Walsall 1-1 Shrewsbury Seven Things:försvar på topp

Paynes pennnivåer för Salop – bbc.co.uk

På en mysig eftermiddag med bra lagförsvar, Walsall höll ligaledarna Shrewsbury Town oavgjort 1-1, eftersom Stefan Paynes straff i första halvlek avbröt Daniel Agyeis öppnare. Här är sju diskussionspunkter från matchen.

Agyeis mage

Walsall var tidigt den mer framträdande sidan, försöker ofta tidiga bollar nerför den vänstra kanalen för Daniel Agyei att jaga och tvinga tillbaka högerbacken James Bolton. Det var så de gjorde det inledande målet, när anfallaren släppte lös en doppande insats från 20 yards, som lurade Craig McGillivray på 14 minuter.

Öztumer begränsat

Den huvudsakliga kritiken mot Walsall skulle vara att medan de hade Shrewsbury skrivna tillbaka till sin defensiva tredje, de förenade inte sina frontmäns atleticism med mycket hantverk med bollen eller rörelse utanför den. Erhun Oztumer är normalt kapabel till lite magi men han kämpade för att klara av den fysiska sidan av spelet, ytterbackarna Nicky Devlin och Luke Leahy höll sig tillbaka och mittfältaren Kieron Morris spelade en försiktig roll.

Stefan och Shrewsburys besvärjelse

Det är typiskt för Shrewsburys säsong att de gjorde mål från sitt första meningsfulla anfall. Paynes nick från nära håll påstås ha hanterats av Jon Guthrie och medan domaren avböjde att avfärda mittbacken, hans motståndaranfallare satte den resulterande straffen i den 20:e minuten. Shrewsbury växte en kort stund i självförtroende och Payne rundade målvakten på 34 minuter, men den utmärkta Kory Roberts räddade dagen genom att rensa bort sitt försök från linjen. Walsall räddades igen en minut senare av offsideflaggan, vilket uteslöt Paynes fasta volley.

Solid salop

Som om de hade startat det, Walsall avslutade den första halvleken med en period av press men hölls återigen på avstånd av den solide Salop. Bred forward Louis Dodds, tyst i attackerande bemärkelse, symboliserade deras disciplin genom att producera ett fint block i rutan för att stoppa Joe Edwards från att köra bollen i mål. Bristen på vård i besittning från båda lagen – och en ovilja att greppa mittentrean med två händer – skapade en andra halvlek där bara mittbackarna verkligen stack ut.

Andra halvlek chanser

Perverst, det var nästan en kredit till Shrewsbury att med tanke på hur dämpade de hade sett ut i sammanlagt 87 minuter, Payne hade fortfarande tre klara chanser under hela 90. Hans tredje kom i andra halvlek när Alex Rodman gick över till den bakre stolpen, men den kraftfulla anfallaren fluffade sina linjer, hans rodnar skonas av offsideflaggan. Walsalls bästa öppning efter paus kom när Morris korsade för ersättaren Tyler Roberts, som försökte nicka tillbaka bollen över mål men McGillivray, mot sin gamla klubb, var lika med ansträngningen.