Brighton 2-2 Stoke Seven Things:Potters saknar ambition?

Murray bråkar med Fletcher och Diouf – skysports.com

Brighton &Hove Albion kom bakifrån två gånger och gjorde 2-2 oavgjort mot Stoke City på måndagskvällen. Mål från Pascal Gross och Jose Izquierdo avbröt första halvleken från Eric-Maxim Choupo-Moting respektive Kurt Zouma. Här är sju saker från spelet.

Brightons övergångsattacker

Hemmalagets bästa ögonblick kom när de stal bollen och spelade bollen till Jose Izquierdo, som kom i luckorna nere till vänster bakom Mame Biram Diouf för att orsaka positionsdilemman för Kurt Zouma. Izquierdo, som sköt precis utanför efter att ha stängt in mål på 18 minuter, skapade några öppningar för sina lagkamrater, men två av dem föll till Dale Stephens, som inte riktigt kunde få sitt skott rätt.

Predatory Potters

Mittbackarna Lewis Dunk och Shane Duffy tappade koncentrationen för ett ögonblick och blev straffade. Xherdan Shaqiri spelade en utmärkt boll över toppen för Eric-Maxim Choupo-Moting, som visade smarta rörelser för att komma in bakom Dunk innan han avslutade med ofelbar lätthet. De höll sedan en djup form, erkänner att Brighton såg mindre bekväm ut när han fick besittning under långa perioder, utan målman att träffa.

Sen första halvlek drama

Glenn Murray är inte den typen av anfallare som njuter av höga bollar. På kortleken kunde han dock ha vunnit en straff efter att ha blivit snubblad av Ryan Shawcross men domaren viftade tveksamt bort överklaganden. Värdarna tog en kvittering när Davy Propper gick på ett starkt lopp, obestridd av en blyg Stoke-bakvakt, innan du ställer in Pascal Gross för att gå igenom benen på Lee Grant. Potters gick upp i andra änden och gjorde mål inom en minut dock. Brighton hade sett skakig ut på fasta fall och efter att Bruno inte lyckades vinna en högersidig leverans, Shawcross slog bollen vidare för Zouma att ta sig hemåt.

Super Izquierdo

Brighton inledde den andra halvleken med press och belönades med ett kvalitetsmål. Ännu en gång, Izquierdo kom in bakom och efter en skicklig passning från Murray, hans kryss blockerades men Kevin Wimmer misslyckades med att rensa och yttern rammade hem vid det andra försöket. Målet var välförtjänt för den portugisiske yttern, som utgjorde ett hot hela kvällen.

Slow Stoke

Peter Crouchs ankomst i stället för Shaqiri antydde en Stoke-plan för att skjuta män framåt och få bollar i boxen, men det visade sig snart att de gärna tog en poäng. Med Joe Allen inte den mest atletiska mittfältaren och Darren Fletcher närmar sig slutet av sin karriär, de saknade uthållighet att lägga sig i mitten tredjedelen i de senare stadierna. Stephens fick därför en gratis åktur för att göra skotten och avbytarna såg livliga ut sent, men det krävdes bra försvar från gästerna för att förneka dem klara chanser.

Var är ambitionen?

Sättet som Mark Hughes till synes nöjde sig med en punkt sent antyder att hans tankar är på säkerhet, snarare än att pressa sitt lag till den övre halvan – en vinst skulle ha tagit upp till 10:e plats. Det är förståeligt att efter nästan ett decennium på denna nivå, några fans ville se mer ambition från styrelsen och ledningsgruppen. Utan vare sig nya idéer eller nya investeringar – och helst båda – riskerar Stoke att stagnera.

Albion fem obesegrade

Chris Hughtons sida kunde inte spela hela matchen på sina egna villkor, tvingas ha bollen under långa perioder som inte passade styrkorna i deras försvar och mittfält. Dock, de såg ut som ett hot när de hittade luckor bakom och visade obeveklig anda att ta poängen. Om Brighton kan reda ut sina visade defensiva svagheter, som hade varit sällsynt före ikväll, de kan vara inne för en spännande första säsong tillbaka i toppklassen.