Manchester City 4-1 Burnley Five Things:Agueros quickfire är nyckeln

Sergio Aguero – aol.co.uk

Alla som hävdar att den magiska FA-cupen har dött bör se Manchester Citys 4-1 tredje omgångsseger över Burnley. Båda halvlekarna av spelet var vackert fängslande, men av helt motsatta skäl. Ashley Barnes strejk i första halvlek hotade att ge Clarets en episk hårbotten, innan Sergio Agueros tre minuter långa andra halvlek gav vika för City-excellens. Här är fem saker från spelet.

Burnleys första halvlek pressade

City hölls i ett viceliknande grepp i de tidiga stadierna med Jeff Hendrick som pressade mittbackarna John Stones och Nicolas Otamendi för att stödja Sam Vokes, medan auxiliary Ashley Barnes kämpade för lösa bollar som gick någonstans nära Danilo. Burnleys användning av bollen var lite osammanhängande, även om de orsakade problem när den livliga Johann Berg Gudmundssons hörna sattes tillbaka av Ben Mee, men Barnes kunde inte få en touch. Detta var en första halvlek under pari från City och medan de fortfarande tvingade fram sista block från mittbackarna Kevin Long och Mee, de gjorde lite för att testa Nick Pope. Hemmalagets farligaste ögonblick kom efter kvartsstrecket när Aguero vann en frispark och Oleksandr Zinchenko sköt över efter att Ilkay Gundogan träffade väggen.

Barnes stora ögonblick

John Stones återvände precis till Citizens-sidan efter skada och hans misskick slogs på av Barnes, som slog bollen bortom Claudio Bravo. Medan den tidigare Barcelona-målvakten inte gjorde ett misstag, det är svårt att undgå känslan av att förstahandsstopparen Ederson kan ha räddat laget i den situationen. Ändå, det var en välförtjänt ledning för Clarets, vars fans var i drömlandet.

Sergios snabba dubbelsalva

Raheem Sterlings och Leroy Sanes rörelse hade varit lite statisk under första halvlek, men vi såg förbättring i det avseendet efter paus. Zinchenko flyttade in i en central mittfältsposition för att locka Gudmundsson över, På så sätt skapas utrymme för Sane att ta emot underbara rakingpassningar från sådana som Danilo och isolera Matthew Lowton en-mot-en. Tyskens slutprodukt svikit honom till en början, men varningsskyltarna var där och Sergio Aguero gjorde affären med en snabb skjuts. För det första, han höll fast vid Gundogans smarta frispark för att gevär innanför den närmaste stolpen på 56 minuter, innan han rundar Pope för att komma hem en stund senare och lämnar åskådarna inga tvivel om spelets gång.

Supersnyggt

Självförtroendet flödade nu genom Manchester Citys ådror och efter utmärkt kombinationsspel mellan Sterling och Danilo, den senare gick över Pope men Sane sköt utanför mål med målet gapande. Han skulle dock inte nekas ett mål länge och efter en underbar passning från majestätiska Silva, han rundade målvakten för att komma hem. Kort efteråt, den breda mannen drog åter Pope ut på ett motanfall innan han visade lugnet att slå upp Bernardo Silva, som knackade in bollen i ett tomt mål.

Ingen skam för Clarets

Sean Dyche tog sig en kort stund till planen på heltid för att applådera 7, 500 bortafans som hade gett honom och laget stort stöd hela tiden, medan han humoristiskt hävdar att ersättaren Kevin De Bruyne är en nedgradering av Dean Marney. Dyche fick sin taktik på plats i första halvlek, men det var bara så länge som hans sida kunde hålla en motståndare i schack som flyttar bollen så bra. Manchester City hade inte legat på sin naturliga nivå under första halvlek – men då igen, sådan är kvaliteten i det laget, de kan nå den nivån i 45 minuter, snarare än 90, och ändå vinna med komfort.