Man United 4-1 Burton Spelarbetyg:Magic Mata

Rashford tog sina mål bra – sportsmole.co.uk

Marcus Rashford gjorde en ställning när Manchester United nådde åttondelsfinalen i EFL Cup med en 4-1-seger över Burton Albion. Jesse Lingard och Anthony Martial slutförde färden för att skicka ut Brewers, som uppbådade en sen tröst genom Lloyd Dyer. Här är fem huvudpunkter från matchen.

Manchester United

Sergio Romero – misslyckades med att fånga Palmers frispark men gjorde sig stor för att hindra Mason från att chippa honom. Mötte bara två skott på mål hela kvällen. 5

Matteo Darmian – kämpade för att slå ut Akins tidigt, misstänkt för målet och gav inte mycket framåt. Valencia kommer inte att frukta för sin plats. 4
Chris Smalling – kom inte under mycket press men gjorde några bra defensiva nickningar. 6
Victor Lindelof – fick makten av Varney för Masons chans, spelade en illa dömd passning till Carrick som ledde till ett Burton-skott och försvarade inte hans mål med tillräckligt aggressivitet för deras tröst. Det fanns uppenbara sårbarheter som kunde lyftas fram ytterligare i ett mer testande spel. 3
Daley Blind – trots sin bristande takt stödde han attacker bra med några intelligenta framåtlöpningar. Villig att skära inuti när utrymmet säger att han borde. 8

Michael Carrick – räddade backlinjen tidigt genom att klippa ut ett par kryss. En kontrollerande närvaro genomgående. 9
Ander Herrera – hade både licens och fysisk förmåga att driva på. Stal bollen ett par gånger för att sätta upp lungsprängande löpningar i första halvlek, men han höll det kortare i andra. 7

Jesse Lingard – inte riktigt på samma tekniska nivå som Mata, men han gör mycket osjälviskt arbete som skapar utrymme för andra spelare. 8
Juan Mata – en fröjd att titta på. Några härliga knep och snärtar, finviktade genombollar till attackerande speedsters och otur att inte komma med på poängprotokollet själv. Hade han inte tagits av i halvtid, United kunde nästan ha fördubblat sitt slutliga resultat. 10
Anthony Martial – utgjorde ett hot hela kvällen med sin inkörning bakom. Tog sitt mål med övertygelse och en annan dag hade han kanske ett hattrick. 8

Marcus Rashford – en självsäker avslutning för sitt första mål och en lika imponerande attack från längre håll för sitt andra. Vanligtvis slog Burtons försvar i takt och gjorde allt han kunde för att hålla Lukaku på tårna. 9

Luke Shaw (på 45) – lite anständigt nog defensivt arbete men med tanke på att han spelade framför en annan vänsterback, han gav inte den wow-faktor man kanske hade hoppats på framöver. 5
Scott McTominay (på 64) – gav inte den typ av drivkraft man förväntade sig av en akademikandidat, särskilt en i en avancerad position. Hans rörelse utanför bollen antydde att han skulle vara mer bekväm med en djupare roll. 5
Joel Pereira (på 78) han testades bara i de döende ögonblicken när han misslyckades med att hålla i ett kryss och straffades med Dyers mål. Nerverna fick honom. 3

Burton Albion

Connor Ripley – gjorde många räddningar, speciellt i första halvlek. Kunde kanske ha gjort sig större för premiären, men kunde inte ha gjort mycket åt följande tre mål. 5

Tom Flanagan – när helst bollen gick in bakom honom återställde han sin position bra för att förneka skottmöjligheter på hans sida. Men skyldig till att stänga Martial för tidigt för det fjärde målet och lämna utrymme bakom sig. 6
Ben Turner – mardrömslika 45 minuter. För snävt för det första målet, oavsiktligt avvisade bollen till tredje och kämpade för att hantera Uniteds tempo. I rättvisans namn, så skulle många Premier League-försvarare göra det. 2
Tom Naylor – några bra utmaningar och vid ett tillfälle, han bar tappert bollen in på den motsatta planhalvan. Men förlorade Martial för det första målet och misslyckades med att vara smart under press från Rashford för det fjärde. 3

Matty Lund – som mittfältare såg han inte riktigt ut som ytterback, delvis på grund av motståndet. Klandrad för vart och ett av målen dock och dök upp vid den bakre stolpen för en halvchans mot slutet av första halvlek. 4
Matty Palmer – öppningen för Lund kom via en öppen spelleverans från Palmer, vars tidiga frispark in i sexyardfältet orsakade problem för Romero. Inte den mest flitiga uppvisningen men såg tekniskt fullbordad ut mot ett av de bästa mittfälten i England. 6
Hope Akpan – visade inte det mod som krävdes för rollen han fick. Misslyckades med att stänga ner Rashford för den andra halvleken fick mata på sig innan United träffade stolpen. Dålig skärm. 2
Jamie Allen – några ljusa löpningar tidigt, men ibland lite obeslutsam i sin positionering ur besittning. Hade ett skott utanför mål i slutet av första halvlek men togs av i paus. 3
Lloyd Dyer – Burtons smartaste spelare i de tidiga stadierna, orsakar problem nere till vänster. Gjorde tröstmålet och kommer att vara någorlunda nöjd med sin individuella prestation. 7

Luke Varney – hade ett tamt skott från ett rimligt läge, övermannade sedan Lindelof för att skapa Masons tidiga chans, båda under den första halvtimmen. Trött på det. 4
Joe Mason – utan framgång försökte chipa Romero med en presentabel öppning i den 26:e minuten, men annars kämpade för att påverka. Inte den snabbaste och för att visa sin förmåga, han behövde fler framåtlöpare runt sig än han fick. 3

Stephen Warnock (på 45) – stöttade upp saker på baksidan. Slog för takten för det fjärde målet, men det var det enda Burton medgav. 6
Luke Murphy (45) – lade till närvaro och lugn till förfarandet. 6
Lucas Akins (på 78) – injicerade lite fart i Burtons spel, vilket var nyckeln till det sena målet. 7