Lincoln 0-0 Crawley Six Things:endimensionella Imps

Imps träffar Rhead för ofta – uptheclarets.com

En man-of-the-match-prestation från Lincoln-målvakten Josh Vickers och en organiserad bortaprestation från Crawley innebar oavgjort 0-0 mellan de två lagen på Sincil Bank. Här är sex saker från spelet.

Lincolns bra start

Hemmalaget såg ut som ett hot i ett tidigt skede, pressa med hög intensitet, ta chansen att få tidiga bollar i Matt Read, vars ögon lyste varje gång man fick ägo. Matt Green gick bredvid på fyra minuter, sedan kort efter, Michael Bostwick nickade över efter att Sean Raggett slog Jordan Maguire-Drews hörna över mål.

Yorwerth det

Crawley dämpade sedan tidvattnet. Josh Yorwerth föll lite djupare på Matt Rhead, avbröt leveransen till målmannen och Lincoln saknade fantasin att använda andra områden. Alex Woodard är ofta kapabel till passningar för att låsa upp försvar men, del av ett tvåmanna mittfält, han spelade med disciplin som begränsade hans kreativa frihet, när den anfallande enheten kämpade för att få kontakt med andrabollar.

Crawleys ögonblick

Medan Lincoln hade längre och mer intensiva pressperioder, Crawley var mer skickliga på att omvandla sina trollformler till tester för motståndarmålvakten. Josh Vickers klarade av uppgiften på sju minuter, förnekar Panutche Camara efter en ljus körning ner till höger från Enzio Boldewijn. De röda djävlarna hotade i blixtar längs vingarna:efter att Jordan Roberts passerat Neal Eardley till vänster, Camara backade bollen till Yorwerth, vars fasta insats i den 30:e minuten sköts undan av före detta Barnet-stopparen.

Endimensionella Imps

Jordan Maguire-Drew och Nathan Arnold hade bleknat in och ut ur första halvlek. Dock, deras uttag till förmån för Billy Knott och en annan stor anfallare, Ollie Palmer, förvärrade snarare än löste Lincolns problem. Mittfältarna och försvararna försökte långa bollar vid varje tillfälle, tar därmed bort överraskningsmomentet.

Opportunistiska Crawley

Harry Kewells sida hade inte alltid för avsikt att attackera, men de fick uppmuntran på grund av bristen på balans på Lincolns mittfält i slutskedet. Sean Raggett fångades vid ett par tillfällen av Roberts, som inte riktigt kunde dra nytta av bra positioner, innan Smiths doppande volley i den 81:a minuten sköts undan. Panutche Camara lyckades bra med modeöppningar med tanke på det begränsade stödet, hans energi präglades av ett kraftfullt lopp för att pressa målvakten så sent som i den 92:a minuten – hans uthållighet hade kunnat belönas om han hade haft mer stöd.

Kewell lärande

De vanliga frågetecknen kring före detta fotbollsspelare i EFL-klubbar är deras pragmatism. Kewell, även om de inte är lika älskade på Crawley, visade en god förståelse för vad som krävdes för att hans lag skulle kunna producera en konkurrenskraftig bortaprestation. Nivån på testerna för någon av målvakterna dikterar att, taktiskt, han har mycket rätt.

Lincoln måste utvecklas

Rhead fördes in i sidan, förmodligen, att förbättra lagets spel i den sista tredjedelen. Medan vi såg spår av det tidigt, på denna nivå kan det vara så att han är bättre använd som en plan B, snarare än att någon slår i 90 minuter. Medan Lincoln har haft en konkurrenskraftig start på livet i Football League, deras kreativitet och fantasi lämnar lite övrigt att önska.