West Ham 2-0 Huddersfield Five Things:Bilic backade

Obiang firar den slumpmässiga öppnaren – mirror.co.uk

Mål från Pedro Obiang och Andre Ayew lyfte West Ham och Slaven Bilic, vilket gav dem en 2-0 vinst över högtflygande Huddersfield. Här är fem viktiga samtalspunkter från matchen.

Hög intensitet

West Ham applicerade obeveklig press under första halvlek. De slog tidiga bollar till Andy Carroll, som alltid hade en fysisk fördel över sin markör, Christopher Schindler. Mittbacken stannade bakom Carroll som, även om det inte är oklokt, innebar att hemmalaget kunde få siffror i sista tredjedelen och skapa öppningar.

Antonios snabbhet

Dessa öppningar skapades ofta av Michail Antonio, som satte upp halvlekens bästa chans på 14 minuter. Ex-Nottingham Forest-yttern använde sitt tempo och sin kraft för att komma bortom Chris Loewe innan han drillade bollen för Javier Hernandez, som träffade ribban från nära håll under press från Tommy Smith. Antonios direkta löpningar ledde också till många fasta fall, en frispark från Aaron Cresswell med huvudet nedåt av James Collins, men Jonas Lossl var lika med deras enda första halvlek på mål.

Tentativa terrier

Vi förknippar normalt Huddersfield med ett oräddt högt tempo, men ikväll såg de överväldigade ut av motståndarnas atletiska förmåga. Aaron Mooy kunde inte hitta utrymme att utöva sitt vanliga inflytande, till stor del på grund av aggressionen från Pedro Obiang och Cheikhou Kouyate, medan Rajiv Van La Parra inte kunde komma in i matchen tack vare Pablo Zabaletas ivriga press. Besökarna var obekväma när de spelade bakifrån men hade ingen glädje att gå länge, med Steve Mounie dominerad av Collins.

Ayew nyckeln

Jordan Ayew kom av bänken efter 64 minuter för att ersätta Hernandez och hade en hand i båda målen. Han lade av bollen för Obiang, som såg sitt skott ta en slumpmässig avböjning från Mathias Jorgensen som gjorde felfotade Lossl, innan bollen slog i stolpen på väg in. Inom 13 minuter efter att ha kommit in i matchen vid ställningen 0-0, Ayew satte två mål för sin lag, knivhugg hem i ett mållinjeförlopp efter Cresswells hörna. Tom Ince slog ribban i slutskedet men det var för lite, för sent.

Sammanfattningsvis

Huddersfield gjorde sig inte rättvisa och, om liknande prestationer fortsätter, David Wagner kan känna att han behöver lägga till lite kroppslighet vid sidan om för att klara av den här typen av matcher. Kredit bör ges till West Ham, som lekte med makten, aggression och intensitet, även om det tog längre tid än de kanske hade velat för den sista tredje kvaliteten – eller förmögenheten – att komma. Bilic kan ha fruktat för sitt jobb innan matchen, men den displayen visar tydligt att spelarna är precis bakom honom.