Tottenham 2-1 Southampton spelarbetyg:Vertonghen styr det

Alli nätar pennan i Kanes frånvaro – mirror.co.uk

Första halvlekens mål från Christian Eriksen och Dele Alli hjälpte Tottenham att vinna 2-1 över Southampton på 10:e plats – men hur bedömde spelarna i båda lagen?

Tottenham Hotspur

Hugo Lloris – hans distribution var dålig och han kunde ha gjort det bättre för Ward-Prowses mål. 4

Eric Dier – gav bort bollen i farliga områden och stängde av oftere än vad som kan accepteras från en mittback. 3
Toby Alderweireld – flygsparkade ett kryss från hans högra sida, vilket ledde till oppositionens mål. Det okarakteristiska felet förstörde en annars säker visning. 5
Jan Vertonghen – en enastående prestation. Till skillnad från sina partners, Vertonghen satte inte en fot fel hela matchen. 9

Kyle Walker – gott om energi och industri, även om hans bortgång kunde ha varit bättre. 5
Victor Wanyama – kastade sin tyngd runt och gjorde ett utmärkt täckningsarbete, vilket kompenserade för begränsade tekniska bidrag. 7
Moussa Dembele – vann några tacklingar. Kunde ha varit mer mobil i sitt framåtspel, även om han var inblandad i Eriksens premiär. 6
Ben Davies – en gedigen prestation, men det är svårt att undkomma känslan att Spurs tappar anfallstakten när Rose är borta.

Christian Eriksen – behöll bollen bra i framområdena, spelade två nyckelpassningar och tog sitt mål suveränt. 7
Dele Alli – vann och konverterade spotspark bra, men hans anfallsbidrag var inte lika starkt i andra halvlek. 6
Heung-Min Son – trivs ofta med att spela precis utanför en mer fysisk frontfigur, men som ensam anfallare kämpade han. 3

Harry Winks (75) – såg ljus ut när han kom på, tillförde energi och kan vara rätt man att samarbeta med Wanyama i framtida matcher. 7
Kieran Trippier (på 78) – såg lite felbenägen ut under sin korta tid på planen. 4
Vincent Janssen (på 86) – fick lika många skott borta på fem minuter som Son gjorde hela matchen. Har utan tvekan gjort tillräckligt för att börja nästa gång. 6

Southampton

Fraser Forster – gjorde några bra räddningar i första halvlek som höll Southampton kvar i matchen. 7

Cedric Soares – gjorde några anständiga löpningar framåt och hade ett skott från räckvidd på mål. Sällan slagen för tempo. 6
Jack Stephens – ser ur sitt djup på den här nivån. Behöver en säsong i en Championship-klubb som Brentford eller Barnsley som kommer omfamna unga, bollspelande mittbackar. 3
Maya Yoshida – en robust föreställning, trots ett eller två nervösa ögonblick. 6
Ryan Bertrand – var involverad i Southamptons mål och tog sig fram bra. 7

James Ward-Prowse – fick målet att öppna matchen strax efter paus men var en touch tur att inte få varning. 5
Steven Davis – ingen brist på ansträngning, men med Romeu som gör mycket av det smutsiga arbetet är det svårt att se en långsiktig framtid för honom i Southampton. 3
Oriol Romeu – gav sin sida ett stridbart försprång med kanske mer atletiskhet än Davis. 7

Dusan Tadic – kämpade med den fysiska sidan av spelet, men var inblandad i några första halvleksöppningar. 5
Nathan Redmond – gav bort bollen för mycket och var ibland för ärlig i sin spårning. Behövde trycka på Dier istället för att jaga tillbaka Walker. 4
Manolo Gabbiadini – Southampton kunde inte dra nytta av deras tryck när han kom av, ungefär som deras framträdanden innan italienaren kom in. 5

Shane Long (på 32) – tvingade ut en räddning av Lloris men blev för ofta i offside. 4
Sofiane Boufal (69) – såg fattig ut när han kom och har inte levt upp till sin sommarhype. 4
Jay Rodriguez (80) – hade inte tillräckligt med tid för att påverka förfarandet. 5