Bristol Rovers 2-1 Plymouth Spelarbetyg:Briljant Bodin

Gaffney firar premiären – plymouthherald.co.uk

Enkelt uttryckt, den här matchen ställde ett lag som alltid ville attackera och ett annat som sällan gjorde det. Den förra var Bristol Rovers, som vann med 2-1 tack vare mål från Rory Gaffney och Billy Bodin. Andra halvlek dock mot Plymouth Argyle, som fick sitt mål genom Nathan Blissett, var nervigare än det kanske borde ha varit.

Bristol Rovers

Sam Slocombe – sköt undan Blissetts volley tidigt i andra halvlek, men blev slagen av anfallaren kort därefter. Annars oprövad. 5

Joe Partington – lägg i en solid, hårt arbetande prestation, gå framåt när de rätta ögonblicken uppstod, om inte proaktivt. Kämpade för att hantera Wylde under en 15-minutersperiod tidigt i andra halvlek. 6
Tom Lockyer – klarade sig utmärkt under större delen av matchen, men det var då hans motståndaranfallare isolerades. Han var för statisk för målet och såg misstänkt ut i början av andra halvlek, när hans lagkamrater behövde honom som mest. 4
Ryan Sweeney – kunde ha varit mer dominant ibland, speciellt när Rovers var under press i början och slutet av andra halvlek. Hyfsad fördelning dock. 5
Lee Brown – en robust prestation. Höll Jervis tyst hela tiden, men var glad över att låta Sercombe före sig göra anfallsarbetet. 6

Chris Lines – tände hemmalagets framåtrörelser med några körningar från djupet, vilket gjorde att de främre tre hade mycket bollinnehav i den sista tredjedelen. 8
Liam Sercombe – gav Letherens första test med en curling, högerfotssatsning tidigt, men han kom verkligen fram i den andra halvleken och hade otur att inte lägga till sin ena assist. 8
Ollie Clarke – fixade lösa bollar på mittfältet och gjorde de enkla sakerna bra. Har tagit steget upp till League One-nivå bra under de senaste 12 månaderna. 7
Billy Bodin – utmärkt rörelse i fickor av utrymme framför försvaret. Gjorde vinnaren, kunde ha lagt till en till om det inte hade varit för tvivelaktigt tjänstgörande och njöt av friheten han fick av att spela i 10-rollen. 9

Ellis Harrison – länkade utmärkt till Gaffney och Bodin. Var inte den mest hänsynslösa när det gäller avslut men spelade med rejäl energi. 7
Rory Gaffney – sprang osjälviskt in i vida områden och förtjänade sitt mål, vilket betyder att han nu har det bästa förhållandet mellan mål och match i League One. 8

Tom Nichols (på 69) – utan att ha rått tempo, han såg hungrig ut att visa vad han kunde göra och träffade stolpen sent. 7
Dominic Telford (på 90+5)

Plymouth Argyle

Kyle Letheren – gjorde många bra räddningar och bör krediteras för att ha hållit Plymouth i matchen fram till skadetid. 8

Gary Miller – stängde överiviskt, kanske på grund av bristande förtroende för mittfältarna framför honom att sätta en tackling i. Även om Miller förståeligt nog har tagit emot kritik – och att bli utvisad på vänsterbackspositionen knappast är idealiskt för en högerback – bör fokus ligga på vad mittfältare framför honom inte gjorde. 4
Ryan Edwards – hit och miss. Såg benägen till det udda felet, men vann också några nick under en belägring av press. 6
Yann Songo'o – gjorde bra ifrån sig i andra halvlek, med tanke på den granskning som försvaret hamnat under. Klarade ett skott från linjen. 7
Gary Sawyer – hans positionering var för smal och hans användning av bollen var dålig. Såg begränsad ut. 4

Antoni Sarcevic – verkade mer bekväm att ta sig fram för det udda skottet, men hade inte friheten att göra det i en roll som inte passade honom. Plymouth behövde ta bojorna av honom genom att sätta in en naturlig bollvinnare. 3
Jamie Ness – har nästan aldrig lagt en utmaning, verkade rädd ibland, vilket nästan är oförlåtligt för vilken position som helst, än mindre en defensiv mittfältare. 2

Jake Jervis – hans styrka verkade vara att hålla upp bollen, vilket kanske gör honom mer lämpad att spela på topp. Saknade tempo för en bred roll. 3
Graham Carey – såg ljus ut i början av båda halvlekarna, men alltför ofta var han helt anonym. För den talang han har borde han ha påverkat spelet mer. 3
Gregg Wylde – när han fick bollen, han orsakade problem i blixtar. Sätt in krysset för Blissetts enda chans i första halvlek och var nyckeln till Argyles period av press i början av andra halvlek. 6

Nathan Blissett – kämpade under mycket av spelet på grund av bristen på service. När han fick det stöd han behövde, han orsakade alla möjliga problem och gjorde ett imponerande mål för att kvittera. Behöver mittfältare nära sig. 7