Chelsea 1-0 Man United spelarbetyg:Courtois räddning överskattad

Kante firar vinnaren – sportinglife.com

Ander Herreras utvisning i första halvlek och N’Golo Kantes mål i andra halvlek såg Chelsea vidare till FA-cupens semifinal med en 1-0-seger över Manchester United – men hur bedömde spelarna i båda lagen?

Chelsea

Thibaut Courtois – hans enda räddning var från Rashford, som han fick för mycket kredit för. Gjorde sig stor en-mot-en men hade han inte räddat skottet, träffade mycket i hans närhet, frågor skulle ha ställts. 5

Cesar Azpilicueta – saknade lugn i bollinnehavet i första halvlek och misslyckades med att få in bollen i Moses. Sällan testad i defensiv mening. 6
David Luiz – gav bort bollen för Rashfords andra halvlek en-mot-en-chans, men var annars befallande som mittback. 7
Gary Cahill – ett eller två misstag när han stängdes av Rashford i första halvlek och kunde ha stått sig bättre för ynglingens chans i andra halvlek. 5

Victor Moses – tyst i attackerande bemärkelse, ibland markerats ur spelet av Young. Låt dock aldrig yttern komma in bakom och Chelseas tålmodiga undersökning krävde inte Moses vanliga anfallssprång. 6
N’Golo Kante – avslutade en typiskt seg uppvisning med en inte så typisk vinnare i andra halvlek – en söt, placerad insats från räckvidd. 8
Nemanja Matic – hans blandade prestation i första halvlek gav tyngd åt föreställningen att Fabregas hade otur att bli släppt. Fortsatte att skjuta från tvivelaktiga områden. 5
Marcos Alonso – gick inte framåt för mycket och blev fastnålad av det mer atletiska Valencia. 4

Willian – gav inte samma tempo som Pedro i första halvlek men vaknade till liv efter paus och hans ögonblicksbild tvingade fram en bra räddning från De Gea. 7
Diego Costa – isolerad under stora delar av första halvlek. Kunde inte kontakta Willians center och nickade över från ett hörn nära stolpen. 6
Eden Hazard – Chelseas största hot, förde laget framåt ibland i första halvlek. Gjorde fouls inklusive Herreras röda kort och skapade öppningar på egen hand. 8

Cesc Fabregas (på 81)
Kurt Zouma (89)
Michy Batshuayi (på 90+4)

Manchester United

David De Gea – ett par viktiga räddningar från Hazard och Cahill i första halvlek, då var det ännu jobbigare efter pausen. 8

Phil Jones – många utmaningar på Hazard men gjorde några bra sista försvar i andra halvlek. 6
Chris Smalling – gav bort bollen till Hazard i ett farligt område efter 15 minuter men efter det, han gjorde några avgörande block. 7
Marcos Rojo – tur att inte ha blivit bokad, men hans defensiva aggression var en stor del av varför de röda djävlarna inte hamnade längre efter. 8
Matteo Darmian – stabil första halvlek och effektivt skyddade mot ett Chelsea-avbrott i andra halvlek. 6

Antonio Valencia – visade stor atleticism hela tiden, inklusive en lungsprängande 40-yard löpning för att klara ett motståndarkors. En touch begränsad på den tekniska sidan. 5
Ander Herrera – gav bort för många fåniga fouls, vilket i slutändan kostade honom och laget. 2
Paul Pogba – en utmärkt boll över toppen för Rashford var hans enda bra ögonblick. Visade inte tillräckligt med kvalitet i besittning för att kompensera för bristen på defensiv medvetenhet, vilket gjorde honom olämplig för ett tvåmannamittfält. 3
Ashley Young – kom alltid på höger fot trots att han spelade till vänster. Jobbade hårt men var slösaktig från dödlägen och trött i de senare skeden. 4

Henrikh Mkhitaryan – arbetade hårt och hans uttag i den 35:e minuten dikterades av omständigheterna, snarare än prestanda. 6
Marcus Rashford – pressade i rätt ögonblick och orsakade problem med hans tempo. Dock, hans sista hand gäckade honom när en-mot-en i andra halvlek. 5

Marouane Fellaini (på 37) – såg defensivt ut och utförde sina instruktioner sömlöst. Inte allmänt betygsatt av man kan se varför Mourinho är ett fan. 7