Coventry City 1-0 Gillingham Six Things:Sky Blues fortsätter att frodas i B9

St Andrews kanske inte känns som hemma för Coventry City, men någon turbulens har verkligen inte påverkat spelarna; Dominic Hyam gjorde det enda målet i spelet när Sky Blues säkrade en fjärde raka B9-seger i alla tävlingar, som ett osammanhängande Gillingham-lag förblir segerlöst. Här är våra sex saker från spelet.

Osammanhängande Gillingham

Gillinghams största problem i den andra staden var att de inte spelade med en tydlig identitet. På papper, trion Brandon Hanlan, Regan Charles-Cook och Alex Jakubiak verkar lämpade för högpressande och snabba övergångar men Kent-outfiten stängdes inte med någon intensitet eller koherens – om man pressade framåt, mittfältstrion Stuart O'Keefe, Alfie Jones och Mark Byrne förblev statiska. Deras plan var att gå direkt från djupet – Brandon Hanlan tenderade att vara referenspunkten från Jack Bonhams målsparkar. Medan den unge forwarden gjorde sitt bästa och gav en anständig vår, på 6'0″ är han ingen naturlig målman – det var därför svårt för Gillingham att hitta tydliga vägar till mål.

Stark Sky Blues

En del av Coventrys fotboll i första halvlek var företagsam; de skapade överlägset bättre chanser under den perioden. Den vänstersidiga kombinationen av Brandon Mason och Jordy Hiwula såg något oraffinerad ut, på grund av den förstnämndes ovilja att överlappa och den senares bristande medvetenhet, men anfallaren Matt Godden balanserade det problemet något med sina osjälviska löpningar i vänsterkanalen, som skapade utrymme för den livliga Hiwula. Goddens tidiga nick tvingade fram en räddning från Jack Bonham efter ett högerinlägg från Wesley Jobello, som själv nickade utanför efter Jordan Shipleys frispark – Godden kunde då inte lyfta över målvakten efter den tekniska Masons genomgångsboll. Det verkade oundvikligt att öppnaren skulle komma och, efter att en hörna gäckat publiken, bollen sköts hem på bakre stolpen av Dominic Hyam, som förtjänade sitt mål efter en fulländad uppvisning, står för Kyle McFadzean.

Värdar sjönk djupare

I första halvlek, Hyam och mittbackspartnern Michael Rose såg mycket av bollen, obestridda av sina motståndare, med ibland Zain Westbrooke eller Liam Kelly som faller mellan dem, sedan plockar den intelligenta Shipley upp halva mellanrum mellan raderna för att skapa med mer frihet än tidigare. I andra halvlek, den typen av fotboll var mindre frekvent eftersom Gillingham pressade på med en högre linje av engagemang. Mikael Ndjoli – som hade ersatt Charles-Cook tidigt – gjorde skillnad för intensiteten i deras prestation och såg en fast frispark från den 76:e minuten väl räddad av Marosi.

Mandron kom för sent?

Medan Steve Evans lag kom in i bättre områden i andra halvlek och såg mer ut som att vara på framfoten, Ndjolis frispark representerade deras enda meningsfulla insats på mål:det fanns inga tydliga chanser. Med två högerfotare till vänster i Barry Fuller och Alex Jakubiak, samt brist på bredd till höger, Gillingham försökte utan framgång spela sig runt Coventry, snarare än att penetrera dem. Elliott List var ersättaren i första andra halvlek som Evans använde men han erbjöd inte något annorlunda än vad de hade - om något, införandet av en nummer 10 innebar en byte från 4-3-3 till en 4-2-3-1 som skohornade Jakubiak anfallare närmare flanken vilket inte hjälpte. Mikael Mandron är utan tvekan den enda spelaren i detta Gills-lag som är en flygspecialist – och han togs inte upp förrän i den 86:e minuten. Hade Mandron kommit in i halvtid, eller åtminstone när List kom på, vi kunde ha sett på en nervig andra halvlek för Sky Blues – istället, Robins sida såg sällan orolig ut.

Gillar behöver en plan

Gillingham att gå långt den här säsongen är inte ett problem:deras senaste befordran kom under Martin Allen – som ser matchen på samma sätt som Evans – 2012-13. Dock, det är viktigt att ha rätt personal för att underlätta deras spelstil – och i grunden, de behöver rätt målman. Det kan vara så att Evans inte litar på Mandron, som inte drog upp träd i League Two, att spela stora perioder av matcher i divisionen ovan – men han är den enda spelaren som kan få systemet att fungera. Alternativt Evans skulle kunna justera upplägget och lägga tyngre tonvikt på att pressa högt från början för att få Hanlan och Jakubiak i de typer av positioner de vill vara i. Hur som helst, planen måste vara sammanhängande – och direkt i linje med tillgänglig personal.

Tack till Robins

På heltid, Coventry-fansen firade – en talade upphetsat om huruvida de kan vara i topp (de är tekniskt femma men har 11 poäng, samma som ledarna Ipswich). Självklart, det är en helt normal reaktion från vilken grupp fans som helst som ser sitt lag starta säsongen så bra, men detta var inte en normal situation. Om den tillfälliga markdelningen med St Andrews hade ägt rum under en eller två av Coventrys tidigare chefer detta årtionde, känslan skulle vara kris eller undergång. Istället, Robins fortsätter att lägga undan de katastrofer utanför planen som den nuvarande ägarregimen medför, han fortsätter att utveckla spelstilen och bygga ett lag som är flexibelt, spännande och dynamisk. På grund av Robins och hans tränarstab, fans kanske bara kan njuta av sitt hem hemifrån.

[Coventry City 1-0 Gillingham Six Things:Sky Blues fortsätter att frodas i B9: https://sv.sportsfitness.win/Sport/fotboll/1012038466.html ]