Reading 2-2 Cardiff spelarbetyg:Enastående Tomlin

Tomlins leveler – bbc.co.uk

Ersättaren Lee Tomlins kvittering i den 90:e minuten fullbordade en 11-minuters comeback från avancemanget Cardiff City, som kämpade tappert tillbaka i Berkshire för att säkra en poäng i oavgjort 2-2 med Reading i mitten av tabellen. Här är våra spelarbetyg.

De kungliga

Vito Mannone – befallande i första halvlek och visade bra distribution, men blev mer oregelbunden efter paus. Tur att Hoilett inte straffade sin felbedömning av ett kryss på 54 minuter men misslyckades med att lyssna på varningen. 3

Leandro Bacuna – lät Mendez-Laing komma in bakom sig för första halvlekens bästa chans och var för långsam för att reagera på returen för kvitteringen. Gjorde några kraftfulla löpningar men fick också en dum bokning. 3
Paul McShane – hade sina goda stunder, men var lite blyg sen när han behövde vara mer aggressiv. Slå inlägget med spelets sista touch. 4
Liam Moore – en fin prestation där han satte in ett antal imponerande block och interventioner. Otur att inte vara på den vinnande sidan. 7
Chris Gunter – kombinerade bra med Barrow ibland i första halvlek, kompensera för hans bristande tempo med bra rörelser. Hans sista boll var lite frustrerande men det är ett bevis på hans mångsidighet att, som högerback, han såg bekväm ut till vänster. 6

Joey Van Den Berg – hans erfarenhet som mittback gav honom förståelsen för när han skulle hoppa in mellan McShane och Moore för att göra livet svårt för Bogle. Kanske gjorde det alltför lätt i de senare stadierna när han borde ha haft en mer avancerad position längre. 6
Dave Edwards – anslöt sig ofta till Van Den Berg och gjorde mycket täckande arbete i den defensiva tredjedelen, men vi såg glimtar av vad han kan göra i den sista tredjedelen och han kanske hade använts bättre längre upp. 5
Liam Kelly – spelade längst fram i mittfältstrion och kopplade ihop spelet bra ibland under den första timmen, speciellt när Royals spelade genom pressen. Kanske bleknade i de senare stadierna av hans 83-minutersskift men en helt uppmuntrande uppvisning. 7

Sone Aluko – utan tvekan det mest konsekventa attackhotet på planen. Även när Reading inte var lika effektiva i andra halvlek, han hade fortfarande sina stunder på rasten. Kunde ha gett Bacuna bättre skydd. 7
Yann Kermorgant – föll djupare än väntat för en målman men detta gav Reading en möjlighet att spela genom pressen i första halvlek. När matchen blev mer ansträngd efter paus, han hade inte riktigt det tempo som krävdes. 5
Modou Barrow – orsakade problem för Manga tidigt, genom att vinna hörnan som ledde till premiären, innan han gjorde tvåan via en avböjning. Bleknade snabbt när den flyttades till en mer central roll i andra halvlek, vilket innebar att Reading saknade täckning på vida områden. 6

Jon Dadi Bodvarsson (83) – borde kanske ha kommit tidigare, men för Kermorgant snarare än Kelly. Två anfallare på planen gjorde att mittfältet sjönk för djupt. 5
Adrian Popa (på 88) – gjorde nästan mål för en screamer för att vinna den på överlappningstid. (N/A)

Blåfåglarna

Neil Etheridge – behövde vara mer befallande från fasta fall och kanske hade kämpat mer om Reading satt in några kryss under andra halvlek. 3

Bruno Manga – försvararen hade tävlat bra på högerbacken i tidigare matcher, men här kämpade han för att hantera Barrows takt. Flyttade till mittback mitt i första halvlek och såg mer bekväm ut där. 5
Sean Morrison – hans kväll avbröts på grund av en knock på 34 minuter. Fick inte det bästa mottagandet när han återvände till Madejski. 5
Sol Bamba – kunde inte klandras för något av målen och hans ledaregenskaper, enligt Neil Warnock, kom fram i halvtid, innan han producerade en dominerande uppvisning i andra halvlek. 8
Joe Bennett – kan ha kommit närmare Aluko ibland under första halvlek, men han tog tillbaka Cardiff in i matchen med ett fast slag efter 83 minuter. 5

Callum Paterson – att nicka in bollen i sitt eget mål från en hörna kommer inte att vara ett ögonblick att minnas och skotten erbjöd inte riktigt kvaliteten i bollinnehavet för att kompensera för det misstaget. 2
Loic Damour – normalt en energisk pressare av en boll som visar sig användbar mot besittningsbaserade sidor, men han visade inte sin vanliga envishet här. Skyldig för att ha vänt ryggen till Barrows skott för det andra målet strax före halvtid. 4
Joe Ralls – ibland fångad i ingenmansland mellan de högpressande anfallarna och de djupt sjunkande försvararna. Han ställde dock in några bra utmaningar och var ett kontrollerande inflytande i början av första halvlek och under större delen av andra. 7
Nathaniel Mendez-Laing – utan tvekan Cardiffs största hot från början. Gav Mannones sitt mest anmärkningsvärda arbete i första halvlek och i andra, han var en av spelarna som försökte få till en återuppståndelse. 7

Junior Hoilett – i första halvlek lämnade han för mycket utrymme framför mittfältet genom slarvig press som Reading utnyttjade. Men mycket bättre i andra halvlek, han såg sin nick i den 54:e minuten studsa i golvet och sedan över ribban. 6
Omar Bogle – såg tidigt livlig ut men var inte riktigt lika hänsynslös som han har varit i sina tre senaste framträdanden. Missade bollen för en chans och höll inte riktigt fast vid en bakåtpassning på en frustrerande kväll. 3

Lee Peltier (på 34) – visade stort engagemang och gjorde typiskt avgörande block på sin 31-årsdag. 6
Lee Tomlin (på 79) – hade en transformativ inverkan på tävlingen på grund av hans självförtroende på bollen. Tvingade fram en räddning inom några sekunder efter att ha kommit in i matchen och tog en dramatisk sen kvittering. Efter två fantastiska prestationer från bänken, visst har han fått en start? 10
Liam Feeney (81) – lade lite energi till förfarandet, ta sig upp och ner på planen i en hektisk final. 7