Walsall 1-2 Rotherham United spelarbetyg:Moores inverkan

Ball gjorde vinnaren – blackpoolgazette.co.uk

David Balls vinnare i andra halvlek gav Rotherham United en 2-1-seger på Walsall, efter att Joe Edwards hade ställt in Semi Ajayis första minutöppning för gästerna. Här är våra spelarbetyg på en välförtjänt bortaseger.

Sadelmakarna

Mark Gillespie – hans fördelning lämnade mycket att önska och kan ha varit mer befallande för båda målen. 3

Nicky Devlin – en väldigt fin passning på tvären till Leahy i upptakten till kvitteringen. Misstänkt positionering vid ett eller två tillfällen dock. 4
Kory Roberts – såg lite blyg ut ibland, vilket är förståeligt med tanke på hans relativa brist på erfarenhet på denna nivå. Behövde för mycket stöd från mittfältet. 3
Jon Guthrie – räddad av Chambers och Edwards ibland och hans användning av bollen kunde ha varit bättre. Gjorde bra för att skjuta upp Moore för hans bakre inlägg men det var en tuff eftermiddag för honom. 4
Luke Leahy – satte in ett utmärkt högerfotsinlägg för kvitteringen. Tillbringade mycket av den första halvleken fast i sin defensiva tredje när han kanske borde ha varit längre upp på planen, även om han kunde ha bidragit mer när Walsall behövde ett mål den sista halvtimmen. 5

Zeli Ismail – utan tvekan hemmalagets livligaste artist. Slå ytterbacken för att skapa för Jacksons stora chans, även om han kunde ha attackerat byline oftare, snarare än att skära insidan som han brukade göra i första halvlek. 6
Adam Chambers – gjorde ett bra täckarbete i den defensiva tredjedelen och det var viktigt för skyddet för de två mittbackarna, men hans fallande ben vid 37 innebar att han inte kunde hjälpa till att hålla trycket högre upp på planen. Det problemet kan hindra hans lagkamrater från att komma in i rätt områden. 3
Joe Edwards – utan tvekan Walsalls bästa spelare i första halvlek, gör sina defensiva uppgifter samtidigt som han hamnar i målpositionerna. Han gjorde det sistnämnda för kvitteringen för att komma hem efter 12 minuter, innan han kort därefter fick en fast ögonblicksbild som var rakt mot Rodak. 5
Kieron Morris – ett eller två ögonblick av ljusa rörelser, kombinerade med Oztumer för en bakre postöppning en gång i första halvlek. Hans eftermiddag saknade dock i slutändan produkt och bröts med rätta på timstrecket. 3

Erhun Oztumer – såg ut att vara ett hot ibland under första halvlek när Walsall spelade till fötter och han hade löpare på vardera sidan av sig, men hans brist på fart och styrka hindrade honom när han var isolerad. Borde ha gjort mål med sin vänstra insats i sidnätet efter 40 minuter. 4
Daniel Agyei – under stora delar av första halvlek, Walsall kanske överskattade sin atletiska förmåga, felaktigt tror att han på egen hand skulle kunna få bättre av de två mittbackarna när bollen klövas vagt i hans riktning. Spelade en bra passning in i Oztumer för den stora chansen strax före paus men vid ett annat tillfälle, han halkade i det avgörande ögonblicket. 3

Maz Kouhyar (på 61) – hans vänstersidiga partnerskap med Leahy kom inte riktigt till stånd under den senaste halvtimmen. 4
Simeon Jackson (på 68) – kortvarigt ockuperade mittbackar och kunde möjligen ha gjort mål från nära håll kort efter att han kommit in, men hans inflytande på spelet var inte långvarigt eller talande. 6
Mitch Candlin (85)

The Millers

Marek Rodak – gjorde bra räddning från Jackson i den andra halvleken och gjorde allt bröd och smörarbete som krävdes av honom. Kunde inte ha gjort för mycket åt målet. 7

Josh Emmanuel – kom inte fram för mycket, men spelade en del i vinnaren med sitt fina kryss mot bakre stolpen och höll Morris sedan Kouhyar tyst. 7
Will Vaulks – såg inte malplacerad ut, trots att mittfältaren genom handel startade bara sin tredje match som mittback för Rotherham. Flyttade in i en mer naturlig position när Wood kom in. 7
Semi Ajayi – klättrade hem inledningen inom en minut efter avspark och utgjorde verkligen ett hot i motståndarrutan. Tidigare skyldig till överspelande i fel områden men det var inte bevis här. 8
Joe Mattock – ett eller två ögonblick i övergångsfaserna när Williams återställde vänsterbackspositionen snabbare än han gjorde. Det är inte idealiskt, med tanke på att Mattock inte erbjöd för mycket framåt. Bokade sent för ett cyniskt regelbrott på Ismail. 5

Anthony Forde – hade sina ögonblick när han återvände till det svarta landet. Tvingade en räddning från Gillespie med sitt företag, snäv-vinklad frispark från den 36:e minuten och gick några anständiga löpningar ner till höger, utan att vara ett konstant inflytande. 6
Lee Frecklington – slog ett hattrick mot Saddlers i den omvända matchen, men hans enda skott vid detta tillfälle avleddes efter 41 minuter. Kämpade hyfsat bra på mittfältet. 6
Richie Towell – gjorde mycket av det smutsiga arbetet, bryta upp attacker. Inte den mest tekniskt raffinerade prestationen i världen – hans första halvlek som nästan gick ut för en hörna såg till det – men ex-Brighton-mannen gav sin sida en bas att bygga från. 7
Ryan Williams – hans defensiva flit fångade blickarna under första halvlek mer än hans anfallande bidrag, men han växte i inflytande efter pausen. Lägg in en bra boll för Moores nickmål bakåt och, men för Gillespie, han kunde ha lyckats rädda matchen i ett utbrytardrag i slutskedet. 7

Jerry Yates – pressade framifrån med typisk energi men utgjorde inte så mycket målhot. Borttagen i halvtid. 5
David Ball – nyckeln till Rotherhams imponerande start, startar Ajayi för premiären inom en minut, kort efter att ha sett sitt eget skott blockerat. Bleknade för en period men kom till liv igen i andra halvlek, knuffar hem vinnaren från nära håll strax före timmen. 8

Kieffer Moore (på 45) – ockuperade mittbackarna bättre än Yates och utgjorde ett verkligt lufthot. Vi såg en glimt av det med hans bakre stolphuvud som hittade sidonätet, innan han slog ner Emmanuels kryss för att Ball skulle prova hem. 9
Richard Wood (63) – hans organisatoriska egenskaper kom fram i de senare stadierna. 8