. 8
Josh Murphy – såg ljus ut i blixtar, även under den första halvtimmen när Norwich inte var som bäst, curling precis bredvid Stockdales bortre stolpe under den perioden. Behöll bredden under större delen av spelet för att skapa utrymme för de andra, men var också dödlig när han skar inuti, som han gjorde för att avsluta matchen på 71 minuter. 7

Nelson Oliveira – dominerad av Morrison i den första tredjedelen av matchen och när han tog över mittbacken, han blev också slagen av Stockdale vid ett eller två tillfällen. Kopplade osjälviskt till sina lagkamrater men kommer förmodligen att ha fler individuellt minnesvärda matcher i framtiden. 4

Marley Watkins (på 76) – hans lagkamrater slog läger djupt under sin korta tid på planen, vilket hindrade hans bollhållning. 5
Harrison Reed (på 80) – höll bra i bollen i slutskedet och lade till lite mer skydd. 6
Yanic Wildschut (på 85) – rörde bara bollen två gånger under sin korta tid på planen. N/A