Everton 0-1 Burnley spelarbetyg:Tarkowski imponerar

Lowton och Niasse slåss – mirror.co.uk

En spänstig bortaprestation och ett mål från Jeff Hendrick i första halvlek hjälpte Burnley till en 1-0-seger på underpresterande Everton. Här är våra spelarbetyg för båda lagen.

Everton

Jordan Pickford – kunde inte klandras för mycket för målet, men hans sparkar kan ha varit bättre. Nekade Brady vid sin närmaste stolpe i andra halvlek. 5

Cuco Martina – saknade tempot för att spränga ner till höger, vilket Everton behövde mot ett smalt bakstycke. Har gjort lite för att motbevisa de som ifrågasatte hans tillägg. 3
Michael Keane – hans dåliga användning av bollen exponerades inte så mycket på Burnley, men i Evertons upplägg ser han ut att vara rädd för att ta det vidare. Såg vilsen ut ibland. 4
Ashley Williams – skyldig till målet i en prestation som kommer att testa Ronald Koemans lojalitet till walesaren. 3
Leighton Baines – saknade fart och driv för att ge bredd när bollen är i mitten av tredjedelen. Förbättrades avsevärt under den senaste halvtimmen dock när andra spelare tvingade fram problemet för att skapa utrymme för honom att lägga in några anständiga bollar. 6

Nikola Vasic – gjorde några anständiga löpningar tidigt, men efter att han misslyckades med att spåra Ward för det första målet, han tappade allt sitt självförtroende. Behöver bli mentalt starkare. 4
Morgan Schneiderlin – fick rykte om sig att vara en stridbar mittfältare, men här greps han platt för målet. Han spelade för många sidledspassningar. 4
Idrissa Gueye – visade kamp, energi och en önskan att upprätthålla trycket. Eventuellt Evertons bästa spelare. 7
Gylfi Sigurdsson – han har ingen målman som lagkamrat och allt spel går inte genom honom. Ett tamt första halvlek och ett par kryss efter paus, men han producerade inte den förväntade kvaliteten. 4

Dominic Calvert-Lewin – överträffade Mee för att skapa en chans tidigt och var en villig löpare hela tiden, men saknade det tekniska för att verkligen få sina motståndare att svettas. Hade Evertons enda skott på mål i andra halvlek och det fanns inte tillräckligt med kraft till det. 5
Oumar Niasse – för lik Calvert-Lewin. Gott om energi och kunde inte klandras för engagemang men inte tillräckligt hänsynslöshet. 5

Wayne Rooney (på 63) – gav en touch av klass till förfarandet och hjälpte Everton att komma överst under de sista 20 minuterna. 7
Tom Davies (på 69) – visade sitt vanliga tempo och envishet vilket tvingade tillbaka Burnley. 6
Sandro Ramirez (82) – hade inte för mycket tid att påverka. 5

Burnley

Nick Pope – en enkel räddning från Niasse i första halvlek, en annan från Calvert-Lewin sent. Gjorde båda utan att svettas. 6

2 Matt Lowton – i mitten av två Everton-straffrop under de senaste 10 minuterna, men båda besluten för handboll skulle ha varit hårda. Kompenserat för fysiska begränsningar med hög arbetstakt. 6

James Tarkowski – en enastående prestation. Förde framåt bort från riskområden, visar en anmärkningsvärd mognad för någon som ger sig in på sin första säsong av vanlig fotboll på denna nivå. 9
Ben Mee – tidigt överträffad av Calvert-Lewin, men förbättrades snabbt och har gett sin partner en vägledande hand. 8
Stephen Ward – gick framåt vid ett flertal tillfällen under första halvlek, assist till Hendricks mål. Mer disciplinerad efter paus. 8

Jack Cork – skyddade försvaret bra. Inte den mest fysiskt imponerande spelaren men hans intelligens och läsning av spelet var imponerande. 7
Steven Defour – skyldig till att vara lite långsam med att stänga ner tidigt, men förbättrades stadigt. Burnleys bästa bollpassare. 6

Scott Arfield – gjorde ett utmärkt skift, vinna frisparkar och spelade en eller två nyckelpassningar in i bra områden. 7
Jeff Hendrick – tog sitt mål snyggt och skyddade mittfältsenheten väl, vilket gör det svårt för motståndet att spela sig igenom linjerna. Avtog i inflytande anfallsmässigt i andra halvlek. 7
Robbie Brady – stängde av när Baines sprang framåt vid ett par tillfällen i den andra halvleken och var fångad i två sinnen när han hade en bra chans att ruttna för Wood. 4

Chris Wood – några bra uppkopplingsspel i de senare stadierna av första halvlek, men vid andra tillfällen var han alldeles för isolerad. Hans arbetstakt tyder dock på att han har blivit Dyche-ifierad. 5