Portsmouth 1-1 Plymouth spelarbetyg:Songo'o och Stevens imponerar

Jervis nickar i öppnaren – bbc.co.uk

Gary Roberts tap-in i andra halvlek avbröt Jake Jervis första halvleks nick, vilket betyder en välförtjänt 1-1 oavgjort mellan Portsmouth och Plymouth på Fratton Park – men hur bedömde spelarna i båda lagen?

Portsmouth

David Forde – komponerad i besittning men var inte alltför testad. Kan bli besviken över att inte ha hållit nollan. 4

Gareth Evans – förlorade slaget med Kennedy, både i den anfallande och defensiva fasen av spelet. 4
Christian Burgess – en eller två utslagstacklingar, men var utan tvekan mer uppfinningsrik i bollinnehav än de två centrala mittfältarna. 6
5 Matt Clarke – tryckte djupt in på motståndarhalvan vid tillfällen och spelade igenom bollen till Bennett innan kvitteringen. 7
Enda Stevens – Portsmouths bästa drag kom ner till vänster och han var alltid inblandad. Slog i luften av Jervis till premiären. 8

Danny Rose – visade med rätta positionell försiktighet på grund av båda ytterbackarnas avancerade position och flyttade bollen bra. 7
Michael Doyle – ställde sig runt men spelade en passning för många i sidled eller baklänges, när det fanns chanser att utöva påtryckningar. 4

Carl Baker – kämpade för att komma in i matchen på grund av bristande tempo och lämnade Evans isolerad defensivt. Tvingade fram ett enkelt stopp från McCormick med en lång räckvidd i andra halvlek. 2
Gary Roberts – drog sig inte undan för utmaningar när målmöjligheter dök upp, som vi såg för kvitteringen. Borde ha konverterat en retur i första halvlek. 7
Kyle Bennett – visade blixtar av kreativitet. Har alltid försökt byta spel i första halvlek, kombinerade sedan bra med Stevens efter pausen. 7

Kal Naismith – drev ofta till vänster under andra halvlek för att stödja Bennett och Stevens. Ett och annat farligt ögonblick men inte den fokuspunkt som Pompey behövde. 5

Conor Chaplin (på 66)
Jamal Lowe (på 78)

Plymouth Argyle

Luke McCormick – en eller två nerviga utsläpp under de första 60 minuterna och borde ha gjort det bättre för kvitteringen. Några enkla fångster sent. 4

Oscar Threlkeld – växte in i första halvlek efter en nervig start, men kunde ha varit snabbare att stoppa det vänstersidiga hotet från Stevens och kompani. 4
Yann Songo'o – ständigt uppmärksam på fara, släcker det snabbt. En touch utslag för Pompeys mål men han var annars enastående. 9
Sonny Bradley – avstängd i halvtid på grund av sin tidiga knock. Portsmouths ovilja att korsa gjorde att hans flygfärdigheter inte testades lika mycket som vanligt. 7
Gary Sawyer – solid prestation. Lägg in ett fint kryss för Jervis öppnare, men lämnade andra första halvlek razzior på flanken till Kennedy. 7

Antoni Sarcevic – oförmögen att utöva sitt vanliga attackinflytande i en onaturlig roll. Rörde sällan bollen. 4
David Fox – visade inte sin vanliga passningsförmåga, men gjorde den defensiva sidan av spelet bra. 6

Jake Jervis – slog Stevens i luften för den bakre postöppnaren, men bidrog i övrigt lite. 4
Graham Carey – hans exakta passningar och subtila rörelser bidrog till Plymouths bättre första halvlek, men han var inte inblandad så ofta som han kanske hade velat. 5
Matthew Kennedy – livlig tidigt och efter en slingrande 35:e minuts löpning in i boxen, slå ett skott i sidnätet. Inte lika inflytelserik i andra halvlek men jobbade alltid hårt för att stoppa Evans. 6

Ryan Taylor – kämpade i rollen som ensam anfallare, kunde dock ha fått mer stöd i andra halvlek. 2

Jakub Sokolik (45) – opererades med större försiktighet än Songo'o, men var lika effektiv. 8