Wolves 1-0 Millwall Five Things:kontrollerad visning

Jota firar en skrikare – wolves.co.uk

Diogo Jotas fantastiska slag i första halvlek belönade Wolves kontrollerade prestation med en 1-0-seger över Millwall. Här är fem viktiga diskussionspunkter från matchen.

Neves spelväxlar

Wolves prestation sparkades till liv av ett drag i den tredje minuten, eller mer specifikt, av Ruben Neves. Den ex-Portos mittfältare sprejade bollen utanför, innan Matt Doherty gick över till framryckande Neves för att gå över ribban. Hans lätta spelbyten blev ett återkommande tema medan Romain Saiss bjöd på liknande teknisk kvalitet såväl som grym och tapperhet. Duon dominerade mittfältet under den första halvleken då Millwalls Shaun Williams och George Saville saknade kraften och disciplinen för att fungera effektivt som en dubbel pivot.

Jotas jubel

Efter att Byron Webster rusat ur sin mittbacksposition i förtid, det fanns utrymme bakom som Diogo Jota utnyttjade med lite stil. Efter en snabb ett-två med Leo Bonatini, han sprang framåt och släppte en raket av ett skott som Jordan Archer inte kunde stoppa. Wolves dominerade den mellersta tredjedelen därefter med fantastisk fotboll, men kunde ha varit lite mer hänsynslösa i avancerade områden med sin sista boll och avslut.

Millwall förbättrades

I första halvlek, Steve Morison och Lee Gregory tryckte inte på med någon av de bravur vi har sett från dem i League One. Bristen på tro på toppen gav bortalagets "back-åtta" en skadebegränsningsövning och det berodde till stor del på Archers arbete, Webster och Shaun Hutchinson att de inte var ute ur tävlingen. Under de första 20 minuterna av andra halvlek, Millwall kämpade hårdare och hade ett par halvchanser:Morison nickade över från James Merediths kryss i den 54:e minuten innan Jed Wallace drog ett skott i den 61:a minuten utanför den bortre stolpen.

O'Briens röda skadade Millwall

Aiden O’Brien hade inte haft den bästa matchen för gästerna – det verkade förvånande att en anfallare av League One-kaliber av bransch spelade på vänsterkanten i en tuff mästerskapsmatch. Dock, Det fanns inga ursäkter för hans illa dömda utmaning i den 64:e minuten på Doherty när 23-åringen redan hade en varning. Wolves höll därefter bollen ännu mer fritt än de hade innan det rött. Saiss nekades från nära håll av Archer 89 minuter före Webster, Williams och Conor McLaughlin kombinerade för att hålla undan uppföljningsinsatser. Deras hjältemod innebar ett nervigt slut för värdarna och viktigt arbete för John Ruddy, som räddade ersättaren Fred Onyedinmas nick och Williams långdistansinsats.