Cheltenham Town 1-0 Port Vale Spelarbetyg:Raglan imponerar

Luke Varney firar vinnaren i första halvlek – ctfc.com

Luke Varneys första halvlek visade sig vara tillräckligt för Cheltenham Town att vinna ytterligare en sexpoängare på Jonny-Rocks Stadium, slog kämpande Port Vale med 1-0. Här är våra spelarbetyg från spelet.

Cheltenham Town

Scott Flinders – den långvariga proppen gjorde ett anständigt stopp, en första halvlek räddning från Whitfields drive, även om hans utdelning lämnade något övrigt att önska. Tog sin tid över målspark i andra perioden, kanske förståeligt. 6

Charlie Raglan – Oxford-låningen är bäst som högersidig mittback och det såg vi bevis på här; han hanterade Tom Pope utmärkt hela eftermiddagen och spelade några exakta diagonala bollar, samt en vilja att bära fram bollen in på motståndarhalvan när ögonblicket uppstod. 9
Ben Tozer – trots att han är en mittfältare till sitt yrke, Tozer har anpassat sig beundransvärt till att spela mitt i en backtrea och han gjorde ännu en solid prestation här, samtidigt som de utgör ett hot från långa kast. Headade bollar iväg med relativ komfort. 7
William Boyle – den tidigare Huddersfield-mittbackens återkomst från skada har varit ett enormt lyft för Robins och vi såg här varför; han dominerade Whitfield på nyckelområden. 7

Ryan Broom – ytterbacken kopplades till en flytt till Burton i januari och kanske har formen sedan dess tappat något, men här visade han att han kan ge tempo och bredd, skapar två tidiga chanser för Varney och ser livlig ut att ockupera Montanos uppmärksamhet under långa perioder. Var tvungen att gräva in mer i andra halvlek men han gjorde det lika effektivt, även om en utmaning på Montano strax efter timmesstrecket kan ha varit starkare än den borde ha varit, samtidigt som man lättar på trycket på försvaret med körning längs kanterna. 7
Conor Thomas – den energiske mittfältaren har visat sin mångsidighet nyligen, men det passar honom mer att spela centralt än som ytterback. Thomas tenderade att hålla sig tillbaka när Dawson tryckte på, hjälpa till att upprätthålla mittfältsstrukturen och, när Robins var under press i slutskedet, han visade gott lugn i trånga områden vilket hjälpte dem att behålla besittningen. 7
Kevin Dawson – som en bred man till sitt yrke, Dawson har anpassat sig väl till en central roll; efter en man-of-the-match-uppvisning på tisdagen, han stödde de tre första i pressen här och gav inte oppositionen ett ögonblicks frid. Körde fram för att starta en eller två utbrytningar i andra halvlek, för. 8
Chris Hussey – den tidigare Bury-mannen har nyligen växlat mellan en wingback-roll och till vänster om en backtrea men, tog den tidigare positionen förra gången, han kunde ta sig fram mer och svänga in kryssen. Även om inte alla var av hög kvalitet, han assisterade Varneys mål i första halvlek och satte in ett eller två lockande kryss efter paus, inklusive en frispark som anfallaren borde ha vänt hem. 8

Jacob Maddox – den lånade Chelsea plockade upp fickor med utrymmen som gjorde att han kunde få andrabollar och spela inpassningar bakom, länka ihop spelet bra ibland i första halvlek, även om det sköt över från nära håll strax före Varneys öppnare. Inte riktigt lika stark i andra halvlek men när han hade färre möjligheter att ta emot bollen, så inte överraskande lyft på 78 minuter. 6
Billy Waters – den tillbakadragna framåt, tillbaka på Cheltenham för en andra period, klarade sig bra mot klubben han var nära att ansluta sig till tidigare i kampanjen; tryckte han obevekligt. Även om Waters inte riktigt hade den fysiska närvaron att besätta mittbackar från långa b all, han hade kvaliteten och intelligensen att länka spelet effektivt mellan raderna. Det faktum att han gillade bollen mot fötterna, dock, innebar att han fick livet svårare i andra halvlek, när jobbet mer handlade om att komma efter i en mer direkt bemärkelse; fortfarande, hans arbetstakt sjönk aldrig så det var svårt att avsky honom den officiella utmärkelsen man-of-the-match. 7

Luke Varney – 36-åringen, förvånansvärt mobil, pressade rejält i första halvlek innan de anknöt till sådana som Maddox och Waters. Trots att han fick sitt tionde mål för säsongen, skjuter hem efter Husseys nedskärning, han kommer att känna att han borde ha lagt till det ensamma målet; två tidiga nickar räddades av Brown, innan anfallaren sköt över från nära håll efter Husseys frispark tidigt i den andra perioden. Lite trött i den andra perioden och Cheltenhams pressning framifrån blev lidande, med anfallaren räckte en stående ovation när han lyftes efter 84 minuter. 7

