Bristol City 4-0 Huddersfield Spelarbetyg:Creative Cotterill

Abraham firar Robins andra – bbc.co.uk

Bristol City hjälpte deras överlevnadschanser med en 4-0 vinst över avancemanget Huddersfield Town. De fick sina mål från Lee Tomlin, Tammy Abraham, Aden Flint och en David Cotterill-straff – men hur bedömde spelarna i båda lagen?

Bristol City

Frank Fielding – sköt undan Van La Parras insats i första halvlek och förnekade Quaner efter paus. Gjorde det bra när det blev tillkallat. 8

Kory Smith – blygsamt anfallsbidrag men visade bra defensiv positionering och gjorde några avgörande ingripanden i den andra halvleken. 7
Aden Flint – släckte fara snabbt. Förtjänade sitt mål, även om karaktären var snyggare än förväntat! 9
Bailey Wright – attackerade inte bollen lika mycket som Flint men var tyst effektiv. 7
Joe Bryan – kunde ha hanterat Tommy Smiths andra halvlek bättre, men vann straffen på Billing. 6

Gary O’Neil – assisterade Flints mål och kämpade bra på mittfältet. Hans erfarenhet gjorde honom till en viktig figur på en stor kväll för klubben. 9
Marlon Pack – gjorde de enkla sakerna bra, även om han gav bort bollen till Brown i ett farligt område vilket ledde till en Huddersfield-chans vid 1-0. 6

David Cotterill – hade Lowe fastnat tillbaka under stora delar av matchen och satt in några bra leveranser. Kunde ha använt sin vänstra fot vid tillfällen. 9
Lee Tomlin – lite slösaktigt tidigt men han tog alltid initiativet för att få saker att hända. Såg öppningen för sitt mål. 7
Callum O'Dowda – livlig och hamnade bakom Smith vid tillfällen, även om hans spårning tillbaka i andra halvlek inte var lika bra som före pausen. 7

Tammy Abraham – visade smart rörelse för sitt mål och jobbade hårt hela tiden. 8

Josh Brownhill (på 81)
Aaron Wilbraham (86)
Jens Hegeler (86)

Huddersfield Town

Danny Ward – en skakig prestation som förvärrades av dålig distribution. 2

Tommy Smith – hans positionsspel var naivt, men i andra halvlek, han kom in till höger oftare. 4
Mark Hudson – gjorde felet för Tomlins öppnare och såg trög ut därefter. 2
Christoher Schindler – kämpade utan inflytande från Michael Hefele vid sidan av honom. 3
Chris Loewe – klämde tillbaka under stora delar av första halvlek och misslyckades med att dämpa hotet från Cotterill. 3

Jonathan Hogg – tack och lov, tidiga rapporter tyder på att hans skada inte är så illa som man först befarade. Huddersfields prestation i Hoggs frånvaro underströk hur mycket de behöver honom. 5
Aaron Mooy – några fina handgrepp och passningar in i den sista tredjedelen, men hade inte sitt vanliga kontrollerande inflytande. 4

Elias Kachunga – anonym i första halvlek, hans ena ögonblick kom när han lade bort bollen för Van La Parras insats inifrån straffområdet. 3
Izzy Brown – stal bollen från Pack för en första halvlek, men annars var det tyst. 3
Rajiv van La Parra – kunde ha attackerat flanken mer men fick bollen mycket, hade Huddersfields närmaste insatser och var en av få som försökte få saker att hända. 5

Nahki Wells – kunde inte få en spark i första halvlek. Gick djupare in i en mer kreativ roll när Quaner kom på, men Huddersfield missade sina tjuvjaktinstinkter i rutan. 4

Phillip Billing (på 22) – behöver licensen för att trycka in på den motsatta halvan och skapa. Fick inte den friheten när jag ersatte Hogg, istället för att spela med honom. 2
Joe Lolley (45) – bra energi och rörelse, om den saknar pricken över i:et. Erbjöd mer i andra halvlek än vad Kachunga gjorde i första. 6
Collin Quaner (på 67) – erbjöd en kontaktpunkt och möjligheten att gå direkt mot ett lag som skyddar en ledning, något Wells inte gör. Använde sin kraft för att komma undan ett eller två anständiga skott. 6