Chris Clements (på 78) – mittfältaren ersatte Maddox för att försöka stärka mittfältet. Gjorde det ok. 6

Tyrone Barnett (84) – målmannen fick ett varmt mottagande när han återvände från skadan och fungerade som en kontaktpunkt, gör det möjligt för dem att gå långt i slutskedet. 6

Jordan Tillson (88) – den vältränade mittfältaren ersatte Waters i slutskedet för att lägga till extra säkerhet centralt. 6

Port Vale

Scott Brown – målvakten, som hade tillbringat två roliga perioder i Cheltenham, fick ett positivt mottagande när han återvände. Han nekade Varney två gånger under de första 10 minuterna, men kunde inte få mer än en hand till anfallarens insats för sitt mål. 7

James Gibbons – högerbacken har spelat bra de senaste veckorna men här tog han sig inte fram med lika mycket uppsåt de senaste veckorna; viljan vi ofta ser från honom att ta sig fram var inte så mycket bevisad, åtminstone inte i första halvlek. Letade efter Pope med sina diagonala pass. som var av blandad kvalitet. 5
Leon Legge – den erfarne mittbacken, som vann uppflyttning från denna nivå med Gillingham 2012-13, såg dominerande ut i luften, även om han helt klart inte är den snabbaste. Utgjorde utan tvekan det största hotet i motståndarfältet i andra halvlek av alla Vale-spelare på planen. 7
Nathan Smith – mittbacken visade tillräckligt stabilt, men kanske inte utgjorde ett lika stort hot i motståndarrutan som Legge. 6
Adam Crookes – låntagaren från Nottingham Forest kämpade för att hantera Broom när han isolerades mot den breda mannen, vilket delvis beror på att han är mittback och därmed är mer benägen att ge sin motståndare mer utrymme. I andra halvlek, han gick en eller två bra löpningar genom linjerna, men kunde inte välja rätt genomgående boll att matcha. 6

David Worrall – yttern belönades för en bra uppvisning från bänken mot Tranmere med en första start under Askey här. Upptagen i de tidiga stadierna utan att riktigt producera kvaliteten på korsningar, vände sedan hem Montanos låga kryss bara för att målet i första halvlek skulle dömas bort för offside. Var på den mottagande sidan av en armbåge tidigt i den andra perioden och tog sig tid att komma till liv. 5
Manny Oyeleke – den tidigare Aldershot-mittfältaren, tillbaka från skada och kanske det visade sig i hans prestation. 4-4-2-systemet gav honom inte mycket frihet att trycka in på den motsatta halvan med den bviour han ofta gillar, men en eller två tekniska aspekter av hans framträdande gick snett också. Det var förståeligt, därför, att han togs av med drygt en fjärdedel av matchen att spela. 4
Anthony Kay – den hållande mittfältaren var positionsdisciplinerad, men erbjöd inte för mycket rörlighet eller kvalitet i besittning. Valde en bra diagonalboll i slutskedet, men det var den enda positiva punkten i en annars begränsad prestation från veteranen. 5
Cristian Montano – yttern gjorde intryck efter att ha kommit in som avbytare mot Tranmere och belönades med en start här; även om Montano njöt av ett eller två ljusa ögonblick, nämligen Worralls mål som dömdes bort för offside, han kämpade för att komma in i tävlingen som en ganska liten spelare. Hittade sig själv på mottagarens sida av en eller två starka utmaningar, för, vilket kan vara anledningen till att han togs av efter 73 minuter. 6

Tom Pope – målmannen såg lätt belastad ut av ansvaret att vara en så avgörande komponent i Vales långa bollspel – och det kan lätt glömmas bort ibland att trots sin längd, han har också en rimlig touch när bollen ligger på däck. 4
Ben Whitfield – den lilla forwarden hade Vales bästa första halvlek, svidande i Flinders handflator med en långvägsresa på 15 minuter, men annars kämpade han för att komma in i tävlingen. Eftersom han är en väldigt liten artist, hans inverkan berodde nästan helt på om Pope kunde vinna den första bollen. Fick en frispark blockerad av muren strax före timmesstrecket. 5

Tom Conlon (på 67) – den energiske mittfältaren togs in för att ersätta den skadade Oyeleke och fann precision med sina frisparkar, fick lite beröm när manager John Askey fick frågan om honom efter matchen. 7

Ricky Miller (73) – den individualistiska forwarden togs fram för att knyta an till Pope i slutskedet, men fann sig själv skohornad till vänster. 5